Informatie over Karpathos

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Karpathos

Geniet van uw vakantie naar Karpathos. Als u op vakantie naar Karpathos gaat kunt u genieten van de rust en de echte Griekse sferen. Dit langgerekte smalle eiland heeft vele schilderachtige dorpjes en mooie bergen waar u uw ogen uit kunt kijken.

Ten zuidoosten van Griekenland

Het Griekse eiland Karpathos maakt deel uit van de eilandengroep Dodekanesos. Het eiland ligt tussen Rhodos en Kreta ten zuidoosten van Griekenland. Karpathos is 50 kilometer lang en 10 kilometer breed. Het is een bergachtig eiland en er zijn indrukwekkende rotsen te vinden. De hoofdstad van Karpathos is Karpathos-stad, ook Pigadia genoemd. Deze stad is gelegen aan de oostkant van het eiland.

circa 3,5 uur vliegen en uw vakantie op Karpathos kan beginnen

17 kilometer ten zuiden van het plaatsje Pigadia ligt de luchthaven van Karpathos. Vanuit Nederland gaan hier elke zomer vluchten naartoe. De rest van het jaar kunt u hier via Athene of Rhodos naar toe vliegen. Ook gaan er veerboten naar het eiland. De vlucht vanuit Amsterdam duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten.

Stranden en baaien

Op vakantie in Karpathos zijn er meer dan genoeg verschillende stranden te bezoeken. Amopi is één van de meest populaire stranden, er zijn hier drie baaien te vinden. De drie baaien bestaan uit een kiezelstrand, een zandstrand en het kleine strand micro Amopi. Finiki is een andere bekende badplaats, deze ligt op ongeveer 20 kilometer afstand van de hoofdstad.

Heerlijk warm klimaat op Karpathos

Tijdens uw vakantie op Karpathos heerst er een mediterraans zeeklimaat: in de zomer is het warm en de winters zijn mild. In de wintermaanden kan er op Karpathos wel veel regen vallen. De temperatuur ligt ‘s zomers rond de 30 graden en is ideaal voor een strandvakantie op Karpathos. Als u op actieve vakantie naar Karpathos wilt gaan, kunt u beter wat vroeger vertrekken. Dan zijn de temperaturen aangenaam om bijvoorbeeld te wandelen. De temperatuur van het zeewater ligt in de winter rond de 16 graden, maar loopt ‘s zomers op naar een graad of 24.

Volop cultuur proeven tijdens uw vakantie

Als u op vakantie naar Karpathos gaat is er veel cultuur te bezichtigen. In Vroukounda kunt u grafkamers in rotsen zien en in Othos kunt u een bezoek brengen aan het streekmuseum. Othos is tevens het meest hooggelegen dorp van het eiland. Het dorpje Olympos is een traditioneel Grieks dorp met windmolens. Vooral omdat er nog geen massatoerisme is, voelt u zich hier echt in Griekenland. In Arkasa zijn ruïnes van een Christelijke oude kerk te bekijken, deze stammen nog uit de 5e of 6e eeuw.

Theater en restaurants op Karpathos

Bent u op vakantie op Karpathos dan komt u niet snel een discotheek tegen. Dat betekent niet dat u zich hoeft te vervelen want ook 's avonds is hier veel te beleven. Er zijn veel theatershows te bekijken en ook zijn er talloze leuke restaurantjes waar de Grieken vanaf een uur of 7 rustig een paar uur lang blijven kletsen. Watersporten zoals duiken zijn hier lang verboden geweest. Hier is sinds kort verandering in gebracht. Nu is een duikvakantie op Karpathos ook mogelijk. De onderwaterwereld zit vol met mooie plantjes en dieren. Ook als u gaat snorkelen is er genoeg te zien.

{{mapsController.name}} op de kaart