ACTIE: geen aanbetaling bij Corendon en TUI!
X
checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
26 maart 2013

Egypte door de ogen van Annemarie

Annemarie is een trouwe vakantieganger die dit jaar al voor de 14e keer naar Egypte gaat voor een overheerlijke vakantie. In 2004 besloot ze samen met haar echtgenoot om eens iets anders te proberen dan Turkije of Spanje. Het moest in ieder geval een warm land zijn met veel zon! Bij toeval viel de keuze op Egypte. In dit artikel vertelt Annemarie waarom zij al bijna 9 jaar een trouwe fan is van Egypte. Ondanks alle problemen die er de laatste jaren heersen, raadt zij het iedereen aan.

“Onze eerste vakantie naar Egypte vond plaats in september 2004. Ik herinner het me nog als de dag van gisteren! Samen met mijn echtgenoot kozen we voor Hurghada, een voltreffer! Razend enthousiast kwamen we weer terug in Nederland. Omdat de eerste ervaring met Egypte zo goed was bevallen, besloten we bij thuiskomst direct een reis te boeken voor mei 2005. We kozen voor een Nijlcruise met een strandvakantie na afloop. Het was heerlijk! Het was niet alleen maar ontspannen, want we hebben ook het snorkelen in de Rode Zee ontdekt. Het is in een woord prachtig, het lijkt net of je in een subtropisch aquarium zwemt.

Jarenlang ging onze voorkeur naar een hotel in Hurghada. Je kunt hier gerust het hele jaar door naartoe gaan, maar in de maanden juli en augustus kunnen de temperaturen wel behoorlijk oplopen! Wat ik zo bijzonder vind aan Egypte is dat het personeel in de resorts bijzonder vriendelijk is. Daarnaast werken ze erg hard. Wil je een keer buiten het resort iets gaan doen, zoals winkelen, dan kan de lokale bevolking nog weleens opdringerig zijn en willen ze van alles aan je verkopen of aanbieden. Ik denk dat dit ook wel te begrijpen is, omdat dit land na alle onrust van de laatste tijd toch weer pure armoede kent. Mijn tip is dan ook om vooral niet in te gaan op de verkopers. Als je ze geen aandacht geeft, stoppen ze er vanzelf mee. Van de onrust is overigens niks te merken als je gewoon een strandvakantie aan de Rode Zee boekt!

Na jaren Hurghada besloten we om eens een ander stukje van Egypte te bezoeken. Omdat Egypte toch ons lievelingsland is, hebben we gekeken naar een locatie waar nog geen sprake is van massatoerisme. Aangezien we inmiddels grote snorkelliefhebbers zijn geworden, zochten we naar een plek waar het rif nog onbeschadigd was.
Al snel ontdekten we Marsa Alam, een prachtige bestemming om te snorkelen! Het is er wat rustiger dan in Hurghada, maar dat was voor ons geen enkel probleem. We kwamen er heerlijk tot rust, genoten van de zon en bovendien konden we er geweldig snorkelen. In de loop der jaren zijn we meerdere keren naar het hotel teruggekeerd. Iedere keer voelt het weer alsof we nooit zijn weggeweest. We hebben een goede band opgebouwd met het personeel. Ook als we een aantal jaren niet zijn geweest en we keren terug naar dit hotel dan zijn ze altijd weer blij om ons te zien.

Ik kan niet wachten tot we dit najaar weer naar Egypte gaan. Voor ons zijn de voordelen van dit land:

– Altijd mooi weer… wanneer je ook gaat!
– Vriendelijk en lief personeel!
– Prachtige onderwaterwereld!
– Korte vliegtijd van ongeveer 4 uur en 45 minuten!”