checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
08 augustus 2016

Je hebt reviews en je hebt reizigersrecenties welke net iets uitgebreider zijn. Zo heeft de familie Rodenburg een reizigersrecentie geschreven over hun vakantie van afgelopen juli, in Club Letoonia in Fethiye Turkije. Hieronder hun ervaringen en tips!

IMG_3481Club Letoonia is een resort welke schitterend gelegen is op een schiereiland. Niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Is wandelen geen probleem dan kun je wel  goed je calorieën van het heerlijke eten kwijt raken. Overigens rijdt er een (elektrisch) ‘treintje’ over het schiereiland.

De kamers liggen verspreidt over het schiereiland. Wij hadden een prima gerenoveerde kamer, geluiddicht, goede bedden en een prima airconditioning. Onze (puber) dochters sliepen in de kamer naast ons, via een gezamenlijke voordeur na een klein trappetje ieder een eigen deur met eigen pas te bereiken –ideaal. Gelukkig zijn er diverse liften om bij je kamer te komen en hadden wij een mooi uitzicht over zee.

Dankzij de spreiding over het schiereiland van de zwembaden (3 stuks) en de mooie strandjes gelegen om het eiland is zelfs een handdoek leggen niet noodzakelijk, de vele mensen verspreiden zich prima over het eiland. Ook eten kan in de diverse restaurants en is prima gevarieerd. Het buffet restaurant (Moonlight)  aan de punt van het schiereiland had onze voorkeur- schitterend uitzicht over zee- en is dan ook een absolute aanrader! Drankjes worden aan de tafel geserveerd. Ook kan men voor € 10,– p.p. kiezen voor een a la carte restaurant. Wij hebben een keer voor de Sushi gekozen –een aanrader. Maar ook over het visrestaurant (en het Kebab restaurant allen gelegen direct aan zee)  hoorden wij goede berichten.

Moeten we dan toch een minpuntje ontdekken dan is dit wel de live-muziek ’s avonds op het plein. Na de avondshow (van horen zeggen van goed niveau) stroomde het theater leeg en was het moeite doen om een tafeltje te bemachtigen. Helaas te weinig tafels en stoelen, mocht je wel geluk hebben dan was de band zo slecht dat we alsnog vroeg richting kamer of lobby (beste wifi) gingen.

Wifi was op de kamer slecht. Ook bij het zwembad niet goed, daarentegen hadden we op het strand (!) het beste bereik. Eigenlijk wel prima, wandelend over het park kwamen de berichtjes uiteindelijk wel binnen druppelen.

De vakantiegangers waren over het algemeen Turken, Oekraïners, Engelsen, Amerikanen en heel weinig Nederlanders. Dat laatste was jammer voor onze kinderen –weinig aanspraak. Dit zal uiteraard per reisdatum wel verschillen. Ook de animatie kan beter.

Leuk om te doen: met de shuttle boot naar Fethiye, leuk plaatsje aan de overkant van het resort waar je prima kunt shoppen en in een kwartiertje weer terug kunt zijn.

Absolute aanrader is de Letoonia-boot van het hotel (€ 60,- p.p.). Met maximaal 12 personen vaart deze dagelijks uit naar diverse strandjes en het plaatsje Gocek. Genieten met een hoofdletter.  Onderweg een heerlijke lunch en onbeperkt drankjes. Ga alleen niet staan in zo’n mooi baaitje staan zonder waterschoenen: het leverde een medepassagier een zwart gespikkelde voet van een zee-egel op. Maar verder een geweldige dag op het water!

Kort samengevat echt een geweldige vakantie gehad, en als we er dan toch een cijfer aan moeten hangen: zeker een 9!

Zonnige groetjes van de familie Rodenburg!

Vindt je het ook leuk om jouw vakantie-ervaring met ons te delen? Stuur ons een e-mail naar info@tjingo.nl en wie weet staat jij binnenkort op ons blog!