Informatie over Gambia

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Gambia

Een bijzondere vakantie in Gambia. Gambia is een bijzondere vakantiebestemming, zeker in de Hollandse wintermaanden. Het kleine West-Afrikaanse land heeft heerlijke zandstranden, een vriendelijke bevolking en een fascinerend landschap dat gedomineerd wordt door de rivier de Gambia. Geniet tijdens uw vakantie in Gambia niet alleen van strand en zee, maar ook van mangrovebossen en kleurrijke vogels.

In het westen van Afrika

Gambia is een lang smal landje, dat de vorm heeft van een kronkelende slang. De Gambia-rivier loopt in het midden. Het in het westen van Afrika gelegen land wordt bijna geheel omringd door Senegal. Aan de westzijde loopt de grens langs de Atlantische oceaan. Hier mondt de rivier de Gambia uit in een brede delta. Dankzij deze voedselrijke rivierdelta is Gambia een favoriete trekpleister voor – migrerende – vogels. De hoofdstad Banjul ligt aan de kust aan de zuidkant van de delta. Het internationale vliegveld van Banjul ligt op 26 km van de hoofdstad.

Mooie zandstranden

Gambia heeft een mooie lange kust met een dito zandstrand. De mooiste stranden vindt u bij de badplaats Bakau en Serrekunda. Serrekunda is het toeristisch gebied van Gambia; hier ligt een fraai breed zandstrand. Ook in de hoofdstad Banjul kunt u van het strand en de zee genieten.

Verschillende weertypen

Omdat Gambia aan de kust begint en ver het binnenland in gaat, komt u verschillende weertypen tegen. Aan de kust is het aangenaam warm van oktober tot juni. Op hete dagen zorgt een windje van zee voor aangename verkoeling. Verderop in het binnenland laat de invloed van de Sahara zich gelden: april en mei zijn hier erg heet en stoffig. Als u tijdens uw vakantie in Gambia niet nat wilt worden, kunt u het beste de regenmaanden juli, augustus en september vermijden.

Culturele vakantie in Gambia

In Gambia wonen verschillende stammen, waarvan de Madinka-stam de grootste is. Iedere stam heeft zijn eigen muziek en andere culturele uitingen. Het is een waar genoegen om een van de lokale festivals bij te wonen. Het jaarlijkse Roots-festival (in mei of juni) herdenkt de slavernij en brengt optredens van allerlei etnische groepen. De slavernij neemt in de Gambiaanse geschiedenis een belangrijke plek in. U kunt tijdens uw vakantie in Gambia een bezoek brengen aan James-eiland, de plek vanwaar de Britten de slaven inscheepten. Wilt u weten wat Gambianen eten en produceren, dan is een ronde over de grote Albert-markt in Banjul een goed idee.

Natuur in Gambia

Een vakantie in Gambia kan eigenlijk niet zonder een bezoek aan een van de vele natuurparken. Ook direct aan de kust vindt u belangrijke reservaten met vele soorten vogels, waaronder de kleurrijke flamingo's. Het Akubo Nature Reserve ligt centraal ten opzichte van Serrekunda, Banjul en Bakau en trekt jaarlijks vele bezoekers.

Golfen, watersporten en uitgaan

Aan de Serrekunda Coast liggen twee golfbanen, een 18-holes golfbaan en een kleine 7-holes baan. De kust bij Banjul leent zich voor watersporten als zeilen en surfen. Zwemmen kan zowel langs de kust als in de rivierdelta. De Serrekunda Coast heeft ook de meeste uitgaansgelegenheden: bars, restaurants en disco's zijn te vinden in de directe omgeving van de hotels langs de kust.

{{mapsController.name}} op de kaart