Informatie over Ile-de-France

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Ile De France

Ile-de-France is een regio in Frankrijk. Deze regio wordt door circa 11 miljoen inwoners bewoond en is hiermee één van de dichtstbevolkte regio’s in Frankrijk. Er valt hier genoeg te beleven. Een bezoekje aan Disneyland Parijs of aan de Eiffeltoren is zeer aan te raden. Proef de rijke historie en cultuur van deze regio.

Ligging en parken


Ile-de-France ligt in het noorden van Frankrijk. Hoofdstad Parijs bevindt zich in deze provincie. In de omgeving vindt u prachtige parken en kastelen. Zo kunt u naar Auvers-sur-Oise, Chantilly of Fontainebleau. In de regio kunt u vier natuurlijke parken en een aantal recreatieparken tegenkomen, denk hierbij aan Disneyland Parijs. Om van A naar B te komen kunt u gebruikmaken van de tram, trein en bus.

Drie luchthavens


In Ile-de-France bevinden zich drie luchthavens. Luchthaven Le Bourget ligt ten noordoosten van Parijs. Luchthaven Parijs-Charles de Gaulle ligt zuidelijk van de stad Parijs. De derde luchthaven ligt ten zuiden van Parijs en heet Luchthaven Orly.

Eten en drinken


Ile-de-France specialiseert zich in typisch Franse gerechten. U kunt bijvoorbeeld naar de hoofdstad Parijs waar zich meer dan 8000 restaurants bevinden. De regio heeft naast het eten in Parijs veel meer te bieden als het gaat om eten en drinken. U kunt bijvoorbeeld de typische dranken als bier en wijn proberen en daarbij een overheerlijke Franse kaas, zoals een brie Montereau. Het eten en drinken is heel divers en gepassioneerd.

Gematigde temperaturen


Het klimaat in Ile de France verschilt niet veel met dat van Nederland. De temperaturen zijn over het algemeen gematigd en het kan flink regenen. Naarmate de lente eindigt begint het vaak te regenen. De meeste neerslag valt middenin de herfstperiode. De zomer is over het algemeen warm. In de maand augustus is de hoogste kans op een hittegolf.

Cultuur en geschiedenis van Ile-de-France


Ontdek de cultuur en historie in Ile-de-France. In het verleden heette deze regio nog Pays de France. Het persoonlijke domein van de Franse koning was het gebied rond Parijs. De hoofdstad van Frankrijk was altijd al een handelspunt geweest en is min of meer het centrum van de cultuur.

Mijnwerkers in de stad woonden in het verleden in kleine huizen. Vele huizen zijn om die reden afgebroken. Parijs is daarna weer opgebouwd en beschikt nu over boulevards en avenues met grote pleinen. U kunt bijvoorbeeld naar de Avenue des Champs-Elyées. Bovendien ligt in deze regio schildersdorpje Barbizon, een prachtige omgeving waar u kunt zien waar onder andere kunstschilder Rousseau zijn inspiratie opdeed.

Het is ook mogelijk om in Parijs heel wat historische bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de Eiffeltoren.

Vele bezienswaardigheden


In Ile-de-France kunt u volop genieten. Er is een groot aanbod aan bezienswaardigheden. Zo kunt u naar Disneyland Parijs. Het wereldberoemde pretpark voor uw kinderen, maar ook voor u. Versailles behoort ook tot de mogelijkheden als u hier op vakantie bent. Hier kunt u een stukje geschiedenis van de regio ervaren. Natuurlijk kan de beroemde Eiffeltoren niet missen als u in de buurt bent van Parijs. Deze toren is circa 324 meter hoog en is wereldwijd bekend.

{{mapsController.name}} op de kaart