Informatie over Kefalonia

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Kefalonia

Kom ook op vakantie naar Kefalonia! Steile kliffen en een turquoise zee dragen bij aan de schoonheid van dit eiland. Kefalonia is een rustig eiland waar voor toeristen meer dan genoeg te doen en beleven is. Geniet u mee?

Het verst van het Griekse vasteland

In het midden van de Ionische eilanden ligt het eiland Kefalonia. Van alle Ionische eilanden ligt Kefalonia het verst van het Griekse vasteland af. Het eiland Ithaka ligt maar 2 kilometer verwijderd van Kefalonia. Met een gemiddelde lengte van 80 kilometer en een gemiddelde breedte van 45 kilometer is Kefalonia het grootste eiland van de Ionische eilandengroep. De hoofdstad van Kefalonia is Argostoli in het zuidwesten van het eiland.

Per vliegtuig of veerboot naar Kefalonia

9 kilometer ten zuiden van de hoofdstad ligt de luchthaven van Kefalonia. Er gaan vanaf Nederland geen rechtstreekse vluchten maar wel chartervluchten naar dit eiland. Er zijn ook een heleboel veerboten die vanuit verschillende plaatsen naar het eiland toe varen.

De mooiste zandstranden voor uw vakantie

Myrtos wordt gezien als een van de mooiste zandstranden van Griekenland. Dit strand ligt in het noordwesten van Kefalonia. Ook Assos is een populaire badplaats, als u op vakantie in Kefalonia bent is deze plaats echt de moeite waard om te bezoeken. Vroeger stond hier een gevangenis en er zijn nog vele resten van te vinden. De interessante geschiedenis wordt hier gecombineerd met een leuk havenstadje en veel kleine zandstrandjes.

Rond de 30 graden op Kefalonia

Kefalonia heeft een mediterraans zeeklimaat, dat betekent dat de winters mild zijn en de zomers warm. Bent u op vakantie in Kefalonia in de zomermaanden dan kunt u rekenen op een heerlijke temperatuur van rond de 30 graden. Het zeewater heeft 's zomers een temperatuur van 24 graden, in de winter loopt deze terug naar een graad of 15. Omdat er 's winters veel regen valt op het eiland is het beter dit seizoen te mijden. Vanaf april is het weer heel aangenaam en in de nazomer in september ook.

Middeleeuwse ruïnes en grotten kijken op vakantie

Bent u op vakantie in Kefalonia en houdt u van cultuur dan is een bezoek aan Agios Andreas een aanrader. Dit was vroeger de hoofdstad van het eiland en hier zijn middeleeuwse ruïnes van huizen en kerken te bewonderen. Ook bijzonder zijn de druipsteengrotten in Drogarati. U kunt dagelijks een bezoek brengen aan deze grotten en er de stalagmieten bekijken. Op vakantie in Kefalonia is een bezoek aan de hoofdstad Argostoli ook zeker de moeite waard. Vele musea, een mooie burcht en een haven maken Argostoli tot een leuke stad.

Gezellig op een terrasje met een wijntje

Kefalonia is een rustig eiland, het toerisme komt hier steeds meer op gang maar is nog niet overweldigend. Het eiland staat bekend om zijn rode en witte wijn en er zijn genoeg leuke terrasjes waar u deze kunt proeven. Het volk is heel gezellig en gastvrij en de mensen zijn altijd in voor een praatje. Veel mensen gaan op vakantie naar Kefalonia om te wandelen in de mooie omgeving. Er zijn een groot aantal wandelroutes die u de mooiste plekken laten zien.

{{mapsController.name}} op de kaart