Informatie over Hurghada

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Hurghada

Alle ingrediënten voor een topvakantie!
Langs de Rode Zee vindt u op vakantie in Hurghada alles wat u zich tijdens een strandvakantie in Egypte kunt wensen. De stranden zijn er breed en bieden vele mogelijkheden op het gebied van watersport. De voor de kust gelegen koraalriffen hebben een grote aantrekkingskracht op duikers van over de hele wereld. Ook op culinair en cultureel gebied zult u hier regelmatig aangenaam verrast worden. Ontdek een veelzijdige vakantie in Hurghada!

Veelzijdige badplaats, heerlijk voor watersporters

Hurghada ligt aan de oostkust van Egypte langs de Rode Zee. Het is een langgerekte plaats met verschillende toeristische centra en dus compleet ingesteld op het verzorgen van zonnige strandvakanties. Tegenwoordig is Sakkala het moderne centrum waar de meeste toeristen verblijven. Dahar is het oudste deel van de stad, waar u nog het meest van de oude Egyptische cultuur kunt ervaren. Hier is ook de grootste soek (Arabische markt) van de stad gevestigd. Dit gedeelte van de Rode Zee is dankzij de koraalriffen ook erg aantrekkelijk voor duikers. Verder zijn er volop mogelijkheden om te zeilen, vissen en te windsurfen.

Vliegveld vlakbij uw vakantieadres

Hurghada beschikt over een eigen vliegveld, waar vanuit u makkelijk de verschillende bestemmingen in de omgeving kunt bereiken. Bij een rechtstreekse verbinding duurt de vlucht vanaf Amsterdam zo’n 5 uur.

Lange kuststrook met verschillende typen strand

Langs de 35 kilometer lange kust van Hurghada treft u verschillende soorten strand aan. Zo bestaat het strand Mirette uit gedeeltes met zand en fijn grind. Hetzelfde geldt voor het strand van El Fayrouz dat deels langs het centrum van Sakkala ligt. In het uiterste zuiden vindt u tijdens uw vakantie in Hurghada het Sahl Hasheesh-strand, dat vooral bestaat uit schelpen en schelpen(gruis) en fijn grind. Op alle stranden is strandbewaking aanwezig, evenals douches en toiletten. Deze faciliteiten zijn gratis. Voor ligbedden, stoelen en parasols wordt wel iets in rekening gebracht.

Het hele jaar zon!

Hurghada staat er om bekend dat de zon hier het hele jaar door schijnt. Het subtropische woestijnklimaat staat garant voor milde winters en hete zomers. In de zomermaanden valt er doorgaans geen druppel regen en ook in de overige maanden is dat minimaal. In de wintermaanden blijft de temperatuur net onder de 20 graden, terwijl deze in juli en augustus wel op kan lopen tot 37 graden. Heerlijk weer voor de zonaanbidders, maar neemt u tijdens uw vakantie in Hurghada af en toe zeker even een verfrissende duik in de Rode Zee!

Behalve het strand is er nog meer moois te zien!

Dat Hurghada zo’n ideaal vakantieoord is voor zonaanbidders en strandliefhebbers, betekent natuurlijk niet dat er op cultureel gebied niets te zien is. Zo kunt u bijvoorbeeld per kameel een tocht maken naar een bedoeïenendorp of in Dahar het oudste gedeelte van Hurghada bekijken. Het vlakbij gelegen El Gouna is ook de moeite van het bezoeken waard. Dit plaatsje bestaat uit verschillende eilandjes die door bruggen verbonden zijn en daarom wel het Venetië van Egypte wordt genoemd.

Lekker bijkomen op het terras na een middagje sport

Na een dagje op het strand is het heerlijk om nog even na te genieten op het terras of in een goed restaurant. Wat dat betreft heeft u op vakantie in Hurghada meer dan genoeg mogelijkheden! Bijvoorbeeld rond het plein in Sakkala, waar u ’s avonds vanaf het terras kunt genieten van live muziek. Of bezoek een van de luxe restaurants in de jachthaven, waar u heerlijk zult dineren. Op het gebied van sport biedt een vakantie in Hurghada ook volop mogelijkheden. Duiken in de koraalriffen of ontspannen een balletje slaan op de golfbaan, het is hier allemaal mogelijk!

{{mapsController.name}} op de kaart