Informatie over Dordogne

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Dordogne

De Dordogne is een departement in Frankrijk. U kunt hier volop genieten van een welverdiende vakantie. Zo kunt u allerlei historische bezienswaardigheden bezoeken. Het is ook mogelijk om lekker te ontspannen onder de zon aan het meer. Als u liever een actieve vakantie tegemoet gaat, kunt u diverse sporten uitoefenen. Kortom, de Dordogne biedt u een prachtige gelegenheid om een vakantie te beleven als nooit tevoren. Boek snel en beleef een indrukwekkende vakantie!

Variërend landschap


De Dordogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Dit departement ligt in het noordoosten van de regio Aquitanië. Het landschap is variërend, van vlak tot heuvelachtig. Tevens vindt u hier diverse rivieren. De Dordogne staat bekend als een groen gebied. Zo vindt u hier natuurparken, waaronder Périgord Limousin. De hoofdstad van de Dordogne is Périgueux.

Makkelijk bereikbaar vanaf Schiphol Amsterdam Airport


In de Dordogne liggen twee luchthavens. In het midden van het departement ligt Périgueux-Bassillac Airport en in het zuiden ligt Bergerac Dordogne Périgord Airport. U kunt deze luchthavens vanaf Schiphol Amsterdam Airport eenvoudig bereiken.

Waterplezier in de Dordogne


Voor een strandvakantie is de Dordogne misschien niet de meest geschikte bestemming, maar voor waterplezier bent u hier wel aan het juiste adres. In de rivieren Dordogne, Vézère en Isle is het mogelijk om te zwemmen. Tevens vindt u aan de rivieren verschillende plekken waar u op uw badlaken kunt gaan liggen. Bovendien zijn er watersportmogelijkheden.

Warme zomers


De Dordogne heeft een landklimaat dat beïnvloed wordt door de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. De zomers zijn vaak warm met aangename temperaturen rond de 30°C. De kans op neerslag is in de zomerperiode klein. ’s Winters kan het echter heel koud zijn.

Cultuur van de Dordogne


U vindt allerlei middeleeuwse steden verspreid over de Dordogne. Het is mogelijk om allerlei culturele uitstapjes te maken in dit gebied. U kunt bijvoorbeeld naar het dorpje Sarlat-la-Canéda gaan, waar u fascinerende kastelen en grotten tegenkomt. In de hoofdstad Périgueux vindt u diverse bezienswaardigheden zoals musea, theaters en oude gebouwen. Tevens kunt u in het plaatsje Excideuil genieten van allerlei oude bouwwerken waar de geschiedenis van af te lezen is.

In de Dordogne kunt u heerlijk eten. Het departement beschikt over verschillende streekgerechten die gemaakt worden van ingrediënten uit de omgeving. In de restaurants in dit gebied is het dan ook goed toeven. U kunt bijvoorbeeld foie gras (ganzenlever) proberen. Bovendien beschikt dit gebied over een heerlijke wijn, genaamd Monbazillac.

De Dordogne beschikt over vele markten. Op de markten vindt u van alles, van streekproducten tot kleding. Op woensdag staat een markt in Périgueux, op donderdag in Excideuil, op vrijdag in Brantome en op zaterdag is er een markt gevestigd in het plaatsje Thiviers.
Uitgaan in de Dordogne


Het uitgaansleven in de Dordogne is niet echt bruisend. U kunt restaurantjes en terrasjes opzoeken om bijvoorbeeld een lekker drankje te doen. Discotheken en clubs komt u hier bijna niet tegen. De meeste geschikte plek om uit te gaan is de hoofdstad Périgueux.

Sportmogelijkheden


Er zijn verschillende mogelijkheden in de Dordogne op het gebied van sport. Zo kunt u watersporten uitoefenen zoals kajakken, kanoën en raften. Bij het plaatsje Tourtoirac bevindt zich een manege waar u kunt paardrijden. U kunt ook een fiets huren waarmee u de omgeving kunt ontdekken. Bovendien zijn er meerdere wandelpaden in het gebied waar u te voet de prachtige natuur kunt aanschouwen.

{{mapsController.name}} op de kaart