Informatie over Chios

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Chios

Heerlijk op vakantie op Chios. Chios is een van de Griekse eilanden die nog niet toe behoren aan het massatoerisme. De puurheid van het eiland zorgt ervoor dat u de Griekse cultuur helemaal kunt beleven. Bovendien zijn hier de unieke mastiekplantages te vinden, die als een van de weinige ter wereld hars produceren.

Chios op de kaart

Het Griekse eiland Chios bevindt zich in de Oostelijk Egeïsche Zee, acht kilometer van het vaste land van Turkije af. Chios ligt ten oosten van de Griekse hoofdstad Athene en is met het vliegtuig te bereiken. Ook kunt u vanaf Athene een ferry nemen naar het eiland. De hoofdstad van het eiland is Chios-stad, dit is de drukste plek op het eiland waar veel gebeurt.

Goede bereikbaarheid per vliegtuig

Als u op vakantie naar Chios gaat is het eiland eenvoudig te bereiken met het vliegtuig. Chios heeft een eigen luchthaven, deze bevindt zich 4 kilometer ten zuiden vanaf de hoofdstad. De vliegtijd van Amsterdam naar Chios bedraagt zo'n 3 uur en 20 minuten. Vanaf de haven van Chios kunt u varen naar vlak bijgelegen eilanden als Lesbos, Samos, Psara, Thessaloniki, Kavala en de havenstad Piraeus.

Diversiteit aan stranden tijdens uw vakantie

Als u op vakantie bent op Chios vindt u er een grote diversiteit aan unieke stranden. U kunt genieten van de prachtige Egeïsche Zee aan een druk strand, of kiezen voor een meer geïsoleerd strand. Er zijn zandstranden en ook kiezelstranden te vinden op Chios. Het zeewater is heel helder aan elk deel van het eiland. Agia Ermiono, Agia Fontini, Karfas en Chios-stad zijn de meest bekende badplaatsen van Chios. De stranden zijn altijd omringd door leuke Griekse restaurantjes.

Lange zomers op Chios

Een vakantie op Chios betekent genieten van een Mediterraan klimaat. De zomers zijn hier lang en heet en de winters mild. In de winter valt er wel veel regen, het is dus het beste om op vakantie naar Chios te gaan in de zomermaanden. Gelukkig is het er ook weer niet te warm omdat de wind waait en het daardoor wat afkoelt. Vanaf oktober tot april zijn bijna alle toeristische voorzieningen gesloten. Het hoogseizoen loopt van juli tot september. Als u op vakantie naar Chios gaat kunt u eigenlijk vanaf mei al goed terecht. De temperatuur van het zeewater is in de winter rond de 15 graden en in de zomer loopt dat op naar 24 graden.

Veel te zien tijdens uw vakantie op Chios

Als u op vakantie bent op Chios moet u eigenlijk wel een bezoek brengen aan de mastiekdorpen. Op Chios zijn 20 mastiekdorpen te vinden, deze dorpen staan vol met planten die hars produceren. Verder zijn er vele musea, kloosters en oude gebouwen te bezoeken verspreid over het hele eiland. Chios-stad is ook een aanrader. De stadswallen die hier ooit stonden zijn bijna helemaal afgebroken. Hier zijn alleen nog resten van te zien.

Sport en entertainment

In het noorden is Chios geschikt voor windsurfers. De wind waait hier vaak stevig en de golven worden heel hoog. Wandelaars kunnen zich ook vermaken op dit eiland met de vele mooie wandelroutes. De gastvrijheid van de Grieken is goed te merken en er zijn genoeg restaurantjes waar u heerlijk kunt genieten. Ziet u een vakantie op Chios ook zitten?

{{mapsController.name}} op de kaart