Informatie over Cote d'Azur

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Cote D Azur

De Côte d'Azur behoort tot de meeste prachtige kustgebieden van heel Frankrijk. U kunt er heerlijk eten en genieten van de Provençaalse keuken, wandelen langs de rotsen en stranden, en genieten van de sfeervolle straatjes.

Streek voor welgestelden


In het zuidoosten van Frankrijk, tegen Italië aan ligt de Côte d'Azur. Ook wel bekend als de streek voor welgestelden. U merkt dat aan de prijzige drankjes en overnachtingen. Het gebied wordt gevormd door de kustgebieden, die zich grofweg uitstrekken van Marseille tot Menton.
Het gebied behoort tot de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur.

3 luchthavens


Iedere zaterdag  vliegt er een vliegtuig van Amsterdam naar Toulon. Er zijn 3 luchthavens voor Nederlandse gasten. U vindt een luchthaven in Marseille, Nice en Hyères.
Frankrijk hoort bij de Europese Unie, u hoeft dus geen visum aan te schaffen.

Prachtige baaien


Langs de afwisselende rotsen en stranden loopt de Côte d'Azur in oostelijke richting door tot de Frans-Italiaanse grens. De stranden zijn over het algemeen erg schoon en variërend. U kunt gebruik maken van faciliteiten zoals de verhuur van ligbedden en parasols.

De stranden liggen voornamelijk aan prachtige baaien. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is soms bedekt met enkele kiezelstenen en keien.
Langs de kust vindt u kleine en grote bekende badplaatsen zoals Cannes, Nice en St. Tropez.

Middellands Zeeklimaat


De groene maar heuvelachtige streek met op sommige plaatsen een rotsachtige kust maakt het landschap overweldigend.
Het klimaat in Frankrijk verschilt erg per regio. Frankrijk heeft drie verschillende klimaatzones. In de zuidoostkust van Frankrijk heerst een Middellands Zeeklimaat. De Côte D’Azur is dan ook het zonnigste deel van Frankrijk. Gemiddeld heeft dit deel van Frankrijk zo’n drieduizend zonuren per jaar. De meeste temperaturen lopen in de zomer op tot een gemiddelde van zo’n dertig graden.
Ter hoogte van Marseille wordt het landschap vlak en moerassig.

Sfeervolle straatjes en galeries


Naast de fantastische stranden kunt u ook genieten van sfeervolle straatjes, lokale markten en uitnodigende jachthavens. De naam Côte d'Azur betekent letterlijk Azurenkust. Ze hebben dit te danken aan het prachtige azuurblauwe water wat je hier langs de kust ziet.
In de dorpjes vindt u veel galeries en kunstateliers.

Het aanbod van winkels is in de Côte d'Azur groot. U vindt er warenhuizen en veel exclusieve winkels. In veel plaatsen ziet u groente- en fruitmarkten en soms een kleding-, bloemen- of antiekmarkt.

De Côte d´Azur kent veel middeleeuwse, schilderachtige dorpjes. Deze plaatsjes trekken tegenwoordig veel toeristen. De markten zijn erg kleurrijk. Nice en Cannes staan bekend om het goede winkelgebied. U vindt er de nieuwste mode. In het binnenland vindt u meer glitter en zijn de winkels meer op glamour afgesteld.

Veel uitgaansgelegenheden


In de Côte d´Azur kunt u goed uitgaan. De meeste uitgaansgelegenheden vindt u in St. Tropez, Cannes, Juan les Pins en Nice. U kunt bars, discotheken, restaurant, casino’s en openluchtbioscopen bezoeken. De clubs zien er vaak verzorgd, luxueus en stijlvol uit. U verveelt zich geen moment.

Als u even genoeg heeft van alle citroenbomen en palmen is het een aanrader om een kijkje te nemen bij alle grote pret- en waterrecreatieparken zoals Marineland en Aventureland. Ook erg leuk voor kinderen.

{{mapsController.name}} op de kaart