Ruimbagage


Sinds 1 april 2014 is bij bijna elke reis de ruimbagage exclusief. Meer informatie hierover kunt u telefonisch of per e-mail bij ons opvragen. 
Wij raden u altijd aan om de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij te raadplegen voor de actuele voorwaarden en meer informatie.

Hieronder treft u een overzicht van luchtvaartmaatschappijen en hun beleid ten aanzien van bagage:


Small Planet Airlines (LLX) 

Bij uw reis is enkel 5kg handbagage per persoon inbegrepen.

De tarieven voor ruimbagage die per persoon op basis van een retour gehanteerd worden zijn:

15 kg: € 20,-
20 kg: € 30,-
25 kg: € 40,-
30 kg: € 50,-
40 kg: € 70,-

Om de ruimbagage bij te boeken kunt u telefonisch contact met ons opnemen of een bericht sturen in uw boeking. Het bijboeken van ruimbagage is uitsluitend via ons mogelijk.

Indien u aan de incheckbalie ruimbagage bij wenst te boeken dan gelden de normale overbagage tarieven van €10 per kilo per persoon per enkele reis.


TUIfly (OR) 

Handbagage kunt u kosteloos meenemen. Vanaf 1 april 2017 is het toegestaan om maximaal 1 stuks handbagage mee te nemen van 10 kg. De afmetingen zijn maximaal  55 x 40 x 25 centimeter en max 10 kg meenemen.

Voor baby’s van 0-2 jaar geldt een maximum van 10kg ruimbagage. Daarnaast mag u per kind één paraplubuggy of andere buggy van klein formaat, maxi cosy of easy walker tot maximaal 10kg gratis meenemen.

Europese- en Middellandse Zee bestemmingen

De tarieven voor ruimbagage per persoon op basis van een retour bedragen als volgt:

20kg: Economy / Comfort Class €36
25kg: Economy / Comfort Class €50
30kg: Economy / Comfort Class €60
40kg: Economy / Comfort Class €80
50kg: Economy / Comfort Class €100

Verre bestemmingen

De tarieven die hiervoor per persoon op basis van een retour gehanteerd worden zijn:

20kg: Economy Class / Comfort €46
25kg: Economy Class / Comfort €60
30kg: Economy Class / Comfort €80
40kg: Economy Class / Comfort €100
50kg: Economy Class / Comfort €130


Overbagage

Bij het inchecken op de luchthaven betaalt u tegen normaal tarief bij voor de extra kilo’s ruimbagage plus €10 luchthavenkosten.

Bijboeken ruimbagage

Wij kunnen tegen een kleine toeslag (€1,- per enkele reis) de ruimbagage voor u bijboeken. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een bericht sturen in uw boeking.

Wenst u de ruimbagage liever zelf bij te boeken, dan kan dit via https://www.tui.nl/mijntui/. Uw boekingsnummer is het reserveringsnummer van TUI. Uw reserveringsnummer kunt u terugvinden op de eerste pagina van uw factuur.


KLM (KL) 

De ruimbagage bij vluchten van KLM (KL) vanaf Nederlandse luchthavens naar veel Europese bestemmingen en Algerije, Israël, Marokko en Tunesië is niet meer inbegrepen in de reissom. Handbagage kunt u nog wel kosteloos meenemen. 

Ruimbagage dient vooraf te worden bijgeboekt. 

Bijboeken ruimbagage

Tegen een kleine toeslag kunnen wij uw ruimbagage bijboeken. Ook kunt u de ruimbagage voor vluchten van KLM zelf via https://www.klm.com/home/nl/nl#/tab=hpTbMyKlm vooraf bijboeken.
 


Transavia (HV) 

De ruimbagage bij vluchten van Transavia (HV) is vanaf Nederlandse luchthavens niet meer inbegrepen in de reissom. Handbagage kunt u nog wel kosteloos meenemen.

Voor baby's tot 2 jaar oud is er standaard 10kg ruimbagage inbegrepen voor een koffer of een buggy.

Ruimbagage dient vooraf te worden bijgeboekt. 

De tarieven die hiervoor per persoon op basis van een retour gehanteerd worden zijn:

15 kg: € 20,-
20 kg: € 30,-
25 kg: € 40,-
30 kg: € 50,-
40 kg: € 70,-

Overbagage

Indien u aan de incheckbalie ruimbagage bij wenst te boeken dan gelden de normale overbagage tarieven van €10 per kilo per persoon per enkele reis.

Bijboeken ruimbagage

Wij kunnen in de meeste gevallen tegen een kleine toeslag (€1 per enkele reis) de ruimbagage voor u bijboeken! U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een bericht sturen in uw boeking.

Wenst u uw bagage zelf bij te boeken, dan kunt u via https://www.transavia.com/nl-NL/mijn-transavia/boeking/ophalen/ ruimbagage bijboeken.

Het bijboeken van ruimbagage kan via het systeem van Transavia vanaf 6 tot 3 weken voor vertrek.

*Indien uw reis is samengesteld of u heeft losse tickets geboekt, dan liggen de tarieven voor de ruimbagage hoger.*
 

Corendon (Dutch) Airlines (CAI/ CND) 

De ruimbagage bij vluchten van Corendon Airlines (CAI) en Corendon Dutch Airlines (CND) is vanaf Nederlandse luchthavens niet meer inbegrepen in de reissom.
Handbagage kunt u nog wel kosteloos meenemen. Uw handbagage mag maximaal 7kg ruimbagage meenemen. Ruimbagage dient vooraf te worden bijgeboekt. 

De tarieven die hiervoor per persoon op basis van een retour gehanteerd worden zijn:

20 kg: €38
30 kg: €56
40 kg: €74
50 kg: €94
60 kg: €114
70 kg: €136
80 kg: €156

Vanaf een Belgische luchthaven:

20 kg: €34
30 kg: €54
40 kg: €68

Bijboeken ruimbagage

​Tot circa 1 week voor vertrek kunnen wij dit ook tegen een toeslag (€7,50 per enkele reis) voor u regelen! U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen of een bericht sturen in uw boeking.

U kunt de bagage voor vluchten van Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines zelf via de https://fly.corendon.com/ vooraf bijboeken. Het bijboeken kan vanaf 6 weken tot 48 uur voor vertrek.
 

Easyjet

Handbagage

Bij Easyjet mag u één stuk handbagage meenemen aan boord. Er is geen gewichtslimiet, maar u moet het handbagagestuk wel zelfstandig in het bagagevak kunnen tillen.

De maximale afmetingen voor de handbagage zijn 56 x 45 x 25 cm.

Naast uw handbagage is het mogelijk om een aantal extra artikelen mee te nemen aan boord, bijvoorbeeld een paraplu, jas, krukken of een wandelstok, één tas belastingvrije artikelen die u heeft gekocht op de luchthaven.

Ruimbagage – niet standaard inbegrepen

De maximale totale grootte van uw koffer in de ruimbagage is bij elkaar opgeteld 275 cm.

Iedere klant (inclusief baby’s en kinderen) mag maximaal 3 stuks ruimbagage kopen.

Het standaardgewicht voor de ruimbagage bij Easyjet is 23 kg (voor kortere trips 15 kg). Hierna is het mogelijk om extra gewicht bij te kopen per 3 kg, met een maximum van 32 kg per stuk bagage.

Voor baby’s die zijn geboekt om op schoot te reizen, is het niet mogelijk om ruimbagage te boeken.

Wanneer u samen reist met meerdere mensen, is het mogelijk om de het totale toegestane gewicht van uw gezelschap te verdelen over meerdere stukken bagage.

Tarieven:

Ruimbagage tot 15 kg:       € 11,69 - € 38,99*              per enkele reis

Ruimbagage tot 23 kg:       € 18,19 - € 44,19 *             per enkele reis

Extra gewicht:                      € 15,00 per 3 kg                  per enkele reis (tot een maximum van 32 kg per stuk)

*tarief is afhankelijk van de vluchtroute

Ryanair

Handbagage

Bij Ryanair is het mogelijk om een rolkoffer mee te nemen (of een ander bagagestuk) van maximaal 55x40x20 cm.

Dit handbagagestuk mag niet meer dan 10kg wegen en dient te passen in de “sizer” op de luchthaven die meet of het handbagagestuk de juiste afmetingen heeft om in de opbergruimte boven uw hoofd te passen. Er kunnen maximaal 90 handbagagekoffers per vlucht mee in de bagagevakken in de cabine. Mochten er meer handbagagekoffers zijn worden deze kosteloos voor u vervoerd in het ruim.

Daarnaast is het mogelijk om nog een klein bagagestuk mee te nemen, zoals een handtas of een laptoptas. Dit kleine bagagestuk mag niet groter zijn dan 35x20x20 cm en moet passen onder de stoel voor u. Een tas met belastingvrije aankopen van de luchthaven is hiernaast ook nog extra toegestaan.

Baby’s (tot 23 maanden) hebben geen recht op handbagage. Er mag echter wel een extra babytas worden meegenomen van maximaal 5 kg naast de handbagage van de begeleidende volwassene.

Ruimbagage – niet standaard inbegrepen

Ruimbagage is bij Ryanair al boekbaar vanaf 25 euro. Dit is route afhankelijk.

Klanten die voor 1 november 2017 hebben geboekt kunnen online bagage bijboeken door in te loggen met het persoonlijke reserveringsnummer via de website van Ryanair. Hier kunt u ook de geldende bagagetarieven vinden die voor u van toepassing zijn.

De ingecheckte bagagetarieven worden berekend per persoon/per enkele vlucht en zijn met korting als u online boekt. De tarieven kunnen variëren; wanneer u de ingecheckte bagage boekt en betaalt, geldt het tarief van dat moment.

Kinderwagens en andere kindervervoersmiddelen

Eén kinderwandelwagen/dubbele kinderwagen/reissysteem/draagdoek die volledig kan worden samengevouwen plus 1 van de volgende items: autostoeltje, stoelverhoger of reiswieg, worden gratis vervoerd. Alle andere extra baby of kinderartikelen (max gewicht van 20kg per item) kunnen online geboekt worden voor een bedrag van €10 per item/per enkele vlucht.

Vueling

Handbagage

U mag aan boord 1 stuk handbagage meenemen met een gewicht van max.  10kg en een afmeting van max. 55x40x20 cm.

Daarnaast mag u nog een andere tas of een kleiner koffertje meenemen met een maximale afmeting van 35x20x20 cm en nog een extra tas met aankopen op de luchthaven (tax free). Deze extra handbagagestukken dienen onder de stoel voor u te passen.

Wanneer u met een baby vliegt, mag u alles wat de baby nodig heeft in uw handbagage meenemen. Een baby heeft geen recht op eigen handbagage.

Ruimbagage – niet standaard inbegrepen

Ruimbagage kunt u bijboeken door online in te loggen met uw persoonlijke reserveringsnummer op de website van Vueling. Elke koffer heeft een standaard gewicht van 23 kg.

Tarieven:

1e koffer              vanaf € 13,-*     per enkele reis

2e koffer              vanaf € 40,-*     per enkele reis

3e koffer              vanaf 5 40,-*     per enkele reis

*Wanneer een koffer meer dan 23 kg weegt wordt er voor iedere extra kilogram € 12,- in rekening gebracht. Het maximale gewicht van een koffer is 32 kg.

Aegean Airlines

Handbagage

1 stuk handbagage van maximaal 8kg en een maximale afmeting van 56x45x25 cm (voor vluchten met de Olympic Air mag dit handbagage item niet groter zijn dan 55x40x23 cm en ook maximaal 8 kg zwaar zijn).

Hiernaast mag u een extra persoonlijk item meenemen, bijvoorbeeld een handtas of een kleine laptop tas. Dit moet onder de stoel voor u passen.

Baby’s van 0 tot 2 jaar oud mogen 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 6kg en een afmeting van maximaal 55x40x23 cm, zodat het eten en de andere benodigdheden voor de baby meegenomen kunnen worden.

 

Ruimbagage – (bijna altijd) standaard inbegrepen

1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kg met een maximale afmeting van 158 cm is toegestaan in Economy Class wanneer het flextarief is geboekt. Neem contact op met onze reserveringsafdeling als u twijfelt of de ruimbagage bij u standaard is inbegrepen.

Wilt u extra ruimbagage bijboeken, kunt u via onderstaande link de tarieven voor deze bagage vinden:

https://en.aegeanair.com/travel-information/baggage/add-baggage/

 

Condor

Handbagage

Economy class: 1 stuk van maximaal 6 kg met een maximale afmeting van 55x40x20cm.

Premium class: 1 stuk van maximaal 10 kg met een maximale afmeting van 55x40x20cm.

Naast de handbagage is het mogelijk om een kleine handtas/laptoptas etc. mee tee nemen. Deze moet onder de stoel voor uw voeten kunnen passen.

Baby’s tot 2 jaar die meereizen op schoot hebben geen recht op eigen handbagage.

 

 

Ruimbagage – standaard inbegrepen

Economy class: 20 kg ruimbagage per persoon*

Premium class: 25 kg ruimbagage per persoon*

*Voor vluchten naar USA, Canada & Puerto Rico zijn respectievelijk 23 en 32 kg ruimbagage toegestaan.

Kinderwagens, buggy's, babybedjes, kinderdraagzakken en autostoeltjes worden zonder toeslag in het bagageruim vervoerd. Er kunnen maximaal twee van de hierboven genoemde voorwerpen per kind vervoerd worden.

German Wings (Eurowings)

Handbagage

1 stuk handbagage van maximaal 8kg en met een maximale afmeting van 55x40x23 cm.

Daarnaast mag elke passagier nog een klein stuk handbagage met een maximale afmeting van 40x30x10 cm (bijv. laptop-, hand-, aktetas of schoudertas in aktetasformaat) mee aan boord nemen. Deze dient voor de voeten onder de stoel te passen.

Ten slotte zijn in de cabine per kleuter/kind een reiswieg, autostoeltje of inklapbare kinderwagen/buggy (evt. transport in het vrachtruim) toegestaan en ook rolstoelen/orthopedische hulpmiddelen (bijv. mobiliteitshulpmiddelen) toegestaan.

Ruimbagage – (niet altijd) standaard inbegrepen

Er zijn 3 soorten tickets met daarbij verschillende voorwaarden. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende voorwaarden en tarieven per ticketsoort*.

 

Eerste stuk bagage

Tweede stuk bagage

Overig

Basic

Maximaal 23 kg vanaf €8

Maximaal 23 kg voor €75 - €150

 

Smart

Inclusief 23 kg

Maximaal 23 kg voor €75 - €150

 

Best

Inclusief 23 kg

Inclusief 23 kg

Gereserveerd handbagagevak

 

*Twijfelt u welke voorwaarden voor u gelden, neem dan contact op met onze reserveringsafdeling.

TUI fly België (voorheen ook Jetair)

Handbagage

Handbagage mag niet groter zijn dan 55x40x20 centimeter (max. 115cm LxBxH). Dit past namelijk in de bagagebakken, of onder de stoel. Handbagage mag maximaal 10kg wegen.


Baby’s en kinderen jonger dan 2 jaar hebben geen recht op handbagage. Benodigdheden die nodig zijn tijdens de vlucht kunnen worden meegenomen in de handbagage van een ouder en/of medereiziger.

Ruimbagage – niet standaard inbegrepen

Prijzen per persoon per enkele reis:

 

 

Korte en middellange afstandsvluchten  

Lange afstandsvluchten
(naar Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico, Zanzibar en USA)  

  Inbegrepen  

0 kilogram  

0 kilogram  

  20 kilogram  

€ 10

€ 20

  25 kilogram  

€ 15

€ 30

  30 kilogram  

€ 30

€ 50

  35 kilogram  

€ 65

€ 100

  40 kilogram  

€ 100

€ 150

  45 kilogram  

€ 150

€ 190

De maximum afmetingen van de bagage bedragen 80 x 60 x 25 cm, maar het totaal mag nooit 158 cm overschrijden.

 

Lufthansa

Handbagage

Handbagage mag een maximale afmeting hebben van 55 x 40 x 23 cm en niet zwaarder zijn dan 8 kg. Daarnaast is het toegestaan om een extra stuk handbagage mee te nemen, bijvoorbeeld: handtas, camera, kleine laptop of een ander voorwerp van vergelijkbaar formaat. Dit extra item mag niet groter zijn dan 30 x 40 x 10 cm, zodat deze onder de stoel voor u past.

Baby’s (0-2 jaar) hebben geen recht op handbagage, maar mogen wel een van de volgende items meenemen:

  • 1 autostoeltje
  • 1 opvouwbare buggy
  • 1 reiswiegje

Ruimbagage – standaard inbegrepen

1 koffer per persoon van maximaal 23 kg is inbegrepen. De maximale afmetingen van de koffer mogen bij elkaar opgeteld niet groter zijn dan 158 cm.

Voor baby’s geldt dat zij recht hebben op 23 kg ruimbagage en een van de volgende items:

  • 1 autostoeltje
  • 1 opvouwbare buggy
  • 1 reiswiegje

Pegasus

Handbagage

Handbagage mag maximale afmeting hebben van 20 x 40 x 55 cm en een maximaal gewicht hebben van 8 kg.

Ruimbagage

Afhankelijk van touroperator en vertrekluchthaven. Laat een van onze reisadviseurs u hierin adviseren.

Sunexpress

Handbagage

Er is maximaal 1 stuk handbagage van maximaal 8 kg toegestaan. De maximale afmetingen van deze bagage zijn 55 x 40 x 20 cm.

Daarnaast mag u eventueel nog een duty free tas met uw aankopen en bon meenemen.

Ruimbagage

Afhankelijk van touroperator en vertrekluchthaven. Laat een van onze reisadviseurs u hierin adviseren.