Informatie over Kos

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Kos

Is een vakantie naar Kos iets voor u? Gaat u op vakantie naar Kos, dan bezoekt u een van de meest populaire bestemmingen in Griekenland. Dit is niet voor niets zo, het eiland zit vol met prachtige natuur en culturele schatten. Iets voor u?

Een Grieks eiland van 50 km lang

Het eiland Kos ligt in het zuidoosten van de Egeïsche Zee en is een van de Dodekanesos eilanden. Het eiland is 50 kilometer lang en op zijn breedste punt 13.5 kilometer. Ongeveer 6 kilometer van Kos af ligt de Turkse plaats Bodrum. De hoofdstad van het eiland is Kos-stad, een stad van 3 kilometer lang die erg sfeervol is. Kos-stad is gelegen aan de oostkant van het eiland Kos.

Veiligste vliegveld van Griekenland

Als u op vakantie naar het eiland Kos gaat kan dat makkelijk met het vliegtuig. Kos heeft zijn eigen vliegveld; Kos-hioppocrates. Het vliegveld ligt in het midden van het eiland en wordt gezien als een van de veiligste vliegvelden van Griekenland. Op vakantie naar Kos bedraagt de vliegtijd vanuit Amsterdam 3 uur en 30 minuten. Vanuit het vasteland van Griekenland zijn er ook veerboten die naar het eiland toe varen.

Helder blauw water en mooie stranden

Een van de mooiste stranden op Kos is Ageos Theologos. Het strand is omringd door mooie rotsen en het water is helder blauw. Kefalos is een van de meeste bekende stranden van Kos. Een stukje de zee in ligt een mini-eilandje dat dichtbij genoeg is om er heen te zwemmen.

Fijne temperaturen in de zomer

Op het eiland Kos heerst een mediterraans zeeklimaat, de zomers zijn warm en de winters zijn mild. De wind waait de hele zomer stevig door, dit maakt de hoge temperaturen wel goed te doen. 's winters is het rond de 16 graden en valt er regelmatig regen. Als u op vakantie gaat naar Kos is het aan te raden in de zomer periode te gaan vanwege de regen 's winters. Als u voor een actieve vakantie naar Kos gaat kunt u beter vroeger in het seizoen gaan. In september en soms in oktober zijn de temperaturen ook nog aangenaam.

Genoeg te beleven op Kos

Als u op vakantie bent in Kos is er genoeg te beleven. In de hoofdstad is een mooie burcht te vinden, de Johannietersburcht. U kunt hier binnen de muren van de burcht wandelen en het uitzicht is fantastisch. Veel vakantiegangers maken een excursie naar het Turkse Bodrum. Dit is in één dagje goed te doen omdat het zo dichtbij ligt en het kost ook niet veel. Verder zijn er op het eiland vele kerken en oude ruïnes te bekijken.

Uitgaan en actief zijn

De ''Bar Street'' in Kos-stad is een bekende straat onder de jongeren. Hier zijn veel barretjes en discotheken te vinden. Voor wat rustiger vermaak zijn er barretjes waar u de hele avond kunt genieten van een drankje en leuke shows kunt bekijken. Een fiets huren als u op vakantie in Kos bent is een aanrader. Dit is een leuke en praktische manier om het eiland te verkennen. Voor wandelaars zijn er mooie routes en het eiland is dankzij de wind een walhalla voor watersporters.

Transfertijd

Transfertijd vanaf de luchthaven Kos naar: Kos-Stad: ca. 35 minuten Mastichari: ca. 15 minuten Tigaki: ca. 25 minuten De transfertijden bij de bestemmingen zijn bij benadering aangegeven. Afhankelijk van het aantal te bezoeken hotels en de drukte in het verkeer, kan dit langer of korter zijn.

{{mapsController.name}} op de kaart