Informatie over Cuba

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Cuba

Unieke vakantie op Cuba. Oldtimers, salsamuziek, fraaie stranden, Cubaanse rum en sigaren, Havana, historie; er zijn tal van redenen om op vakantie te gaan naar het fascinerende Cuba. Dit unieke en gesloten land stelt zich steeds meer open voor toeristen en is een bijzondere en prachtige vakantiebestemming. Probeer het zelf: boek nu uw vakantie naar Cuba!

Het grootste eiland

Cuba ligt in het Caribisch gebied en is het grootste eiland van de Grote Antillen. Rondom Cuba liggen duizenden eilandjes, waarvan Isla de Juventud de grootste is. Havana is de hoofdstad van het land en is door de vele koloniale gebouwen en monumenten van groot cultureel belang. Cuba beschikt ook over prachtige stranden. De meeste toeristen kiezen voor een vakantie in de badplaats Varadero.

Hagelwitte zandstranden

Tijdens uw vakantie op Cuba kunt u heerlijk zonnebaden op de mooiste, hagelwitte stranden. De stranden zijn veelal lang en breed en bestaan grotendeels uit zand. De afloop van de zeebodem varieert tussen vrij geleidelijk tot vrij snel. De populairste badplaats van Cuba is Varadero, waar veel luxueuze hotels staan voor de westerse toerist. Als u in Havana verblijft en toch naar het strand wil, kunt u het beste naar Playa del Este gaan, ook wel ‘de badkuip van Havana’ genoemd.

Aangenaam tropisch klimaat

Cuba heeft een tropisch en vochtig klimaat en de temperaturen zijn het hele jaar door aangenaam. In januari, de koudste maand, schommelt het kwik rond de 23°C, terwijl in juli en augustus de temperatuur op kan lopen tot 40°C. De beste periode om met vakantie naar Cuba te gaan, is van november tot april. Het regenseizoen loopt namelijk van mei tot oktober, waarin vaak aan het einde van de middag een korte en zware (onweers)bui valt. Orkanen kunnen dan voorkomen.

Enorm groot cultureel erfgoed

Cuba heeft de toerist ontzettend veel te bieden. Zo is Havana erg aantrekkelijk, vanwege het grote culturele erfgoed. De oude binnenstad staat sinds de jaren tachtig al op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ook Trinidad is oogstrelend. Voor heel Cuba geldt dat het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan, maar in deze koloniale stad waant u zich echt in een andere tijdsgeest. Het bruisende Santiago de Cuba, in het oosten van het land, verdient tevens een bezoek. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Paardrijden door het nationale park bij Viñales, een wandeling door het Sierra Maestra-gebergte, of vogels spotten rondom de schitterende cayo’s; het aanbod is zeer divers. Daarnaast zal de typische, Cubaanse sfeer u eeuwig bijblijven. De oldtimers, de overal hoorbare salsamuziek en de dansende mensen geven uw vakantie op Cuba een bijzonder karakter.

Volop uitgaansmogelijkheden, maar ook golf en watersport

Veel Cubanen vieren graag op straatje een feestje, maar u kunt tijdens uw vakantie op Cuba ook prima terecht in de diverse uitgaansgelegenheden. Deze zijn met name te vinden in Havana, Varadero en andere toeristische plekken. In de hoofdstad zijn er veel livebands en cabaretshows in grote theaters en hotels. Als u tijdens uw vakantie liever sportief bezig wil zijn, kan dat ook. Zowel in Havana als in Varadero is er een golfclub, waar u ontspannen een balletje kan slaan. Watersporten zijn ook mogelijk, maar een echte duikbestemming is Cuba niet.

{{mapsController.name}} op de kaart