Ongeveer 2 maanden geleden ben ik teruggekomen van vakantie. Wij gingen naar het land van pasta, cultuur en contrasten. Al enig idee welk land? Juist! Italië!
Zelf ben ik meer van het relaxen en ontspannen op vakantie. Bijvoorbeeld 2 weekjes luieren op het strand in Egypte. Dit was dus zeker totaal anders maar ik moet zeggen, het was top! En dat op één van de bekendste campings van ItaliëCamping Bella Italia.

1Camping Bella Italia is een grote camping die pal aan het Gardameer ligt. Ondanks de omvang van de camping voelde het voor mij zeker niet massaal aan. Dat komt natuurlijk wel door de periode waarin wij op vakantie gingen.
Er zijn veel faciliteiten, zoals onder andere een supermarkt, leuke zwembaden, restaurants en wat zeker niet mag ontbreken: een ijssalon!

De camping is een prima uitvalsbasis voor toeristische tripjes. Neem bijvoorbeeld een bezoek 2aan het prachtige amfitheater in de stad Verona of ga naar de stad van het water: het unieke Venetië. Dat hebben wij namelijk ook gedaan!
Tip: Sirmione vond ik zeker wel één van de mooiste en gezelligste plaatsjes aan het Gardameer. Bij aankomst zie je een prachtig kasteel en aan de noordkant van het schiereiland kan je de restanten van een oude Romeinse villa bewonderen. Het centrum bestaat uit gezellige steegjes met winkeltjes en ijssalons met ambachtelijk Italiaans ijs.

Zin om op zijn Italiaans heerlijk te dineren? Dat kan! Één van de restaurants biedt een mooi uitzicht over het meer. En de pizza’s zijn trouwens ook erg lekker.
Natuurlijk kan je ook bij de supermarkt op de camping de ingrediënten halen voor een heerlijk pastagerecht.
Tip: op nog geen 10 minuten rijden van de camping vind je een Lidl. Hier kan je een stuk goedkoper boodschappen doen!

3De camping beschikt over grote zwembaden waar kinderen de tijd van hun leven hebben. Er is zelfs een zandstrand gecreëerd met ligbedden en parasols.
Wat ik wel een minpunt vond is het handdoekje leggen. Als wij ’s ochtends vroeg onderweg waren naar de supermarkt om broodjes te halen zag je al mensen richting het zwembad lopen om een ligbed te reserveren. En dan kwamen ze pas ’s middags naar het zwembad.
Volgens de regeling van de camping is het niet toegestaan om ligbedden te reserveren. Helaas gebeurde het dus wel en voor zover wij hebben gezien werd er niets aan gedaan.
Tip: Natuurlijk kan je ook gewoon gaan liggen aan het meer. Op de steiger was voldoende plek, maar let wel op je tenen. De zwanen zien deze al gauw aan voor een lekker hapje.

Wij hadden een bungalow (Oleandro) geboekt. Deze bungalows beschikken over een terras met tafel en stoelen, een 4woonkamer met een bedbank en keukentje, 2 slaapkamers en een badkamer. De bungalow had een airco maar daar hebben wij vanwege het fijne klimaat geen gebruik van hoeven maken.
Er is geen magnetron aanwezig. Deze hebben wij trouwens niet eens nodig gehad in de 2 weken dat wij er zaten, wij hadden genoeg aan de vier gaspitten.
Tip: sluit zoveel mogelijk je slaapkamerdeur en raam als je niet zo gek bent van insecten (spinnen!), zoals ik. Had het raam wel opengestaan dan moest de slaapkamer grondig geïnspecteerd worden. 

Verder viel het mij op dat de camping goed verzorgd werd. Er lag nergens afval en het zwembad zag er ook erg netjes uit. Het personeel op de camping was vriendelijk en behulpzaam.
De broodjes en kaasjes bij de supermarkt waren erg lekker en redelijk betaalbaar. Zelf was ik gek op de tomino kaasjes. Dit zijn ronde kaasjes met een witte rand (vergelijkbaar met brie) en hebben een volle romige smaak. Deze hadden ze trouwens ook gewoon bij de Lidl.
5De camping biedt ook Wi-Fi. Zelf heb ik hier geen gebruik van gemaakt, maar het scheen dat deze verbinding niet sterk was en vaak wegviel. Er zijn speciale Wi-Fi hotspots waar je verbinding kan maken, bij onze bungalow had je bijvoorbeeld geen bereik.

Kort samengevat hebben wij ons prima vermaakt op Camping Bella Italia, maar vooral daarbuiten. De plaatsen die wij hebben bezocht (o.a. SirmioneVeronaBardolinoRiva) hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Camping Bella Italia****, Peschiera del Garda
Afstand: ca. 1170km van Utrecht, ca. 25km van Verona (met luchthaven)
Reisperiode: 06-09-2014 t/m 19-09-2014