Informatie over Lefkas

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Lefkas

Ideale vakantie op Lefkas. Dit groene eiland is vriendelijk en traditioneel. Dat maakt een vakantie op Lefkas heel bijzonder. Hier vindt u nog het Griekenland dat op veel plaatsen verdwenen is. Beboste bergen omringd door spectaculaire stranden en het warme heldere water van de zee maken dit een ideale vakantiebestemming.

Meest bergachtige Griekse eiland

Lefkas behoort toe aan de Ionische eilandengroep. Het is het meest bergachtige eiland van Griekenland. Ten oosten van het eiland ligt het Griekse Corfu. Lefkas is 35 kilometer lang en 15 kilometer breed. De hoofdstad van Lefkas is Lefkas-stad. Deze stad heeft een sfeervol centrum met leuke winkeltjes en restaurantjes.

Minder dan 3 uur vliegen naar uw vakantie

Lefkas is een speciaal eiland omdat het toch een verbinding heeft met het Griekse vasteland. Het vliegveld dat gebruikt wordt door het eiland is Preveza, gelegen op het vasteland. Vanuit het vliegveld kunt u naar Lefkas gebracht worden per bus, boot of taxi. De vliegtijd van Amsterdam naar Preveza bedraagt ongeveer 2 uur en 50 minuten.

Veel stranden, ook kindvriendelijk

Een van de badplaatsen op het eiland is Nidri, waar het uitzicht schitterend is. Naast dat het een mooi strand is kunt u hier ook langs veerboten wandelen in het haventje. Een van de mooiste stranden van Griekenland is het strand Porto Katsiki. Het water is glashelder en het zand is wit. Het strand is omringd met hoge bergen en in de baai hebt u een mooi uitzicht. Er zijn verschillende soorten stranden. Ze lopen bijna allemaal rustig af en zijn daardoor geschikt voor kinderen.

Zelfs ’s winters zwemmen op vakantie op Lefkas

In Lefkas heerst een mediterraans klimaat, de zomers zijn heet en de winters mild. In de maanden december tot februari kan er veel regen vallen. Voor een strandvakantie in Lefkas kunt u al vanaf mei naar het eiland gaan. Het weer blijft lekker tot ongeveer september. Het zeewater is ‘s winters rond de 16 graden en 's zomers loopt de temperatuur op tot ongeveer 24 graden. Dus bent u ’s winters op vakantie in Lefkas kunt u zelfs nog zwemmen.

Antiek, grotten en watervallen

Als u op vakantie bent op Lefkas zijn er veel verschillende dingen te doen en te bezichtigen. In het plaatsje Kaligoni vindt u resten van het antieke Lefkas. Ook zijn er in deze stad cyclopische muren en een theater te vinden. U kunt ook een excursie maken naar het eiland Meganisi Lefkas, 30 minuten per boot. De grotten van Papanikolis zijn op dit eiland een beroemde bezienswaardigheid. Als u vanuit Nadri 4 kilometer loopt, komt u bij de watervallen van Nadri. Het beste is om deze te bekijken als het nog niet heel heet is, dan kunnen de watervallen namelijk droogstaan.

Op pad met de boot, scooter of fiets

Als u op vakantie in Lefkas bent is het leuk om een boottocht te maken. Er zijn veel mogelijkheden voor verschillende boottochten naar mooie bestemmingen. Een scooter of fiets huren is erg populair bij de vakantiegangers, dit is een leuke en vrije manier om het eiland te verkennen. Qua terrasjes en gezelligheid zit u goed met een vakantie op Lefkas, want de Griekse sfeer is hier optimaal.

{{mapsController.name}} op de kaart