checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
12 januari 2017

De leukste pretparken in Europa

Pretparken zijn altijd een goed idee, welke tijd van het jaar het ook is. In Nederland hebben we genoeg keuze, maar soms willen we toch eens wat anders. Voor degene die ook eens buiten onze landgrenzen de achtbaan in willen, hieronder vind je een overzicht van de leukste pretparken!

PortAventura

Op een uurtje van Barcelona ligt PortAventura, het eerste en grootste pretpark in Spanje. Het park is opgedeeld in zes delen: Mediterranea, Polynesië, China, Sesamstraat, Mexico en Far West. In elk deel zijn verschillende attracties, shows en eetgelegenheden. Sinds 2002 heeft Portaventura ook een waterpark genaamd ‘Cotsta Caribe Aquatic Park’ erbij gekregen. PortAventura Park biedt jou 40 attracties die zowel waaghalzen als kleine kinderen geweldig zullen vinden

3D7AEB776E2CCF5F8E0ED0362634578F.jpg

Gardaland

Gardaland is in 1975 geopend en kan zich met 2,5 miljoen bezoekers per jaar het grootste en meest populaire attractiepark van Italië noemen. In Gardaland vinden bezoekers naast spannende achtbanen en natte wildwaterbanen ook een land speciaal voor kinderen: Fantasy Kingdom. Met maar liefst 50 verschillende attracties is er voor ieder wat wils. Een top uitje tijdens je vakantie aan het Gardameer dus!

gardaland-2

 

Europapark

Europa-Park heeft in 2013 de “Traveller’s Choice Awards for Attractions” van TripAdvisor voor Europa gewonnen. Het park bevindt zich in Rust in Duitsland, en is na Disneyland het meest bezocht pretpark van Europa. Het pretpark is verdeeld in zeventien verschillende themagebieden waarvan veertien een Europees land als thema hebben: Avonturenland, IJsland, Arthur, Scandinavië, Sprookjesbos, Portugal, Ierland-Kinderwereld, SpanjeDuitsland, Nederland, Rusland, Zwitserland, Italië, GriekenlandFrankrijkOostenrijk en Verenigd Koninkrijk.

europapark.jpg

 

Tivoli

Tivoli Gardens is een wereldbekend attractiepark die in Kopenhagen ligt. Zodra de avond valt wordt tivoli verlicht door honderden lampjes. Het attractiepark staat vooral bekend om zijn houten achtbaan die de oudste van de wereld is. Indien je hierheen wilt dien je per attractie te betalen. Je kunt of een dagkaart of losse kaartjes kopen. Naast de attracties zijn er ook verschillende eetgelegenheden, speeltuinen en entertainment.

tivoli

 

Moviepark Germany

Wilt u een dag beleven alsof je meespeelt in een film? Kom dan naar Movie Park Germany, hét film- en entertainmentpark van Europa. Moviepark telt meer dan 40 supersnelle attracties en spectaculaire shows volop plezier en avontuur in het teken van bekende bioscoopfilms. Fan van Nickelodeon? Voor de kleintjes is hier Nickland te vinden, de woonplaats van SpongeBob en Dora.

moviepark.jpg

 

Disneyland Paris

Dit pretpark kunnen we onmogelijk vergeten. Disneyland Paris is zonder twijfel het meest populaire pretpark in Europa. Het maakt niet uit hoe oud je bent, zodra je binnenstapt in de Disneywereld voelt iedereen zich weer kind. Rondom het kasteel van Doornroosje heb je vijf themagebieden: Main Street USA, Discoveryland, Adventureland, Fantasyland en Frontierland. De wereldberoemde parades worden dagelijks georganiseerd en tegenwoordig is er aan het eind van de dag een spectaculaire avondshow die je nog lang zal bijblijven.

ban1