checkLaagste prijsgarantie
checkBeste online reisbureau
Terug naar het blogoverzicht
09 augustus 2013

Top 5: Strand Cocktails

Een dagje op het strand. Op een zomerse dag in Nederland of op je vakantie ergens aan de Middellandse of Caribische zee. Liggend op je handdoek of op een loungebank met een cocktail in je hand genietend van de zon is voor vele mensen de ideale manier om een dagje strand te vieren. Het is niet alleen erg lekker en verkoelend, daarnaast geven de vaak zomerse en frisse kleuren van de cocktails je nou net een nog wat zomerser gevoel. Maar wat zijn nou de echte beach cocktails van dit moment? Wij laten het je zien, met onze samengestelde top 5 strand cocktails.

Cocktails_2

 1. Scavi & Ray Hugo
  Scavi & Ray Hugo is HET drankje van 2013. Na Scroppino een nieuw Italiaans zomerdrankje om van te genieten. Het drankje is ontstaan in Zuid-Tirol en wordt door velen al gezien als de Mojito 2.0, de Mediterrane versie. In Italië is dit drankje een regelrechte hit en via Oostenrijk en Duitsland heeft dit drankje inmiddels ook Nederland bereikt. Het drankje heeft een frisse smaak met een subtiele tinteling, onze absolute nummer 1. Een echt ultiem zomergevoel, Salute!
  Ingrediënten: Scavi & Ray prosecco, Muntblaadjes en Crushed Ice
  Cocktails_3
 2. Pina Colada
  Pina Colada, Spaans voor gezeefde ananas. Met dit exotische drankje haal je de tropen regelrecht in huis. Zoals vele cocktails heeft ook de Pina Colada een vage oorsprong. Duidelijk is dat de Pina Colada komt uit Puerto Rico waar de cocktail de nationale drank is. Vele warenhuizen verkopen kant-en-klare Pina Colada mengelingen waarbij alleen nog ananas(sap) dient toegevoegd te worden. Maar vers zelfgemaakt is volgens ons het lekkerst.
  Ingrediënten: Witte rum, Kokosnootroom, Ananas(sap) en Crushed Ice
  Cocktails_4
 3. Mojito
  Stijlvol, zoet en fris, dat is de Mojito. Al jaren een fenomeen onder de cocktails en te verkrijgen in elke uithoek van de wereld. De Mojito is een van Cuba’s oudste cocktails. De naam komt van het Afrikaanse woord Mojo wat charme betekent. Voor de perfecte verfrissing tijdens een warme zomerse stranddag: neem een Mojito. Een leuke variant, en tevens alcoholvrij: Virgin Apple Mojito. Rum is hierbij vervangen door appelsap. Ideaal voor een alcohol-vrije avond.
  Ingrediënten: Rum, Limoensap, Rietsuiker, Spa Rood, Muntblaadjes en Crushed Ice
  Cocktail_5
 4. Caipirinha
  Een Braziliaanse zomerdag op de Copacabana, dat is het gevoel wat wij krijgen bij het drinken van deze cocktail. Niet vreemd want de Caipirinha komt uit Brazilië, waar deze cocktail razend populair is. Maar niet alleen in Brazilië is de Caipirinha populair, een beetje hip restaurant of cocktailbar over de gehele wereld heeft deze cocktail op de kaart staan. Genieten!
  Ingrediënten: Cachaça, Limoen, Bruine suiker en Crushed Ice
  Cocktail_6
 5. Strawberry Daiquri
  Heerlijk zoet smakend naar aardbeien zijn de Strawberry Daiquiri’s. Dit drankje brengt je helemaal in tropische sferen. Het drankje komt uit Cuba, van het gelijknamige strand vlakbij Santiago. Houd je meer van banaan dan aardbei? Geen probleem bij de Daiquiri. Op de Strawberry Daiquiri zijn meerdere varianten mogelijk zoals de Banana Daiquiri, waarbij zoals de naam al zegt, de aardbei wordt vervangen door een halve banaan.
  Ingrediënten: Witte rum, Suikersiroop, Limoensap, Aardbeien en Crushed Ice