checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
13 juli 2013

Mexico: 5 reistips

Mexico, naast de witte stranden en azuurblauwe zee heeft dit land zoveel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van zwemmen in de cenotes? Of het ontmoeten van walvishaaien? Daarnaast heeft Mexico een rijk cultuurverleden met de Maya’s. Wij hebben 5 reistips voor je op een rijtje gezet!

0e171e0a-d81e-11e2-b1c9-122cb9028c5d_web_scale_0.25_0.25__.jpg.h411.jpg.6081. Avontuur in de cenotes
Yucatan staat bekend om de unieke ‘cenotes’. Kristalheldere zoetwatergrotten die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan. Waar ze vroeger vooral voor mensenoffers gebruikt werden aan de regengod, zijn het tegenwoordig paradijzen voor snorkelaars en duikers.

whale-shark-dive2. Zwemmen met walvishaaien
Dol op de onderwaterwereld? Dan is zwemmen met walvishaaien de ervaring die je moet meemaken. Van juni tot en met september is de kans op walvishaaien het grootst. Deze indrukwekkende haai kan wel 15 meter worden, maar eet overigens alleen plankton. Een onvergetelijke ervaring!

100_19123. Sian Ka’an
Sian Ka’an is een beschermd reservaat in Quintana Roo. De excursie die je hier kan volgen begint met een avontuurlijke jeepsafari. Daarna ga je opzoek naar zeeschildpadden, dolfijnen en stop je bij de mooiste stranden van dit natuurgebied.

chichenitza4. Chichen Itza
Een paar uurtjes in de bus, maar dan heb je ook wat. Chichen Itza was een van de belangrijkste steden van de Maya samenleving. Het symbool van Chichen Itza is de hoofdtempel, El Castillo. Een bezoek aan Mexico is niet compleet zonder Chichen Itza!

5. Het uitgaansleven
Een geweldige avond uit in Cancun of Playa del Carmen beleven? Het kan bij Club Coco Bongo! Deze club heeft meerdere verdiepingen waar de tequila altijd rijkelijk vloeit. De club heeft altijd indrukwekkende shows, die voor een unieke avond uit zorgen!