Informatie over Dominicaanse Republiek

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Dominicaanse Republiek

Droomvakantie in de Dominicaanse Republiek. De Dominicaanse Republiek is snel uitgegroeid tot een populaire bestemming voor toeristen. Het land gelegen in het Caribisch gebied laat uw mooiste dromen uitkomen. De bevolking heeft een relaxte en gastvrije houding en zij zullen zeker een positieve indruk op u achterlaten. Boek ook eens een prachtige vakantie naar de Dominicaanse Republiek!

De Dominicaanse Republiek op de kaart

De Dominicaanse Republiek ligt in het Caribisch gebied, aan de Oostkant van het eiland Hispaniola. De westkant van het eiland is Haïti. De Dominicaanse Republiek is verdeeld in twee kanten, de ene kant is erg toeristisch en aan de andere kant heerst veel armoede. Het verschil tussen de beide kanten laat vaak een grote indruk achter bij mensen die het land bezoeken. Santo Domingo is de hoofdstad. Deze stad bevindt zich in het zuiden van het land. Als u op vakantie naar de Dominicaanse Republiek gaat, kunt u op drie verschillende vliegvelden aanvliegen. Las Americas, Puerto Plata en Punta Cana zijn de drie luchthavens. Las Americas ligt vlakbij de hoofdstad. Vanaf Amsterdam bedraagt de vliegtijd ongeveer 10 uur en er gaan vanaf Nederland verschillende luchtvaartmaatschappijen naartoe.

Duizenden stranden met wit zand en helder water

Op vakantie in de Dominicaanse Republiek zit u ook wat strand betreft helemaal goed. Een deel van het strand ligt aan de Caribische Zee en een ander deel aan de Atlantische Oceaan. Er zijn duizenden strandjes te vinden en de stranden variëren van klein en rustig naar groot en toeristisch. De stranden zijn bedekt met wit zand en de zee is helder. De faciliteiten zijn erg goed, u kunt parasols en zonnebedjes huren. De meeste strandjes lopen vlak af en zijn dus geschikt voor kinderen.

Tropisch klimaat tijdens uw vakantie

In de Dominicaanse Republiek heerst een tropisch klimaat. ‘s Zomers ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 28 en 31 graden. Omdat het best benauwd is, kunnen de temperaturen hoger aanvoelen maar de zeewind maakt dit weer goed. Gaat u op vakantie naar de Dominicaanse Republiek, dan kunt u de maanden augustus en september beter mijden omdat het dan orkaanseizoen is. De andere maanden zijn allemaal heerlijk om op vakantie te gaan.

Honderden bezienswaardigheden

Er zijn honderden bezienswaardigheden te vinden in de Dominicaanse Republiek, variërend van musea tot attractieparken, natuurgebieden en veel meer. Als u op vakantie in de Dominicaanse Republiek bent, is het zeker aan te raden een van de vele watervallen op te zoeken. Cascade del Limón is een populaire waterval, deze is tot nationaal monument verklaard. Het is handig om van tevoren te bedenken wat u allemaal graag wilt bezoeken, omdat er zo veel te doen is.

Ideaal voor watersporters en feestvierders

De Dominicanen weten absoluut hoe je een feestje moet bouwen. Er wordt hier ook echt genoten van iedere dag. Er zijn tientallen clubs te vinden, Entre Amigos is een hotspot onder toeristen. Deze club ligt in de stad Jarabacoa en hier staan salsa en gezelligheid centraal. De Dominicaanse Republiek is een walhalla voor watersportliefhebbers. Zowel beginners als gevorderden kunnen op veel plaatsen terecht om te duiken. Het water is helder en er is veel te zien, wrakken, riffen en de mooiste zeedieren. Ook snorkelen wordt hier veel gedaan. Veel plezier tijdens uw vakantie in de Dominicaanse Republiek!

{{mapsController.name}} op de kaart