Informatie over Frankrijk

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Frankrijk

Een vakantie in Frankrijk is er een die u niet snel zal vergeten. Het land biedt u vele mogelijkheden aan, een citytrip of strandvakantie, voor jongeren of als gezin. De verscheidenheid aan zee, natuur en cultuur biedt voor ieder wat wils. Frankrijk is dan ook dé vakantiebestemming in Europa. Er kunnen boeken vol geschreven worden over wat er allemaal te zien en te doen is, maar we proberen kort het land samen te vatten zodat u een perfecte vakantie in Frankrijk kunt plannen.

Dé vakantiebestemming van West-Europa

Frankrijk ligt aan de westelijke kant van Europa en is er één van de grootste Europese landen. Noordelijk te beginnen en dan kloksgewijs verder grenst het land aan België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Italië, de Middellandse Zee, de dwergstaten Monaco en Andorra, Spanje en de Atlantische oceaan. Het eiland Corsica in de Middellandse Zee is ook een deel van Frankrijk en ligt boven het eiland Sardinië, dat behoort tot Italië. De hoofdstad is Parijs, de bekende liefdesstad. Een vakantie in Frankrijk kunt u hier prima doorbrengen.

Lange zandstranden in Frankrijk

Door de begrenzing van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan, vindt u tijdens uw vakantie in Frankrijk vele stranden. Aan de Atlantische oceaan liggen er lange zandstranden in Bretagne en Normandië, zuidelijker hebt u het gebied Aquitanië, dat bekend staat als surfparadijs. Deze stranden lopen iets sneller af, maar zijn daarom nog steeds geschikt voor kinderen. Aan de Middellandse Zee liggen de Languedoc, Roussillon, de bekende Côte d’Azur en de Provence. Deze stranden zijn perfect voor jonge kinderen, aangezien ze heel langzaam aflopen.

Het hele jaar aangenaam warm

In Frankrijk zijn er verschillende klimaten. In het noordwesten geldt een zeeklimaat, in het zuiden is er een mediterraan klimaat en in het oosten, bij de Alpen, is er een gebergteklimaat. Een vakantie in Frankrijk kunt u het hele jaar door plannen. Aangezien het water van de Atlantische Oceaan iets koeler is, kunt u er het best in de zomermaanden naartoe. De Middellandse Zee heeft een aangename temperatuur door het mediterrane klimaat, waardoor er langer gezwommen kan worden. In de winter kunt u ook perfect op vakantie naar Frankrijk om te gaan skiën.

Meer dan genoeg cultuur

Overal waar u in Frankrijk op vakantie gaat, vindt u culturele steden. Natuurlijk is er de hoofdstad Parijs, waar u alleen al een week op verkenning kunt trekken. Het Louvre, Montmartre, de Notre Dame, de Arc de Triomphe en natuurlijk de Eiffeltoren zijn meer dan uw bezoek waard. Daarnaast hebt u bij Parijs ook het Disneyland pretpark. Verder kunt u tijdens uw vakantie in Frankrijk het strand van D-day in Normandië bezoeken, kuieren in één van de vele haventjes die het land telt of proeven van de lekkere streekwijnen of champagne.

Volop uitgaansmogelijkheden en sportieve mogelijkheden

Sport en uitgaan zijn perfect te combineren op uw vakantie in Frankrijk. U vindt in elk dorpje wel enkele lekkere restaurantjes en in de grote badplaatsen aan de Atlantische kust en de Middellandse Zee zijn er ook veel uitgaansmogelijkheden voor jongeren. Om toch een beetje in conditie te blijven, kunt u de Ardèche afvaren met een kayak, wandelen in de Alpen of surfen in Aquitanië. Ook in de Middellandse Zee kunt u aan watersporten doen, zoals zeilen en diepzeeduiken.

{{mapsController.name}} op de kaart