Informatie over Corsica

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Corsica

Corsica is een mooi eiland in de Middellandse zee. U kunt hier genieten op een van de vele stranden!

Corsica is een mooie bestemming om uw vakantie te vieren. Het eiland bevindt zich ten zuidoosten van Frankrijk. Voor zowel gezinnen als individuen is er veel te doen. Met heerlijke zomers kunt u lekker bruin worden op een van de vele stranden. Corsica heeft veel bergen waar u bijvoorbeeld ’s winters kunt skiën. Genoeg variatie dus!

Grootste eiland van de Middellandse zee


Corsica is een eiland dat behoort tot Frankrijk. Het eiland ligt tussen Frankrijk en Italië en het is het grootste eiland van de Middellandse Zee. De hoofdstad is Ajaccio en ligt in het westen. U kunt Corsica per vliegtuig of per boot (vanaf Frankrijk of Italië) bereiken.

Vijf luchthavens


Corsica heeft  vijf luchthavens die verspreid liggen over het eiland. In het noordwesten ligt Calvi – Sainte-Catherine Airport. Poretta Airport bevindt zich in het noorden. In het oosten vindt u Solenzara Airport. Figari Sud-Corse Airport ligt in het zuiden van Corsica. De vijfde en tevens de laatste luchthaven, Propriano Airport, bevindt zich in het zuidwesten van het eiland.

Diversiteit in stranden


Corsica beschikt over heel wat stranden. Als u kinderen heeft, dan kunt het beste naar Aleria gaan. Dit is een zandstrand dat genoeg beschutting en veiligheid biedt voor uw kinderen. Uw kinderen kunt u laten gaan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken.

Het meest tropische strand is de Rondinara. Dit is een schelpvormige baai met mooi zeegroen water en wit zand. U kunt een duik in het helder blauwe water nemen en hier uw dag afsluiten met een hapje en drankje in het restaurant nabij het strand.

In de buurt van Ajaccio ligt het strand Porticcio met wit zand. Het strand heeft goede voorzieningen. De lokale bevolking van Corsica is zeer gehecht aan dit strand omdat zij gratis gebruik mogen maken van de faciliteiten. In deze buurt ligt ook het strand La Viva.

Aangename temperatuur in voor- en najaar.


Corsica heeft een mediterraan klimaat met milde en regenachtige winters. De zomers zijn redelijk heet en er heerst een aangename temperatuur in het voorjaar en najaar. Er is een hooggebergte klimaat in de bergen. De bergtoppen zijn op sommige plekken het hele jaar bedekt met sneeuw.

Taal


Op het eiland wordt Corsicaans gesproken. Dit is een door het Frans beïnvloed Toscaans. De Franse overheid erkent dit als aparte regionale taal. In het noorden van Sardinië wordt hetzelfde dialect gesproken.

Eiland van de Schoonheid


Corsica wordt ook wel Eiland van de Schoonheid genoemd. Dit kunt u zien aan de diversiteit van het eiland. U vindt de krijtrotsen van Bonifacio in het zuiden van Corsica. Tevens heeft u in dit gebied een prachtig overzicht over onder meer de Lavezzi eilandjes en de kust van Sardinië. 

Sport en ontspanning


Op dit eiland kunt u lekker sporten en ontspannen. Voor wintersport gaat u naar de hoge bergen waar u kunt skiën. Zomers is het ook goed toeven op het gebied van sport en ontspanning. U kunt volleyballen op meerdere stranden of u kunt gaan snorkelen. Houdt u meer van ontspannen? Geniet dan op het strand van de heerlijke zon. U kunt ook een drankje nuttigen op een terrasje.

{{mapsController.name}} op de kaart