Informatie over Bulgarije

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Bulgarije

Gastvrije en goedkope vakantie in Bulgarije. Bulgarije biedt u als toerist onder andere indrukwekkende gebergten, prachtige stranden en betoverende dorpjes. Een vakantie in dit gastvrije en goedkope land is daarom een geweldige en unieke ervaring. Overtuig uzelf; boek nu uw vakantie naar Bulgarije!

Havensteden en badplaatsen

Bulgarije ligt in Zuidoost-Europa en grenst aan Roemenië in het noorden, Servië en Macedonië in het westen, Griekenland in het zuiden en Turkije in het zuidoosten. Het Balkanland is bijna drie keer zo groot als Nederland. Hoofdstad Sofia is veruit de grootste stad van Bulgarije en ligt in het westen. Andere grote steden zijn Plovdiv, Varna en Boergas. De laatste twee zijn belangrijke havensteden, gelegen aan de Zwarte Zee. Hier liggen ook populaire badplaatsen, zoals Zonnestrand en Nessebar. Geografisch gezien valt Bulgarije in enkele gebieden te verdelen. In het zuiden en westen liggen de grote bergketens met toppen tot 3000 meter. Het noordoosten is vlak en zeer vruchtbaar. In het zuidoosten ligt de Thracische Laagvlakte, met Plovdiv als belangrijkste stad.

Goudgele stranden

Tijdens uw vakantie in Bulgarije heeft u keuze uit tal van schitterende, goudgele stranden aan de Zwarte Zee. Populaire badplaatsen zijn Sunny Beach, Nessebar, Obzor, Pomorie en Goudstrand. Vooral Zonnestrand staat bekend om het uitgaansleven en trekt daardoor veel jongeren. De Bulgaarse Rivièra beschikt over fijne zandstranden, die vlak aflopen. Parasols, ligbedden zijn in deze toeristische bestemmingen altijd te huur. Daarnaast liggen er vele winkeltjes, restaurants en hotels vlak aan het strand. Bijkomend voordeel is dat in het directe achterland prachtige, middeleeuwse dorpjes liggen die tijdens uw vakantie voor een leuke variatie zorgen.

Lekker warm aan de Zwarte Zee

Het weer in Bulgarije kent grote verschillen. Zo heeft het noorden meer een landklimaat en is beduidend kouder dan het min of meer mediterrane zuiden. Het Balkan-gebergte zorgt voor hete zomers en strenge winters. In de winter kan op de toppen van dit gebied aan wintersport worden gedaan. De kust in het oosten wordt sterk beïnvloed door de Zwarte Zee. In de zomer zorgt een zeebries voor verkoeling bij temperaturen tegen de 30°C. In juli en augustus is het gemiddeld 27°C. Dit is ook de beste tijd voor een vakantie naar Bulgarije. De temperatuur van het zeewater ligt dan ruim boven de 20°C.

Interessante cultuur en geschiedenis

Tijdens uw vakantie in Bulgarije heeft u genoeg te doen en te zien. Het land beschikt over vele nationale parken en indrukwekkende gebergten, die zeer uitnodigend zijn om te ontdekken. Na een intensieve tocht, is het heerlijk ontspannen in een van de vele mineraalwater spa’s. Bulgarije heeft ook een heel interessante cultuur en geschiedenis. Het land staat vol met prachtige kerken, kloosters, kathedralen, musea en goed bewaarde oude resten. In Sofia en Plovdiv zijn er tal van interessante bezienswaardigheden. Verder zijn er genoeg sites die op de werelderfgoedlijst staan, zoals de historische binnenstad van Nessebar.

Uitgebreid uitgaansaanbod en vele sportmogelijkheden

In de grote steden en aan de Bulgaarse Rivièra is er een zeer uitgebreid uitgaansaanbod. Zonnestrand is zeer levendig en trekt elke zomer vele feestvierders uit heel Europa. Als u op uw vakantie liever sportief bezig bent, kan dat ook. In de bergen kunt u bijvoorbeeld mountainbiken, bergbeklimmen, wandelen en in de winter skiën. Verder zijn er verspreid over het land acht prachtige golfbanen. Duikliefhebbers kunnen terecht in de kustplaatsen aan de Zwarte Zee.

{{mapsController.name}} op de kaart