Informatie over Aruba

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Aruba

Aruba heeft veel te bieden: een heerlijk klimaat, hagelwitte zandstranden en een vriendelijke bevolking. Er wordt niet voor niets gesproken over Aruba als one happy island!

Gelegen in een tropisch gebied

In het hart van het zuidelijk Caribisch gebied vindt u het eiland Aruba. Op Aruba is het vrijwel bijna altijd zonnig en de gemiddelde temperatuur ligt rond de 28 graden. Bent u op zoek naar een overwinter bestemming, dan is Aruba vanwege het klimaat zeker een aanrader.
De hagelwitte zandstranden met palmbomen zijn prachtig, stelt u zich eens voor dat u daar ligt te genieten van het zonnetje.. wie wil dat nou niet?
Leuk weetje: samen met Curaçao, Bonaire, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius vormde Aruba de Nederlandse Antillen. Aruba stapte in 1986 uit de Nederlandse Antillen en is sinds toen zelfstandig.

Een paradijs voor strandliefhebbers

Qua stranden zijn Palm Beach, Eagle Beach en Baby Beach zeer populair onder de toeristen. Palm Beach is commercieel gezien het belangrijkste strand van Aruba. Hier vind je de grootste (luxe) resorts en vrijwel de gehele kustlijn is volgebouwd. U vindt hier een groot aantal winkels, restaurants en bars.
Eagle Beach is minder toeristisch dan Palm Beach en het aantal winkels, restaurants en bars is dan ook kleiner. Gezien het geringe aanbod in de directe omgeving is het dan ook zeker aan te raden een auto te huren.
Baby Beach is zeer geschikt voor families met kinderen. Het water is namelijk relatief warm en ondiep. Het water is er zeer helder, waardoor het zeer goede snorkelmogelijkheden biedt. Baby Beach is zeker een prachtig strand om een dagje naartoe te gaan.

De relaxte hoofdstad van Aruba: Oranjestad

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad, een relatief rustige stad. Hier leeft ongeveer een derde van de bevolking. Bezoekt u Oranjestad voor de bezienswaardigheden, houd er dan rekening mee dat u hier vooral moet zijn om het winkelen. In Oranjestad wemelt het bijvoorbeeld van de juweliers. Deze winkels zitten hier voornamelijk voor de Amerikaanse toeristen. De prijzen van de sieraden zijn aantrekkelijk en zelfs ook onderhandelbaar. Verder ligt er een grotendeels open horeca- en winkelcentrum genaamd Renaissance Marketplace. Onder toeristen is dit horeca- en winkelcentrum zeer populair. U vindt hier ook een bioscoop met meerdere zalen.
En niet te vergeten, het levensgrote I love Aruba logo. Dit logo is te vinden in het grasveld bij het parlementsgebouw van Aruba. Dit is zeker wel het meest gefotografeerde plekje van Aruba.

Arubaanse keuken kent meerdere invloeden

In restaurants op Aruba zult u merken dat de keuken uniek is. Dit komt door de verschillende volkeren die naar het eiland zijn toegetrokken. Het Nederlandse eten hoeft u echter niet te missen, dat wordt er namelijk ook geserveerd. Een populaire snack is de pastechi, een gevuld pasteitje met verschillende vullingen.
Op Aruba is het gebruikelijk om ’s middags de hoofdmaaltijd te nuttigen. Daarnaast is het eiland wereldberoemd om zijn talloze cocktails.

{{mapsController.name}} op de kaart