Informatie over Corfu

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Corfu

Speciale vakantie op Corfu. Corfu, ook wel Kerkya genoemd, is een van de mooiste eilanden van Europa. De flora, fauna, cultuur en gastvrije Grieken maken uw vakantie op Corfu tot een speciale herinnering.

Een knus Grieks eiland

Het eiland Corfu is gelegen in het noorden van de Griekse Ionische eilandengroep. Corfu ligt vlak aan de oostkust van Griekenland en is ook niet ver van Albanië verwijderd. Corfu is maar liefst 62 kilometer lang en het breedste stuk is 28 kilometer. De hoofdstad van het eiland is Corfu-stad. U verblijft tijdens uw vakantie op Corfu ongeveer 400 kilometer van de Griekse hoofdstad Athene af. Op Corfu zijn twee grote kalksteengebergtes te vinden.

Vliegvakantie naar Corfu

Als u op vakantie naar Corfu gaat is dat eenvoudig met het vliegtuig te doen. Ioannis Kapodistrias is de luchthaven van Corfu. Deze is vlakbij de hoofdstad gelegen. Het is handig als u wat extra tijd rekent om in te checken op het vliegveld, want het is hier vaak erg druk. De vlucht vanuit Amsterdam naar Corfu duurt 2 uur en 40 minuten. Vanaf het vaste land van Griekenland kunt u ook met een ferry naar het eiland gebracht worden.

Mooie lange zandstranden

Een vakantie op Corfu staat bekend om mooie lange zandstranden. De beste stranden liggen aan de westkust van het eiland. Paleokastritsa, Agios Gordis en Glyfada worden veelal gezien als de mooiste stranden van Corfu. De stranden zijn ook kindvriendelijk, ze lopen rustig af.

Warm en zonnig klimaat

Op Corfu heerst een mediterraans zeeklimaat, in de zomer is het warm en valt er weinig regen en de winters zijn mild maar wel regenachtig. Op Corfu valt in de winter meer regen dan op de andere Griekse eilanden, maar hier heeft Corfu wel de mooie groene natuur aan te danken. De maanden mei tot oktober zijn de beste maanden om het eiland te bezoeken. Als u op actieve vakantie naar Corfu gaat kunt u het beste in mei of juni al gaan, dan is het nog niet te heet. In juli en augustus is het vaak boven de dertig graden en kunt u heerlijk genieten aan het strand. Het zeewater is dan ook rond de 24 graden. Op vakantie naar Corfu gaan is ook in september en oktober nog heerlijk, want de nazomer heeft hele aangename temperaturen.

Natuur en architectuur op Corfu

Op vakantie op Corfu hoeft u zich niet te vervelen, er is verspreid over het hele eiland veel te bezichtigen. Naast de vele stranden en het zonnige weer wordt Corfu ook veel bezocht om de mooie natuur die er op dit eiland te vinden is. Een excursie die veel bezoekers maken is een boottocht naar het nabijgelegen eiland Paxos. 35 kilometer van de hoofdstad van Corfu ligt het havenstadje Kassiopi. Het dorpje is heel pittoresk en geeft een echt Grieks gevoel. Ook mooi voor op vakantie: Corfu-stad. De architectuur is hier heel bijzonder en heeft Italiaanse invloeden.

Mooie zomeravonden tijdens uw vakantie

Corfu is de geboorteplaats van Griekse theaters en universiteiten. Als u op vakantie op Corfu bent wordt u op de zomeravonden vermaakt met muziek, dans en theater. Voor zowel watersporters als wandelaars is Corfu een ideaal eiland en zijn er vele mogelijkheden.

Transfertijd

Transfertijd vanaf de luchthaven Corfu naar: Acharavi: ca. 60 minuten Barbati: ca. 20 minuten Dassia: ca. 30 minuten Gouvia: ca. 50 minuten Nissaki: ca. 50 minuten De transfertijden bij de bestemmingen zijn bij benadering aangegeven. Afhankelijk van het aantal te bezoeken hotels en de drukte in het verkeer, kan dit langer of korter zijn.

{{mapsController.name}} op de kaart