Informatie over Estland

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Estland

Estland is een knus land met een Scandinavische uitstraling en karakter. Het heeft een rijke historie met prachtige mythen en legenden. U kunt er urenlang wandelen door de bossen of langs de kust.

Noordoostelijke hoek van Baltische Zee

In noord Europa, in de noordoostelijke hoek van de Baltische Zee regio ligt Estland. Het land grenst in het westen aan de Baltische Zee en in het noorden aan de Golf van Finland. De grens in het oosten wordt gevormd door de rivier de Narva en het Peipusmeer. Dit scheidt Estland van Rusland. Estland ligt tussen Letland en Rusland. De hoofdstad van Estland is Tallinn.

Zonnebaden, luieren en sporten

Estland en de twee grote eilanden Saaremaa en Hiiumaa hebben een lange maar grillige kustlijn. De stranden zijn van redelijke kwaliteit, schoon en voorzien van wat eenvoudige faciliteiten. Het water is helaas erg koud en daardoor niet geschikt om in te zwemmen. De meeste bewoners beperken zich tot zonnebaden, luieren en sporten op het strand.

Vlak land

Estland is een vlak land. Het land heeft golvende heuvels die in de ijstijd zijn gevormd. Verder heeft Estland talloze meren, rivieren, venen en moerassen, die vooral voor de kust liggen in het zuiden. Het land heeft een vrij koude winter, een fris voorjaar, relatief warme zomers en een lang najaar. Door de Warme Golfstroom is het in Estland gemiddeld warmer dan in de buurlanden. Het kan erg vriezen in de winter maar dat duurt vaak maar enkele dagen. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden Celsius. De lente en herfst zijn vaak koud en nat. Soms is het in de winter mogelijk om over het ijs naar nabijgelegen eilanden te lopen of schaatsen.

Cultuur op hoog niveau

In de van hoofdstad van Estland, Tallinn vindt u cultuur op een hoog niveau. Met name klassieke muziek en koorzang is populair. Naast de grote steden zorgt de plaatselijke folklore voor amusement in de kleinere dorpen. De buitenwijken van veel steden in Estland zijn nog typische overblijfselen van de massabouw van de Sovjets. Het centrum is vergeleken met de buitenstad prachtig. Kastelen, stadsmuren, kerken van lutheranen, kerken van orthodoxe Russen en veel Duitse gevels in pastelkleuren. Het lijkt wel of de tijd er heeft stilgestaan.

Grote pleinen met terrasjes

Estland heeft weinig attracties, en is daardoor misschien minder leuk voor kinderen. Het klimaat maakt het land niet aantrekkelijk voor strandvakanties. Wat Estland wel heeft is een dierentuin met daarin de grootste kudde wilde geiten ter wereld. De hoofdstad heeft een botanische tuin. De bootsafari’s zijn erg leuk en leerzaam en voeren u door de twee grootste nationale parken. In Estland is het uitgaansleven niet geweldig. De enige uitzonderingen zijn de hoofdstad Tallinn en studentenstad Tartu. In beide plaatsen zijn enkele wijnkelders en bars met muzikaal entertainment. Wel beschikt Estland over grote pleinen waar u heerlijk op een terrasje kunt zitten. De zon gaat ’s zomers laat onder. Winkelen kunt u alleen in Tallinn goed. Let er wel op dat de souvenirs in het oude centrum van Tallinn vaak hoog geprijsd zijn. Dezelfde producten zijn vaak tegen lagere prijzen te verkrijgen bij galeries en kleine winkels. Typische souvenirs van Estland zijn keramiek, linnen, glaswerk, sieraden, stenen kandelaars, grafische kunst, chocolade en hand gebreide truien, handschoenen en sokken.

{{mapsController.name}} op de kaart