Informatie over Bretagne

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Bretagne

Frankrijk is een prachtig vakantieland en de ideale plek om tot rust te komen. In Bretagne geniet u van een bijzondere cultuur. Het schiereiland ligt aan de westkust van Frankrijk en staat bekend om de mooie uitzichten en natuurparken.

Unieke ligging


Bretagne grenst in het noorden aan Het Kanaal en in het westen en zuiden aan de Atlantische Oceaan. Voor de kust van Bretagne ligt een groot aantal eilanden. De twee grootste zijn Ile d’Arz en het Ile aux Moines. Rondom die eilanden ligt een veertigtal kleinere eilandjes.
Parijs ligt op ongeveer 2 uur rijden van Rennes, de hoofdstad van Bretagne. Rennes is erg goed te bereiken met de auto of het openbaar vervoer.

Het gebied wordt omringd door 3 wateren, namelijk de Golf van Biskaje, Mèr d’Iroise en het Engelse Kanaal.

Verschillende stranden


Bretagne telt samen met de omliggende eilanden meer dan 2500 km kust. De kust van Bretagne is in het noorden en in het westen ruig en wild. De stranden liggen vaak verstopt in baaien tussen de rotsen. Bij Cap Fréhel, dichtbij fort La Latte, liggen kliffen die wel 70 meter de oceaan in gaan.
Het zuiden van de kust is wat rustiger en u vindt daar langere zandstranden waar u kunt zonnen.

Verschillende luchthavens


Bretagne beschikt over circa 10 luchthavens. De een is wat groter dan de andere. De vliegvelden in Bretagne zijn erg modern en liggen vlakbij de grote steden.

Het hele jaar door zacht weer


Het klimaat in Bretagne is erg wisselend. In het gebied heerst er een zacht en vochtig klimaat. Dit klimaat houdt in dat de winters zacht zijn en de zomers aangenaam met een heerlijke temperatuur van rond de 20 graden.
Door de warme golfstroom is het nooit echt koud in Bretagne en vriest het er in de winter zelden.
 
Een vakantie in Bretagne staat bekend om de verscheidenheid aan landschappen. U vindt er rotsachtige stranden en bijzonder veel flora en fauna. In het binnenland zijn veel rivieren en enkele meren te vinden.

Het landschap van Bretagne verandert voortdurend van zacht en passievol naar een krachtig en kwetsbaar landschap. Bretagne heeft 7 natuurreservaten waar dankzij de goede bescherming van de natuur en de zee veel zeldzame vogels en planten leven.

Land van de zee


Bretagne is een regio met veel geschiedenis. De bevolking noemt Bretagne ook wel ‘Armor’, het land van de zee.
Carnac, een plaatsje gelegen aan de zuidkust van Bretagne, kent veel prehistorische monumenten. Vooral de grote stenen die rechtop zijn neergezet zijn erg bijzonder om te bekijken.
In Bretagne vindt u ook veel vissersdorpjes waar u heerlijk kunt eten.

Voor wandelaars en natuurliefhebbers is Bretagne het perfecte gebied om op onderzoek uit te gaan. De wandelpaden leiden u langs de indrukwekkende kustlijn waar u veel flora en fauna kunt waarnemen.

Bretagne staat ook bekend om de mooie uitzichtpunten en natuurlijke wonderen. De Roze Granietkust aan de noordkust van Bretagne beschikt over zeldzame roze granietblokken. De blokken bereiken slechts 30 km van de 2500 km lange kustlijn. U vindt die blokken maar op 3 andere plekken op de wereld namelijk in Canada, China en op Corsica.
 

Diverse sporten en vele festivals


De cultuurliefhebbers kunnen naast alle historische bezienswaardigheden genieten van de vele festivals. Een bezoekje aan Saint-Malo is zeker de moeite waard. Hier bevindt zich onder meer de Cathédrale Saint-Vincent. Dit is een schitterend gebouw dat al meer dan 6 eeuwen oud is.

Wandelaars kunnen heerlijke tochten door de prachtige bossen maken. Met de 1300 km lange wandelpaden langs de kust is Bretagne erg geschikt voor wandelaars. U kunt kiezen voor korte en lange afstanden. Met meer dan 800 km aan fietspaden komen fanatieke fietsers niets te kort. De fietspaden zijn geschikt voor zowel de recreatieve als de actieve fietsers.

Voor watersporters is Bretagne ook zeer geschikt. Als u van zeilen, windsurfen, golfsurfen, kanoën of zwemmen houdt bent u hier op de juiste plek.
Het is ook mogelijk om per paard de verrassende natuur te ontdekken. Door de hele provincie liggen goed onderhouden ruiterpaden.

Door de ruige kust vindt u veel scheepswrakken in de zee. Deze scheepswrakken zijn perfect om te duiken en de zee te verkennen. U vindt in de baaien een prachtige onderwaterwereld met zeepaardjes, zeebaarzen, kreeften, harders en kelpwouden.

U kunt in Bretagne goed uitgaan. Over het algemeen zijn er veel bars en restaurants waar u kunt genieten van een lekker drankje. In Bretagne vindt jaarlijks een festival plaats, het muziekfestival. Dit festival is zeker een aanrader als u in de maand juli in Bretagne verblijft.

{{mapsController.name}} op de kaart