ACTIE: geen aanbetaling bij Corendon en TUI!
X
checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
22 oktober 2013

Een bijzondere tropische bestemming op slechts 6 uur vliegen vanaf Amsterdam? Dat is Kaapverdië. Je waant je op de Caribbean, maar voor een vakantie op een van deze prachtige eilanden hoef je niet naar de andere kant van de wereld te vliegen en heb je tijdens de wintermaanden toch je portie zon, zee en strand. Wat hebben deze kleurrijke eilanden nog meer te bieden? Dat lees je hier!

Kaapverdie_3

De Kaapverdische eilanden, voormalige kolonie van Portugal, zijn een eilandengroep van 10 eilanden, waarvan Boa Vista en Sal de meest populaire zijn onder toeristen. De eilanden liggen ongeveer 500 kilometer ten westen van het Afrikaanse Senegal en daarmee 1500 kilometer zuidelijker dan de Canarische eilanden, en daarmee nog zonzekerder en warmer dan de Canarische eilanden!  De bewoners typeren zich als vriendelijke mensen met veel plezier en waarbij muziek centraal staat in hun leven. Het is er altijd feest!

Kaapverdië is voor ons Nederlanders een echte winterzon bestemming. Waarom? In “onze mindere maanden”, oktober tot en met mei, is het hier heerlijk vertoeven  met gemiddelde temperaturen rond de 25 graden Celsius, weinig regen en zo’n 8 zonuren per dag.  De overige maanden van het jaar kan je hier van heerlijke weersomstandigheden genieten,  de kans op regen is in deze maanden echter iets groter. Je kunt er tevens verblijven in uiteenlopende verblijven van simpele verzorgde appartementen tot complete all-inclusive resorts.

Je ziet jezelf natuurlijk al liggen aan zo’n prachtig strand. Maar op Kaapverdië kan je meer dan op het strand liggen, hier lees je wat tips.

Zeeschildpadden
De kusten op Kaapverdië dienen voornamelijk als broedplaats voor onder andere zeeschildpadden. Het is daarom geen hoge uitzondering als je deze spontaan zou spotten ergens op het eiland. Er zijn ook leerzame excursies waarbij je mag helpen met het voeren en verzorgen van deze mooie dieren.
Watersporten: Duiken, surfen en zeilen
Ook voor watersporten is Kaapverdië een geweldige bestemming. Je kunt er erg goed duiken en surfen is hier fantastisch vanwege de goede wind die er staat. Er worden zelfs internationale surfwedstrijden georganiseerd. Zeilen kan individueel of je kan een schipper bij je zeilboot huren die je rondvaart.

Kaapverdie_7

Assomada
Een beetje ruiken aan het echte Kaapverdië doe je door de grote markt van Assomada op het eiland Santiago te bezoeken. Hier kom je meer te weten over de Kaapverdische gebruiken en keuken. Je vindt hier namelijk vele spullen, groente, fruit en traditionele lekkernijen van de lokale mensen.  Ook de liefde voor gezelligheid, kleuren, feest en muziek vind je terug op deze markt. Een echte must see dus.

Kaapverdie_5


Zoutmeren
Een bijzondere belevenis ervaren door te baden in een zoutmeer of te drijven op het zoutwater in de krater van een uitgedoofde vulkaan, dat kan bij de zoutmeren Pedra de Lume op het eiland Sal. Het water is heerlijk warm en is ook nog eens goed voor je huid.

Santa Maria

Santa Maria is een echte badplaats waarbij je op het strand het echte Kaapverdiaanse leven kunt proeven, ook letterlijk. Kleurrijke vissersbootjes komen aan wal, waar de visvangst wordt geslacht en schoongemaakt. Ook is er een levendig centrum met, ook hier weer, kleurrijke restaurantjes en winkeltjes.

Kaapverdie_6

Zie jij een kleurrijke en sfeervolle vakantie in Portugese stijl met Afrikaanse charme ook zitten?