checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
01 maart 2016

Mijn 10 mooiste plekken op aarde

Ik heb al heel wat mooie plekken gezien, maar er zijn er natuurlijk altijd een paar die een bijzonder plekje in je hart krijgen. Welke 10 dit zijn lees je hieronder.

Peru –  Machu Picchu
Machu Picchu is één van de hoogtepunten die ik vorig jaar heb bezocht. Ik kan gewoon niet beschrijven hoe het is om deze prachtige plek in real life te zien. Je ziet hem honderd keer voorbij komen op internet en tv, maar als je er dan daadwerkelijk bent, is het gewoon echt magisch! Wat een bijzondere plek is dit.

DSC_2740

Australië – Withsundays
Tijdens mijn reis door Australië vond ik mijn 3-daagse zeiltocht door de Withsundays zeker één van mijn hoogtepunten.Tijdens deze zeiltocht bezoek je verschillende mooie plekken waaronder Whitehaven Beach. Hier vind je enkel hagelwitte stranden en helderblauw water. Daarnaast krijg je tijdens je trip ook de mogelijkheid om te snorkelen om de onderwaterwereld van het Great Barrier Reef te ontdekken. Prachtig was dit!

P1090316

Indonesië, Bali – Ubud
Je kunt Bali eigenlijk niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de beroemde rijstvelden van Bali. Deze zijn te vinden in Ubud. Ik ben er tijdens mijn verblijf op Bali zelfs 2 keer geweest omdat het een prachtige omgeving is om te wandelen. Voor de andere reizigers die net als ik niet zo fan zijn van insecten. I’m not gonna lie. Er vliegen enorme vlinders, libellen etc. Just so you know.

DSC_0049

Duitsland – Burg Eltz
Iets dichter bij huis ligt het prachtige kasteel: Burg Eltz. Dit is niet de plaatsnaam want het kasteel ligt in de plaats Wierschem, in de buurt van de Moezel tussen de plaatsen Cochem en Koblenz. De ligging van dit kasteel is echt super mooi! Het bevindt zich namelijk midden in het bos op een steile heuvel. Na een wandeling van zo’n 20 tot 30 minuten zie je het kasteel eindelijk liggen. Ik zou deze omgeving zeker aanraden voor een weekendje weg dichtbij huis.

DSC_4010

Bolivia – Salar de Uyuni
Een ander hoogtepunt tijdens mijn reis door Zuid Amerika vorig jaar was mijn 3-daagse tour door Bolivia. Iets wat je absoluut niet mag missen is de wereldberoemde zoutvlakte Salar de Uyuni. Wanneer je hier bent, lijkt het echt alsof je alleen op de wereld bent. Zo stil is het daar, heerlijk!

DSC_1979 (2)

Italië Rome, Pantheon
Mijn favoriete plek in Rome is zonder twijfel het Pantheon. De kerk, de fontein en het sfeervolle pleintje met restaurants zijn zowel overdag als in de avond super gezellig om te bezoeken. Wanneer ik in Rome ben, bezoek ik het Pantheon bijna dagelijks en soms zelf 2 keer op een dag. Ja, we hebben een fan hier!

DSC_5643

Maleisië – Cameron Highlands
Het leukste aan Maleisië vind ik persoonlijk Cameron Highlands. Ze staan bekend om de theeplantages en tijdens een bezoek aan Cameron Highlands zijn er volop mogelijkheden om deze theeplantages te bezoeken. Tijdens verschillende tours kom je ook langs aardbeien plantages, een vlindertuin (niet zo fan van dat…) en proef je natuurlijk ook de beroemde BOH thee.

P1100745

Thailand – Koh Phi Phi
Koh Phi Phi vind ik het absolute paradijs! Het bestaat uit twee eilanden: het onbewoonde eiland Koh Phi Phi Leh en het bewoonde eiland Koh Phi Phi Don. Erg populair is het strand Maya Bay waar de film ‘The Beach’ is gefilmd met Leonardo Di Caprio.  Er valt weinig te vertellen over deze hemelse stranden.  De witte stranden, het helderblauwe zeewater en de bekende bootjes die liggen te dobberen in het water maken het tot een paradijs.

P1090942

Jordanië – Petra
Petra vond ik tijdens mijn reis door Israël en Jordanië een absoluut hoogtepunt. De stad is gelegen in de heuvels in een kloof en is gedeeltelijk uit de rotsen uitgehakt. Waar de meeste mensen voor gaan is de wereldberoemde schatkamer. Het moment dat ik na een wandeling door de kloof eindelijk om de hoek de schatkamer zag, vergeet ik nooit meer.

VLUU L100  / Samsung L100
Kroatië – Plitvice Meren
Mijn roadtrip door Oostenrijk, Slovenië en Kroatië was niet compleet zonder een bezoek aan het sprookjesachtige Plitvice in Kroatië. Het bestaat uit prachtige watervallen, meren en spectaculaire wandelroutes. Zeker een aanrader!

DSC_1400

Dit zijn mijn 10 mooiste plekken op aarde die ik tot nu toe heb gezien. Wat zijn die van jullie?
Signature

Sharona is gastblogger bij Tjingo. In haar vrije tijd reist ze heel de wereld over en deelt ze haar passie voor reizen, schrijven en fotografie op haar reisblog There She Goes