Informatie over Champagne-Ardenne

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Champagne

Champagne-Ardenne is een Franse regio met charmante wijndorpjes, architecturaal erfgoed en een prachtige natuur.
U vindt hier bijvoorbeeld het bijzondere Montagne-de-Reims landschap met haar bizarre bomen en wilde natuur.
Deze streek is ook bekend van de feestelijke bubbelwijn, de drank om een feest of etentje extra op te vrolijken.

Gevarieerd landschap


Champagne-Ardenne is een bestuurlijke regio in het noorden van Frankrijk en heeft een gevarieerd landschap. Langs de Belgische grens is deze streek heuvelachtig en dicht bebost. Dwars door de regio heen loopt de rivier de Maas en Semoy.
In het departement Ardenne bestaat het landschap uit een bosrijk laaggebergte. In het departement Marne overheersen de wijngaarden en in dit deel van de streek ligt ook het Lac du Der, ook wel het vogelparadijs genoemd.

Goed bereikbaar


De regio ligt in het noorden van Frankrijk en is dus zowel met de auto als trein goed bereikbaar. De afstand van Amsterdam tot bijvoorbeeld de stad Reims bedraagt ruim 5 uur.
Helaas is er geen luchthaven in de regio. U kunt echter wel via Parijs reizen, Parijs ligt er namelijk niet ver vandaan.

Niet te warm, maar toch lekker


Het klimaat is vergelijkbaar met het klimaat in Nederland, al kan het in de zomer wel iets warmer zijn. Ook valt er minder regen gedurende het jaar.
Champagne-Ardenne ligt niet aan de kust, wel is er een aantal meren waar stranden en/of liggedeeltes zijn.
Het toeristisch seizoen is van januari t/m december. Het hoogseizoen is van juli t/m augustus.

Toeristische highlights


De streek staat uiteraard bekend om de champagne. Er zijn diverse autoroutes langs champagnehuizen en u vindt hier ook enkele musea over champagne. De hoofdstad van de streek, Epernay, heeft diverse champagnehuizen met ondergrondse gangen waar miljoenen flessen champagne liggen.
Voor de watersportliefhebbers is er het merengebied met het Lac du Der en de Lacs de la Forêt d'Orient.
De Champagne heeft een rijk historisch erfgoed. Bezoek bijvoorbeeld Reims, de culturele hoofdstad van Champagne-Ardenne met onder andere de kathedraal Notre Dame en het aartsbisschoppelijk paleis, Palais du Tau.
U kunt uiteraard ook gaan wandelen of fietsen. Vele routes leiden door mooie en kleurrijke landschappen.

{{mapsController.name}} op de kaart