Informatie over Mykonos

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Mykonos

Vakantie Mykonos: een van de eerste toeristische trekpleisters. Mykonos is een van de Griekse Cycladen-eilanden. Er zijn hier weinig sporen van antieke beschavingen te vinden, maar toch is het al tientallen jaren een van de populairste reisbestemmingen voor toeristen in de Egeïsche Zee is geworden. Dit komt vooral door de fraaie zandstranden en het bruisende nachtleven. Kies ook voor een heerlijke vakantie op Mykonos!

Klein Grieks eiland

Het vrij kleine Mykonos hoort bij Griekenland. Het eiland ligt in de Egeïsche Zee als onderdeel van de Cycladen, tussen Tinos, Siros, Paros en Naxos, vlakbij Delos. De oppervlakte is 86 km2 en Mykonos telt zo’n 10.000 inwoners. De hoofdstad Mykonos-stad is de belangrijkste stad en haven, gelegen aan de westkust. U kunt per boot naar het vasteland (Piraeus) en naar de andere eilanden varen.

Mykonos heeft een eigen luchthaven

De eigen luchthaven van Mykonos ligt op 3 km ten zuidoosten van de hoofdstad. De luchthavencode is JMK. Vanuit Amsterdam doet u er 3 uur over om voor uw vakantie naar Mykonos te komen. In de zomermaanden gaan er ook vluchten naar andere eilanden, zodat u kunt eilandhoppen.

Vakantie op Mykonos: fantastische stranden

Als er een ding is waar Mykonos om bekend staat, dan zijn het prachtige zandstranden. Bijvoorbeeld bij Psarou, Platis Gialos, Paranga, Kalo Livadi en Agrari. Overal zijn barretjes te vinden en op dit feesteiland is het daar al vanaf de middag erg gezellig. De fantastisch mooie stranden Paradise Beach en Elia zijn vooral populair bij homo’s en nudisten. In het hoogseizoen kan het hier erg druk zijn.

Heerlijke temperaturen

Zoekt u een lekker klimaat voor uw vakantie? Mykonos biedt u optimale zonzekerheid en heerlijke temperaturen. De kans op regen is bijna nul, dus hier kunt u echt de zomer ervaren zoals u dat wilt!

Landschap, musea en middeleeuwse gebouwen

Alle grote beschavingsperioden hebben hun sporen nagelaten op Mykonos, maar niet in grote hoeveelheden. Af en toe komt u dus nog wel door de Byzantijnen achtergelaten iconen en fijnbewerkte iconostasen tegen, of iets van de Venetianen of Turken. Toch nog een beetje geschiedenis vindt u op de Platía Mavrogénous in de hoofdstad. Hier is het borstbeeld te vinden van de revolutionaire heldin Mantó Mavrogénous. Tijdens de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog in 1821 wist zij een Turkse tegenaanval op Mykonos af te slaan. Veel mensen komen op vakantie naar Mykonos voor het oogverblindende landschap. Maar ook de kerken, kapellen en windmolens zorgen voor genoeg bezienswaardigheden, net als de diverse musea en middeleeuwse gebouwen op het eiland. Een boottocht naar het naburige Delos is ook zeker een aanrader.

Volop uitgaan op Mykonos

De belangrijkste redenen waarom mensen op vakantie naar Mykonos komen zijn de fraaie stranden en het uitbundige nachtleven. U kunt er overdag paardrijden, karten en winkelen, maar ’s avonds begint het pas echt. Er zijn redelijk veel uitgaansgelegenheden, vooral in de hoofdstad. De bars, discotheken en restaurants zijn trendy en veel ervan zijn gericht op homo’s. Kortom, als u van uitgaan houdt, zit u goed met een vakantie op Mykonos!

{{mapsController.name}} op de kaart