Informatie over Finland

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Finland

Finland ligt in Noord-Europa en beschikt over ongeveer 188.000 meren. Er zijn genoeg mogelijkheden voor u weggelegd. Zo kunt u gaan winkelen of een terrasje pakken. U kunt ook op wintersportvakantie gaan. Tevens zijn er genoeg meren en stranden waar u lekker kunt ontspannen. Het land beschikt over prachtige steden en historische gebouwen die het bezoeken waard zijn.

Mooie ligging

Finland is een Scandinavisch land dat grenst aan Noorwegen, Zweden en Rusland. In het westen wordt Finland begrensd door de Botnische Golf, die in het zuiden overgaat in de Finse Golf. Het meest noordelijke deel van Finland ligt boven de Noordpoolcirkel. De hoofdstad van Finland is Helsinki.

Veel stranden en meren

Finland beschikt over veel stranden. Zomers is het aantal zonuren erg hoog en heerst er vaak een lekkere temperatuur. Op de stranden van Åland en de eilanden in de scherenkust is er altijd wel een plekje voor u beschikbaar en datzelfde geldt voor de strandjes langs één van de meren. Het water van de meren is altijd schoon, zoals het water van de Botnische Golf. Deze plek is zeer aan te raden.

Groot verschil tussen zomer- en wintertemperatuur

Finland heeft een gematigd landklimaat. Zomers is het goed toeven in het zuidwesten van Finland. Het wordt daar ongeveer net zo warm als in Nederland. Meer richting het noorden wordt het een stuk koeler. Finland is een land dat in de winter erg koud kan worden. De voornaamste kenmerken zijn de neerslag in alle jaargetijden en opvallende verschillen tussen de zomer- en wintertemperatuur.

Land vol tradities

De samenleving is belangrijker dan het individu en Finland is een land vol tradities. Finland beschikt over een aantal prachtige kastelen en kerken en het heeft een rijke geschiedenis. Veel kunstenaars hebben zich hierdoor laten inspireren. Het werk van hen is te zien in de vele musea van het land. Typische producten van Finland zijn zogenaamde Kalevala sieraden, Puukko messen, geweven wandkleden, traditionele Sami kleding, rendierenhuiden en kuska's (traditionele Lapse houten drinkbekers).

Eten en drinken

De Finse keuken bestaat uit veel afwijkende gerechten. De hoofdmaaltijd is vaak vis, zoals zalm, forel, snoekbaars, haring en rivierkreeft. In het oosten van Finland, Karelië, worden stoofpotten en pasteitjes veel gegeten. In het noordelijke gebied staan veel rendiergerechten op het menu. Het bekendste drankje dat wordt genuttigd is vodka van Koskenkorva. De Lakka likeur, gemaakt van de subarctische steenbraam, is ook zeker het proberen waard.

Uitgaan en sport

Het uitgaansleven speelt grotendeels in de zomer af. U kunt dan vrijwel overal een groot muziek-, dans- of theaterfestival bezoeken. Een aantal festivals heeft een internationaal karakter. Daarbij komt dat ze vaak worden georganiseerd in een prachtige omgeving, zoals het Operafestival van Savonlinna. In de grote steden, zoals Helsinki, komt u veel kroegen en restaurants tegen.

Wintersport

In Finland kunt u onder andere wintersporten. Het wintersportseizoen in het zuiden en het midden van het land is van half december tot en met maart, en in het noorden van december tot mei. De beste reistijd voor een wintersportvakantie is februari tot en met maart. De beste reistijd voor een zomervakantie in Finland is juli tot en met september.

{{mapsController.name}} op de kaart