Dubai is een populaire bestemming om in de wintermaanden even heerlijk de zon op te zoeken. Het kan er dan zelfs tussen de 25 en 35 graden zijn. Warm genoeg om lekker aan het strand te liggen natuurlijk, maar naast een prachtig strand heeft Dubai ook genoeg leuke bezienswaardigheden. Ik ben er in december 2011 geweest en heb speciaal voor jullie een to-do lijstje opgesteld voor een trip naar Dubai.

1: Geniet van het uitzicht vanaf de Burj Khalifa
Een ding wat je absoluut niet mag overslaan, is een bezoek aan de 828 meter hoge wolkenkrabber van Dubai. Het uitzicht is (zelfs als je hoogtevrees hebt) echt de moeite waard vanaf de 124e verdieping! Hiervandaan is een groot gedeelte van Dubai te zien. Het observatiedek beslaat bijna een hele cirkel van 360 graden waardoor je de andere wolkenkrabbers van de stad kunt zien, de zee, een stuk van de woestijn en nog veel meer. Ik ben gelijk de volgende ochtend na aankomst naar de top van de Burj Khalifa geweest. Een hele leuke kennismaking met Dubai! Het is wel aan te raden om van tevoren al je tickets online te bestellen.collage

2: Bezoek het luxe Altantis Hotel
Waarom? Gewoon omdat het kan! Dit sprookjesachtige hotel ligt op het palmeiland en is een bezienswaardigheid op zich. Het is zeker de moeite waard om even een voet te zetten op het palmeiland. Als niet-gast kun je maar een klein gedeelte van het hotel bezoeken, maar ik vond dit alsnog een leuke reiservaring . Van dit hotel zijn er maar twee op de wereld te vinden. Namelijk in Dubai en op de Bahama’s. Het heeft een enorm groot Aquapark met heel veel glijbanen, waterbanen en zwembaden. Je kunt er zelfs zwemmen met dolfijnen. Toch jammer dat je als backpacker geen hotelovernachting in het Atlantis Hotel kunt veroorloven… Misschien ooit in de toekomt!
collage (2)3: Fotografeer de Burj Al Arab
Je kunt Dubai niet verlaten zonder het wereldberoemde zevensterren hotel op de foto te hebben. Het hotel ligt in de zee aan het populaire Jumeirah strand. Helaas kun je dit hotel niet als niet-gast bezoeken zoals bij het Atlantis Hotel, maar wel kun je de Skyview Bar High Tea boeken (dit dient wel vooraf te worden gereserveerd) om zo toch nog een deel van het hotel aan de binnenkant te kunnen bekijken. Burj Al Arab trekt zowel overdag als ’s avonds wanneer het prachtig verlicht wordt veel aandacht. De beste locatie om het hotel goed op de foto te zetten in vanaf het Umm Suqeim Park strand. Het strand ligt vlakbij het hotel en hiervandaan maak je prachtige foto’s.
collage (3)

4: Ga shoppen in Dubai Mall (of alleen kijken)
Dubai Mall is het grootste winkelcentrum van het Midden-Oosten. Het is gelegen naast de Burj Khalifa en heeft meer dan 1200 winkels verdeeld over 4 verdiepingen.  Er zijn veel bekende internationale ketens te vinden als: Nike, Huggo Boss en Dolce & Gabbana. Naast de vele winkels heeft Dubai Mall nog zoveel meer te bieden. In het winkelcentrum bevindt zich een mega bioscoop, een schaatsbaan, een indoor pretpark en het grootste aquarium ter wereld. Moet kunnen toch?
collage (4) - kopie
5: Neem plaats op het terras van Meat & Co
Binnen het complex Souk Madinat bevindt zich een winkelcentrum dat in authentieke Dubai stijl is opgezet. Het is een – voor Dubai begrippen – wat kleiner winkelcentrum, maar het is ontzettend sfeervol en gezellig. De kleine kraampjes worden afgewisseld met de wat kleinere boetiekjes en er zijn heel veel Arabische spullen te koop zoals: kleding, tapijten, wierook, kaarsen en waterpijpen. Zodra je hierdoorheen bent gelopen, kom je bij het water uit. Hier kun je tegen betaling een rondvaart maken op een traditionele abra, maar je kunt ook lunchen of dineren op het houten terras van Meat & Co. Het prachtige uitzicht op de Burj Arab, het zevensterrenhotel, maakt een bezoek aan Meat & Co zo bijzonder. Daarnaast kun je er ook gewoon heel lekker eten!
collage (5)6: Proef de sfeer van het authentieke Dubai
Wil je naast al het luxe ook wat van het echte Dubai zien, dan moet je een bezoekje brengen aan de oude wijk Bastakiya. Hier proef je nog het echte, authentieke Dubai. Het binnenplein met zijn klassieke windtoren en oude huizen geven een mooi beeld van hoe Dubai in het verleden geweest moet zijn.  In veel huizen zijn restaurantjes, galerijen en musea te vinden. Hierdoor wordt Bastakiya ook wel het culturele centrum van de stad genoemd. Ik vond het leuk om ook een andere kant van Dubai te zien tijdens mijn trip.
collage (6)

Naast bovenstaande punten, lijkt het mij ook heel gaaf om een woestijnsafari te doen. Met deze tour maak je kennis met de schitterende woestijn van Dubai. Iets voor op de bucketlist!
Signature
Sharona is gastblogger bij Tjingo. In haar vrije tijd reist ze heel de wereld over en deelt ze haar passie voor reizen, schrijven en fotografie op haar reisblog There She Goes