Informatie over Auvergne

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Auvergne

Midden in Frankrijk op het Centraal Massief vindt u de Auvergne. De Auvergne is een hooggelegen streek en staat bekend om haar muzikale cultuur, mooie steden en de vulkanische natuur.

Rijk aan vulkanisch gebergte en historie


De Auvergne ligt op een vulkanisch gebergte, genaamd het Centraal Massief.
Tijdens uw vakantie kunt u de overweldigende vulkanen en vulkanische landschappen bezoeken. Ook vindt u in deze regio veel kastelen, kerken en karakteristieke dorpjes. Sommige dorpjes in de Auvergne dragen zelfs een keurmerk dat alleen wordt toegekend aan de mooiste dorpjes die een bijdrage leveren aan de historie van Frankrijk.

5 goed verspreide luchthavens


De Auvergne beschikt over 5 luchthavens, namelijk Aurillac Airport, Le Puy – Loudes Airport, luchthaven Clermont-Ferrand Auvergne in het midden van de Auvergne, Charmeil Airport en Gueret (Lepaud) Airport in het noorden van de regio. De luchthavens liggen verspreid over de regio, zo bent u altijd bij een luchthaven in de buurt.

Prachtige meren


U vindt veel kleine meertjes en grotere plassen in het landschap van de Auvergne. De meren zijn soms in de kraters van de slapende vulkanen ontstaan. Hierdoor is de omgeving erg vruchtbaar. Rondom de meren treft u kleine zand- en grasstranden aan.

Fijn klimaat en prachtige landschappen


De Auvergne heeft een semi-landklimaat. Dit houdt in dat de winters koud zijn en de zomers erg warm. De lente begint in dit gebied vroeg. Het weer kan verschillen per plaats. Dit heeft te maken met de invloed van de berg en hoe de zon ten opzichte van de berg staat.

U kunt in de Auvergne genieten van vele meren, vulkanen, valleien, bossen en moerassen. De flora en fauna zullen ongetwijfeld een grote indruk op u achterlaten. De Auvergne is een van de grootste en best bewaarde natuurgebieden van Europa.

In het Centraal Massief liggen meer dan 400 uitgedoofde vulkanen. Nergens vindt u er meer dan in dit gebied. Het Centraal Massief heeft een vlakte die de Causses wordt genoemd. Dit is een kalkzandsteenplateau waar u oneindig veel grotten, ravijnen, spelonken en warmwaterbronnen vindt.

Mooie kastelen en fraaie parken


In de Auvergne vindt u veel prachtige kastelen en kerken. Er zijn maar liefst 6 kastelenroutes voor de geïnteresseerden. U kunt een kijkje nemen in 40 verschillende kastelen. De kastelen komen uit verschillende periodes en hebben elk een bijzonder karakter.

In het midden van het Centraal Massief ligt Parc Naturel Regional Volcans d’Auvergne. Het is een prachtig park met onder andere bergen, mooie meren en valleien. U kunt hier uitstekende wandelroutes maken. Kortom, dit park is een unieke ervaring die u als natuurliefhebber niet kan missen.

In de Auvergne wisselt het landschap zich heel mooi af. U komt tijdens hetzelfde autoritje langs gestolde lavalagen, een kratermeer, een burcht en Romaanse kerkjes. Daartussen vindt u kuuroorden, kleine musea en fantastische uitzichten op de rivierdalen.

Activiteiten voor iedereen


In de Auvergne speelt muziek een belangrijke rol. Als u tijdens uw vakantie kennis wilt maken met de cultuur raden wij u aan om een festival te bezoeken. In augustus is er het klassieke muziek festival: Festival de la Chaise-Dieu. In de meivakantie kunt u het Festival Paroles & Musiques bezoeken.

Voor kinderen is er in de Auvergne genoeg te doen. U kunt naar het themapark Vulcania gaan. Hier krijgt u uitleg over het bestaan van vulkanen en wat de gevolgen daarvan zijn. U kunt ook naar de dierenparken en spoorattracties die erg leuk en leerzaam zijn.

Als u wilt shoppen is Winkelstad Clermont-Ferrand een aanrader. Deze stad heeft veel leuke antiekwinkeltjes en modehuizen. In Vichy vindt u minder winkels maar wel genoeg exclusieve winkels waar u veel kunt vinden. In Vichy kunt u tevens erg goed uitgaan. Dat geldt ook voor studentenstad Clermont-Ferrand waar u ’s avonds veel gezelligheid in de kroegjes kunt vinden.

Als u van spanning en avontuur houdt, kunt u in de zomer gaan raften, paragliden en bergbeklimmen. In de winter zijn er voldoende wintersportactiviteiten te doen zoals skiën, snowboarden, langlaufen en rodelen. U kunt natuurlijk ook een wandeling maken in de sneeuw.

{{mapsController.name}} op de kaart