Informatie over Denemarken

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Denemarken

Denemarken is een prachtig land dat behoort tot één van de vijf landen van Scandinavië. De inwoners van Denemarken staan er bekend om dat ze zeer vriendelijk zijn en dat ze de toeristen altijd hun rust gunnen. Met stranden, kliffen en bezienswaardigheden is Denemarken een land waar u zich niet hoeft te vervelen. Laat uzelf verbazen over het mooie landschap van Denemarken!

Noordelijk gelegen

Denemarken ligt in Noord-Europa en heeft een oppervlakte van ongeveer 43.000km². Het land ligt ten noorden van Duitsland en ten zuiden van Noorwegen en Zweden. De omgeving van Denemarken is heel natuurrijk met beukenbossen, dennenbossen, duinplantages, heidegebieden, prachtige natuur- en vogelgebieden. Denemarken beschikt over vijf Waddeneilanden: Rømø, Mandø, Fanø, Langli en Koresand. Het land ligt aangrenzend aan de Noord- en de Oostzee.

Heerlijk ontspannen aan de kust

Denemarken is een land van de strandvakanties en dat is verrassend te noemen voor een land uit Scandinavië. De kust langs de zee is wel 7300 km lang. De westkust van Jutland of het zuidelijke eiland Rømø zijn zandstranden waar u terecht kunt om heerlijk te genieten van uw vakantie.

Niet te warm, niet te koud

Denemarken heeft een gematigd zeeklimaat met koele zomers en milde winters. Het zeewater beïnvloedt het weer hier minder sterk dan in Nederland. In de zomer schijnt de zon redelijk vaak in Denemarken. De zomertemperatuur ligt gemiddeld rond de 22 graden Celsius. ’s Winters kan het voornamelijk gaan vriezen en sneeuwen met een gemiddelde temperatuur van -10°C. De wintermaanden zijn altijd vrij koud.

Religie en cultuur

In Denemarken leeft een heel diverse cultuur. Over het algemeen is iedereen vriendelijk toe naar toeristen. De religies die in dit land voorkomen zijn: het Christendom, het Jodendom en de Islam. Daarnaast zijn er veel kerken in Denemarken te vinden. U kunt bijvoorbeeld de staatskerk van Denemarken bezoeken. De hoofdstad is Kopenhagen en heeft een gezellig centrum met schitterende gebouwen en veel winkels. Karakteristieke huisjes zijn daar te zien aan het water. Het beeld van de kleine Zeemeermin, De Carlsberg brouwerij en het pretpark Tivolli zijn echte aanraders om naar toe te gaan. In de hoofdstad verkopen ze de Copenhagen Card, waarmee u toegang krijgt tot meer dan 60 attracties en musea in de regio. Naast Kopenhagen zijn Arhus en Odense de grote steden van Denemarken die het bezoeken waard zijn.

Ontdek het kroegleven!

Beleef het kroegleven van Denemarken. In elk dorp is wel een gezellig café of een leuke dansclub te vinden. De normale uitgaansdagen zijn donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond in Denemarken. Cafés zijn vaak open tot 02.00 en de dansclubs tot 05.00 uur. Denemarken beschikt ook over genoeg restaurants waar u kunt genieten van typisch Deense gerechten zoals het smørenbrød. Dit is een sneetje roggebrood, belegd met garnalen en ei, tartaar en kappertjes, ham en salade. Voor sport bent u eveneens aan het goede adres in Denemarken. U kunt surfen en zeilen op zee. Daarnaast kunt u ook gaan kanoën of duiken in het water. U kunt ook een fiets huren of een berg gaan beklimmen. Denemarken is het land waar van alles te doen is!

{{mapsController.name}} op de kaart