Informatie over Kreta

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Kreta

Ontdek de magie van een vakantie naar Kreta. Een van Europa‘s meest populaire vakantiebestemmingen is Kreta en dit is niet voor niets. De mix van cultuur, prachtige zandstranden en gezellige steden maken Kreta tot een topbestemming.

Het grootste eiland van Griekenland

Kreta is het grootste eiland van Griekenland gelegen in de Middellandse Zee. Het eiland is wel 260 kilometer lang en gemiddeld 60 kilometer breed. Als u op vakantie op Kreta bent, bent u slechts 300 kilometer van de Noord-Afrikaanse kust verwijderd. Athene ligt op 250 kilometer afstand naar het noordwesten. De hoofdstad van Kreta is Iraklion. Dit is de grootste stad van het eiland en er wonen 15.000 mensen.

Maar liefst 3 vliegvelden op Kreta

Op Kreta zijn 3 vliegvelden te vinden, waarvan het grootste te vinden is in de hoofdstad Iraklion. Vanuit Amsterdam bedraagt de vliegtijd ongeveer 3 uur en 45 minuten. Als u op vakantie naar Kreta gaat, kunt u ook met een veerboot gaan vanaf veel verschillende plaatsen.

Prachtig strand tijdens uw vakantie

Op vakantie in Kreta bent u verzekerd van een prachtig strand, vooral in het noordelijke gedeelte. Er zijn tientallen badplaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Een van de meest populaire badplaatsen is Amoudara. Dit strand wordt gezien als een van de schoonste stranden op het eiland. Verder is er veel variatie in type stranden, er zijn kiezel- en zandstranden.

Perfect strandweer op Kreta

In Kreta heerst een mediterraan zeeklimaat. De zomers zijn heet en de winters zijn mild. Als u 's zomers naar Kreta gaat is het weer perfect om lekker aan het strand te liggen. In de bergen kan het wel koud worden in de winter. De zee is lekker warm, want de temperatuur kan 's zomers oplopen tot zo'n 27 graden. Als u wilt is het zelfs mogelijk 's winters te zwemmen, dan is de zee alsnog 17 graden en dat is goed te doen. Het hele jaar door is geschikt om op vakantie naar Kreta te gaan, al kan er in de winter regen vallen. Voor een actieve vakantie wordt aangeraden iets vroeger in het seizoen te gaan omdat het er dan nog niet te heet is.

Palmen en opgravingen

In het noordoosten van Kreta ligt het plaatsje Vai, dit plaatsje is bekend omdat er een mooi palmenbos is. Overal op het eiland zijn opgravingen uit de oudheid te vinden. Ook zijn er museums die deze opgravingen laten zien.

Theater, terras en uitgaan

Als u op vakantie in Kreta bent hoeft u zich geen moment te vervelen. Er zijn voor jongeren ontzettend veel discotheken, maar u kunt ook naar een rustiger gebied gaan. Hier kunt u genieten van Grieks theater of op een terrasje zitten en de zon zien ondergaan. Aan sport is er veel te beleven op Kreta, zo kunt u hier bijvoorbeeld snorkelen, vissen, wandelen en klimmen. Een van de bekendste vakantiebestemmingen is Chersonissos, een stadje volledig gericht op toeristen. Voor jongeren is dit de ideale bestemming omdat hier veel discotheken zijn. Starbeach waterpark is hier erg populair. U kunt zich ook in Iraklion vermaken met de vele winkels, terrasjes en musea.

Transfertijd

Transfertijd vanaf de luchthaven Heraklion naar: Chersonissos e.o.: ca. 35 minuten Gouves: ca. 25 minuten Sissi: ca. 50 minuten De transfertijden bij de bestemmingen zijn bij benadering aangegeven. Afhankelijk van het aantal te bezoeken hotels en de drukte in het verkeer, kan dit langer of korter zijn.

{{mapsController.name}} op de kaart