Informatie over Marsa Alam

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Marsa Alam

Een waar paradijs voor duikliefhebbers, dat is een vakantie in Marsa Alam aan de oostkust van Egypte. Met het koraalrif direct langs de kust, is de onderwaterwereld hier geweldig mooi. Maar ook als u gaat voor rust en relaxen, zult u een prima vakantie beleven in Marsa Alam.

Ontdek de onderwaterwereld bij Marsa Alam

Het eldorado voor duikliefhebbers en snorkelaars Marsa Alam ligt aan de Rode Zee, in Egypte. Voor de kust van de plaats ligt koraalrif, met een prachtige onderwaterwereld. In het centrum van het plaatsje zelf staan appartementen en huisjes voor de lokale bevolking, de accommodaties voor vakantiegangers staan vooral tussen de kustweg naar Queseir en de zee in. Uw vakantie in Marsa Alam speelt zich af aan de oostkust van Egypte in een vlakke, licht glooiende omgeving met de woestijn vlakbij.

Reis op uw eigen manier naar Marsa Alam

Marsa Alam is op 2 verschillende manieren vanuit Nederland te bereiken. Beide mogelijkheden betekent wel dat u een flinke reis voor de boeg hebt, voordat u dit duik- en snorkelparadijs aankomt. De eerste mogelijkheid is een rechtstreekse vlucht naar Hurghada van ongeveer 5 uur. Daarna volgt een transfer van ruim 250 kilometer door het Egyptische landschap naar Marsa Alam. De duur van deze rit is ongeveer 3,5 uur. Het alternatief is een vlucht naar het vliegveld van Marsa Alam zelf. Vanuit Nederland maakt u dan altijd een tussenstop in Hurghada. De totale vlucht duurt dan 6,5 uur, waarna u vanaf het vliegveld nog een kleine 70 kilometer (een half uur) moet rijden tot u in uw accommodatie aankomt.

Privéstrand voor ieder hotel in Marsa Alam

Ondanks dat de meerderheid van de bezoekers van Marsa Alam daar komt vanwege de fantastische snorkel- en duikmogelijkheden, is de plaats ook wel degelijk een fijne plek om te genieten van rust, ruimte en relaxen. Iedere accommodatie waar u uw vakantie in Marsa Alam kunt doorbrengen, heeft een eigen privéstrand (zand en fijngrind), vanwaar u zo de prachtige Rode Zee inloopt. Omdat de zeebodem is bedekt met koraal en keien, is het wel raadzaam om waterschoenen mee te nemen of aan te schaffen.

Schitterend zomerweer op vakantie in Marsa Alam

Egypte is een land van woestijn, warmte en weinig water. Ook in Marsa Alam is het het grootste deel van het jaar droog. De plaats aan de oostkust van Egypte is vooral in de periode tussen oktober en mei een geweldige vakantiebestemming. 's Zomers kan het namelijk behoorlijk heet worden aan de Rode Zeekust. Groot voordeel dan is wel, dat het niet klam aanvoelt. Dat komt door de luchtvochtigheid, die zeer laag is. U kunt dus zelf bepalen wanneer u uw vakantie in Marsa Alam wilt doorbrengen.

Marsa Alam is kleurrijk boven én onder water

Een vakantie in Marsa Alam – en de hele Rode Zeekust – betekent dat u geniet van twee bijzondere werelden: de wereld onder water en de wereld erboven. Omdat het koraal vrijwel direct aan de kust begint, is de Rode Zee hier ook een prachtig paradijs voor snorkelaars. Duikers kunnen hun hart helemaal ophalen. In de haven liggen boten voor duikexcursies en er kan ook 's nachts gedoken worden: een hele ervaring! Ook op het land is er voldoende te zien. De omgeving van Marsa Alam is prachtig. Excursies die het aanbevelen waard zijn: quadrijden in de woestijn, een rit op een paard, kameel of dromedaris. Met een jeep, kameel of te voet kunt u ook een tocht maken naar de Coloured Canyon: indrukwekkende, kleurrijke en huizenhoge rotsformaties in een schitterende omgeving. Verder is Egypte natuurlijk sowieso een land waar u veel kunt zien. Er zijn vanuit Marsa Alam veel dag- en meerdaagse trips te boeken naar bezienswaardigheden.

Lekker actief op en rondom uw hotel

Dat duiken en snorkelen dé sporten zijn die het meest beoefend worden door toeristen die een vakantie in Marsa Alam hebben geboekt, spreekt voor zich. Toch zijn er nog andere sportieve activiteiten die u tijdens een vakantie in deze badplaats kunt ondernemen. In veel accommodaties kunt u tennissen, squashen, kite- of windsurfen. En een wandeling door het prachtige landschap rondom de plaats is ook fantastisch. De accommodaties in Marsa Alam hebben uitstekende voorzieningen, het dorpje zelf is vooral gericht op de lokale bevolking. U vindt hier een paar restaurantjes en barretjes.

{{mapsController.name}} op de kaart