checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
03 november 2020

10x foto irritaties op reisWie houdt er niet van om thuis te komen met mooie vakantiefoto’s van een prachtige reis? Ik in ieder geval wel. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik altijd honderden foto’s maak en met veel te veel foto’s thuis kom waarvan de helft niet geschikt is om in een fotoalbum te plakken. Tijdens het fotograferen gaat het namelijk ook wel eens mis. We kennen het allemaal wel. Ben je eindelijk op de perfecte locatie en klaar om een mooie foto te maken, loopt het toch allemaal net iets anders. Vorig jaar heb ik een maand door Zuid Amerika gereisd en had ik hier ook vaak mee te maken: de bekende foto irritaties. In dit artikel heb ik mijn top 10 foto irritaties gemaakt inclusief de resultaten van deze mislukte foto’s. Enjoy!
1. Mist

Aan het weer kunnen we helaas niks doen, maar als je net op een hele speciale plek als de Machu Picchu bent, is mist heel vervelend. Gelukkig verandert het weer daar per minuut en kwam het zonnetje ook nog tevoorschijn. Toch lullig om een selfie te maken voor de Machu Picchu terwijl er niks van dit wereldwonder te zien is.
2. Selfiestick in beeld

Stel je eens voor: samen bij het knisperende haardvuur zitten in je cottage, een winterse wandeling maken door de uitgestrekte bossen, leuke binnen- en buitenactiviteiten doen in het park en uitgebreid gourmetten of steengrillen in je cottage... Zo ziet de kerstvakantie bij Center Parcs het Heijderbos in Winter Wonderland-sferen eruit. Zeg ja tegen een onvergetelijke kerst samen. En niet geheel onbelangrijk.. Wist je dat er standaard een gedecoreerde kerstboom klaarstaat in je cottage, bij aankomsten van 7/12/20 t/m 9/1/2021? Vergeet ook zeker niet onder de boom te kijken voor een extra cadeautje!
3. Mislukte dierenselfie

Foto’s met dieren zijn altijd leuk. In mijn geval kon ik Peru niet verlaten zonder een selfie met een lama. Om zo’n foto te maken, moet je erg dichtbij een lama zitten. Aangezien ik echt een held op sokken ben, schrok ik al bij elke beweging die het beest maakte. Dit zorgde voor onderstaande foto. Niet bepaald een foto om in te lijsten.
4. Wind

Naast mist is ook wind heel erg irritant tijdens het maken van foto’s. Je haar vliegt alle kanten op en als je toevallig een poncho moet dragen, vliegt deze ook overal naartoe. Het zorgt in ieder geval niet voor de allermooiste foto’s.5. Extreem veel wind

Wind verdient gewoon een extra plek in mijn lijstje.
6. Schaduw

Iedereen kent wel de beroemde foto’s die gemaakt worden op de zoutvlaktes in Bolivia. Ik deed ook een poging door te doen alsof ik uit een fles viel. Een beetje jammer van mijn eigen schaduw.
7. Onmogelijke foto's

Soms is het wel eens lastig om een goede foto te maken van bijvoorbeeld een bepaald gebouw of monument. In mijn geval was dit in Rio de Janeiro waar ik uiteraard een foto moest hebben met het beroemde Christus beeld. Door de enorme hoeveelheid mensen en de positie van het beeld is dit erg lastig. Je moest letterlijk op de grond liggen om een goede foto te kunnen maken met het beeld zonder de rest van alle toeristen op de foto te krijgen.
8. Gek op de foto staan

Gekke foto’s zijn altijd leuk. Als er één iemand is die altijd gek op de foto staat, ben ik het wel. Maar als de één wel normaal op de foto staat en de ander niet, kan dit nog wel eens leiden tot een foto die je niet zo snel op Facebook zet. En uiteraard was ik weer de persoon die niet normaal op de foto kon staan.
9. Poncho's

Ik houd niet zoveel van poncho’s en toch draag ik ze tijdens mijn reizen als het (hard) regent. Natuurlijk draait het er tijdens je reizen niet om hoe leuk je eruit ziet, maar een poncho? Niet het meest charmantste ding om te dragen op een foto.
10. Slechte pose

Soms denk je leuk te poseren, maar ziet het er op de foto net even ietsje anders uit. Ik dacht een leuke pose aan te nemen in Bolivia. Well, I guess not…
Sharona
Sharona is gastblogger bij Tjingo. In haar vrije tijd reist ze heel de wereld over en deelt ze haar passie voor reizen, schrijven en fotografie op haar eigen reisblog..