Vliegende baby

Iedereen die wel eens met het vliegtuig op vakantie is geweest herkent dit ongetwijfeld; het onophoudelijke gehuil van kinderen, het voelen van een hand op je hoofd en het irritante getrap tegen je stoel.
Ook als ouder is er niets vervelender dan dat je kinderen het hele vliegtuig bij elkaar krijsen.

Tjingo heeft daarom een aantal tips op een rijtje gezet waardoor het vliegen met kinderen voor jou een fluitje van een cent wordt.

Tip 1 – VoorbereidingBoek

Een goede voorbereiding is het halve werk! Vertel daarom precies wat er gaat gebeuren en zorg dat je kinderen er zin in krijgen. Laat bijvoorbeeld op een wereldkaart de vliegroute zien of lees een boekje voor over vliegen. Verder kan je vertellen over het vliegtuig, de piloten en de stewardessen zodat je kinderen weten wat ze kunnen verwachten.

OntspanTip 2 – Ontspan

Wanneer je zelf ontspannen en relaxed bent zijn je kinderen dat ook. Als je zenuwachtig of gespannen bent dan zullen je kinderen dit aanvoelen en zich onhandelbaar gaan gedragen. Dus laat alle stress los en geniet van je vakantie, die voor jou al begint op weg naar de luchthaven!

Tip 3 – Kleding
Zorg voor de juiste kleding. Het belangrijkste is dat het comfortabel moet zijn en dat de kindjes zich er gemakkelijk in kunnen bewegen. Verschillende laagjes werkt het best, zo kan het nooit te koud of te warm zijn.

Tip 4 – Stijgen en landen
Tijdens het stijgen en landen kunnen kinderen (net als volwassenen) last krijgen van hun oren.
Geef de allerjongsten iets te drinken tijdens het stijgen en landen. Het slikken helpt tegen de druk. Wat oudere kinderen kan je een lolly geven en nog oudere kinderen kauwgom.

Tip 5 – VermaakKoffer

Zorg dat je je kinderen iets kan laten doen aan boord. Zo kan je bijvoorbeeld wat velletjes stickers meenemen en ze lekker laten plakken in een stickerboek of op een leeg flesje. Kleuren kan ook prima door het tafeltje te gebruiken, het enige wat je mee hoeft te nemen is wat potloden en een kleurboek. Dit kan je ze ook nog zelf laten meenemen in een eigen koffertje.
Oudere kinderen kunnen zich vermaken met muziek of een filmpje dat ze kunnen kijken op een eigen meegebrachte iPad. Laat je kinderen ook zelf iets uitkiezen wat mee mag in het vliegtuig. Uiteraard moet je er bij het cadeau dan wel rekening mee houden dat het geschikt is voor in een beperkte ruimte en dat je je medepassagiers er niet mee tot last bent.

Tip 6 – Strek de benen

Blijf niet zoveel uur achter elkaar op je stoel zitten maar loop ook even naar het toilet of loop gewoon wat door het gangpad. Uiteraard doe je dit wanneer de stewardessen niet met hun karretjes in het gangpad bezig zijn. Je kinderen zien zo nieuwe dingen en kunnen even wat energie kwijt.

FruitTip 7 – Snoep

Houd er rekening mee dat kinderen juist druk worden van de suikers en kleurstoffen die in snoep zitten. Om ze toch iets lekkers te kunnen geven kan je ze bijvoorbeeld een doosje rozijnen geven of een bakje met stukjes fruit of een plakje ontbijtkoek.

Tot slot

Zoals je merkt zijn sommige tips leeftijdsgebonden, houd hier dus rekening mee.
Zorg dat je alles bij de hand hebt en niet de dingen voor aan boord per ongeluk in je koffer in het ruim hebt zitten.
Wij raden je aan om de tips uit te proberen, je medepassagiers zullen je dankbaar zijn.
En vallen je kinderen in slaap dan kan je al deze tips bewaren voor de terugvlucht!

Zelf nog handige tips? Laat het ons weten!