Informatie over Cyprus

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Cyprus

Mooie stranden en heerlijk klimaat. Cyprus is een prachtig eiland en heeft een schat aan historische kunstwerken, mooie stranden met daarbovenop een heerlijk klimaat. Op vakantie in dit veelzijdige land kunt u zelf kennis maken met de gastvrije Cyprioten en de relaxte, aangename sfeer. Boek nu uw vakantie naar Cyprus!

Grieks deel en Turks deel

Cyprus is het meest oostelijke eiland in de Middellandse Zee en ongeveer net zo groot als Friesland, Groningen en Drenthe samen. Het land ligt circa 70 kilometer ten zuiden van Turkije en 100 kilometer ten westen van Syrië. Het kleine eiland is in het noorden Turks en in het zuiden Grieks. De meerderheid van de toeristen die naar Cyprus met vakantie gaan, kiezen voor het Griekse gedeelte. Nicosia, de hoofdstad, ligt precies op deze grens. De kustlijn van het zuidwesten tot het zuidoosten is het meest in trek bij de strandgangers. Ook in de winter kunt u op vakantie naar Cyprus. Landinwaarts ligt het Troodos-gebergte, waar in de winter geskied kan worden.

Diverse soorten stranden

Het landschap langs de kust loopt uiteen van goudkleurige zandstranden tot woeste kliffen, en van drukke badplaatsen tot ongerepte stukken natuur. Ondanks deze diversiteit loopt de zeebodem altijd geleidelijk af, wat fijn is voor de veiligheid van kinderen. Veel mensen kiezen tijdens hun vakantie op Cyprus voor de prachtige zandstranden van Paphos. Hier kunt u genieten van geweldige uitzichten, goede restaurants en zijn alle faciliteiten aanwezig voor een onbezorgde tijd. Limassol is de grootste badplaats van het eiland en is door de gunstige ligging een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes in de buurt. De populairste plek aan de kust is Agia Napa, waar het in het hoogseizoen erg druk kan zijn. Mede door een breed scala aan watersporten en uitgaansgelegenheden is Agia Napa zeer in trek bij jongeren.

Lange zomer met hoge temperaturen

Cyprus heeft een mediterraan klimaat, met een lange zomer van half mei tot half oktober. Dit is ook de beste periode om met vakantie naar Cyprus te gaan, hoewel in de zomermaanden het kwik op kan lopen tot boven de 40°C. Ideaal dus voor een zonnige vakantie op Cyprus. Ook aan het einde van het jaar zijn de temperaturen aangenaam. In de (zachte) winters valt er soms een stevige regenbui. In het Troodos-gebergte kan het zelfs sneeuwen en daardoor is het gebied geschikt voor skiën. De temperatuur ligt hier altijd lager dan elders op het eiland.

Opgravingen en natuur

Cyprus heeft een rijke en interessante historie. Tijdens uw vakantie op Cyprus kunt u kennis maken met prachtige overblijfselen uit de Oudheid. De opgravingen van Kourion verdienen zeker een bezoek, mede door de diversiteit en goede staat van het oude koninkrijk. Ook de badplaats Paphos heeft een grote archeologische waarde. Dit charmante stadje staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is een ware toeristenmagneet. Op nog geen 30 kilometer afstand hiervandaan ligt de Rots van Aphrodite, volgens de legende de plek waar de godin van de schoonheid uit de golven van de zee is geboren. Natuurliefhebbers kunnen ook terecht in het Troodos-gebergte. Dit gebied is ideaal voor wandelingen langs authentieke dorpjes en kloosters tegen een decor van betoverend natuurschoon.

Watersporten en uitgaan

Als u tijdens uw vakantie op Cyprus tot diep in de nacht uit wil gaan, is Agia Napa de beste optie. Deze plek wordt niet voor niets ‘het tweede Ibiza’ genoemd. U kunt ook uw tijd spenderen op de golfbaan, waarvan Cyprus er vijf heeft. Enkelen hiervan liggen in de buurt van Paphos. Daarnaast zijn er ook op en onder het water genoeg recreatiemogelijkheden. Naast watersporten als parasailing en kitesurfen, kunt u er ook goed duiken. De geschiktste plekken zijn in de omgeving van Latchi, Paphos, Larnaca en Agia Napa.

{{mapsController.name}} op de kaart