Informatie over El Hierro

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie El Hierro

El Hierro: kleinste Canarisch eiland met divers landschap. Het eiland El Hierro is het kleinste Canarische eiland en heeft, ondanks de geringe oppervlakte, een heel divers landschap. El Hierro heeft de meeste vulkanen van deze eilandengroep (meer dan 500 vulkaankegels) en de kust is grillig met rotspartijen en diepe kloven. Op het eiland hangt een authentieke sfeer, want het massatoerisme heeft het eiland nog niet overspoeld. Met name rustzoekers komen voor een vakantie naar El Hierro.

Het meest westelijke punt van Europa

El Hierro is het kleinste en meest westelijke eiland van de Canarische archipel; het is zelfs het meest westelijke punt van Europa. De totale oppervlakte van het eiland is slechts 278 km2 en het is 21,5 kilometer lang en 13 kilometer breed. Het eiland heeft verschillende landschappen. Zo zijn er veel vulkanen en kliffen, die meer dan 100 meter uit zee oprijzen. Dankzij de grillige kust, met klippen, rotspartijen en riffen, zijn er nagenoeg geen zandstranden. Centraal ligt de hoofdstad Valverde met zo’n 5000 inwoners.

Vliegen naar uw vakantie op El Hierro

Er zijn geen rechtstreekse vliegverbindingen tussen Nederland en El Hierro. Wel gaan er vluchten vanaf de eilanden Tenerife, La Palma en Gran Canaria naar El Hierro. Zo’n binnenlandse vlucht duurt ongeveer 25 tot 55 minuten. Het duurt even, maar uw vakantie op El Hierro is het waard!

Geen noemenswaardige stranden

El Hierro is geen eiland waar u heerlijk op een mooi zandstrand in de zon kunt liggen. Door de grillige kust met rotspartijen en diepe kloven, zijn er nagenoeg geen zandstranden. De hoogvlakten, die uniek zijn voor de Canarische Eilanden, strekken zich uit van de hoofdstad Valverde in zuidwestelijke richting en bedekken een groot deel van het eiland.

Hoge temperaturen en weinig regen

El Hierro heeft een subtropisch steppeklimaat. Het wordt gekenmerkt door vrijwel het hele jaar door hoge temperaturen en zeer weinig regenval. Alleen in de herfst en winter kan er (soms hevige) regenval zijn met (laaghangende) bewolking. De periode april tot en met juni is daarom de beste periode om voor een vakantie naar El Hierro af te reizen.

Volkskunstmarkten en ambachtslieden

Tijdens de zomermaanden worden er in diverse kleine plaatsen op het eiland volkskunstmarkten georganiseerd. U kunt er plaatselijke kunst verkrijgen en er wordt vaak gedanst en volksmuziek gespeeld. Ook worden er op het eiland rieten manden gemaakt en in de hoofdstad Valverde zijn pottenbakkers aan het werk en kunt u vrouwen zien spinnen. Verder worden er kommen, lepels en chacaras (soort castagnetten) gemaakt van het hout van bepaalde bomen. Authentieke bezienswaardigheden dus tijdens uw vakantie op El Hierro!

Voornamelijk voor rustzoekers

Het eiland bestaat voornamelijk uit mensen die rust zoeken. Voor uw vakantie op El Hierro vindt u voornamelijk kleinschalige accommodaties en er zijn weinig mogelijkheden op het gebied van uitgaan. U moet dan meer denken aan lokale bars of cafés en restaurants. De populairste plaats van het eiland is de hoofdstad: Valverde. Eens in de 4 jaar wordt er op het eiland het grote feest La Bajada de la Virgen de los Reyes gevierd. Dit is een viering ter ere van de Maagd Maria en gaat gepaard met uitgedoste dansers en muziek van fluiten, trommels en chacaras.

{{mapsController.name}} op de kaart