Informatie over Curacao

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Curacao

Prachtig tropisch eiland! Kleine, rustige baaitjes met parelwitte stranden, een bloeiende stad en een bruisend nachtleven. Het is slechts een greep uit het aanbod van dit tropische eiland waar de zon het hele jaar door schijnt. Kies ook voor een vakantie naar Curaçao!

Onderdeel van de Bovenwindse Eilanden

Het eiland Curaçao ligt in de Zuid-Caraïbische Zee op 70 km van de noordkust van Venezuela, nabij Aruba en Bonaire. Een ideale locatie dus voor uw vakantie. Curaçao behoort samen met het onbewoonde Klein Curaçao tot het Koninkrijk der Nederlanden en bevindt zich in de regio van de Bovenwindse Eilanden. Willemstad is de hoofdstad. De regio eromheen beslaat ongeveer een derde van het eiland. Hier leven ongeveer 140.000 Curaçaoënaars.

Tientallen witte zandstranden

Houdt u van strand tijdens uw vakantie? Curaçao telt 38 openbare en private witte zandstranden. Door de ruwe zee wordt zwemmen aan de noordkust afgeraden. In het zuiden vindt u rustige baaien met parelwitte zandstranden. Het grootste strand is het Blauwbaai strand. Een van de populairste stranden is het Seaquarium strand. De meeste zandstranden in het zuiden zijn kindvriendelijk. Op zondagen is het er wel drukker, omdat de Curaçaoënaars dan volop geniet van hun rustdag op het strand.

Het hele jaar zon

U kunt het hele jaar met een gerust gemoed op vakantie naar Curaçao. De zon schijnt namelijk steeds op Curaçao. Een aangename passaatwind zorgt daarbij voor afkoeling. Tijdens het regenseizoen van oktober tot december valt er wel eens een hevige regenbui. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 27,5° C. Het zeewater op Curaçao is erg warm en aangenaam met een gemiddelde temperatuur van 27° C. Het hoogseizoen loopt van april tot december.

Gezelligheid en bezienswaardigheden

Wilt u op vakantie de Creoolse gezelligheid opsnuiven, dan kan dat zeker op Curaçao. Verschillende excursies en bezienswaardigheden bieden eveneens een meerwaarde aan uw vakantie op Curaçao. Er worden boottochten naar de nabije eilanden Bonaire en Aruba georganiseerd. Op Curaçao zelf kunt u een tocht te paard maken of een avontuurlijk jeep-, kano- of quadsafari ondernemen. Voor de watersportliefhebbers worden er verschillende zeil- en snorkelexcursies gearrangeerd. Houdt u het liever wat rustiger, dan kunt u vertoeven op een van de schitterende baaitjes met parelwitte stranden of het Seaquarium bezoeken. Daarnaast biedt Willemstad nog tal van musea en winkelmogelijkheden, zoals in het centrum Punta.

Sporten en uitgaan tijdens uw vakantie

Een vakantie op Curaçao betekent niet alleen zon, zee en strand, maar ook veel plezier. Curaçao herbergt talrijke bars en discotheken. Discobars zijn dagelijks geopend, maar de grootste party's vinden veelal in het weekend plaats. Populaire plekjes voor de feestvierders zijn Mambo Beach en Wet & Wild aan het Seaquarium. Het grootste aanbod uitgaansmogelijkheden vindt u in de wijk Saliña. Wilt u tijdens uw vakantie graag golfen, dan kunt u dat op 2 golfbanen. Op de Blue Bay Golf kunt u een golfparcours van 18 holes afleggen. U dient wel op voorhand te reserveren. In de Curaçao Golf- & Squashclub kunt u 9 holes golfen. Hier hoeft u niet te reserveren. Curaçao is met haar koraalrif de droom van vele duikers en snorkelaars. Aan de zuidkust kunt u op 15 plaatsen snorkelen en variërend van 5 tot 50 meter diep duiken. Ook de gevorderde windsurfers kunnen voor een spannende vakantie op Curaçao terecht.

{{mapsController.name}} op de kaart