Informatie over Naxos

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Naxos

Kies ook een bijzondere vakantie op Naxos! Een vakantie op Naxos is in heel veel opzichten absoluut een aanrader. Naxos heeft prachtige stranden. De optimale zomers maken het plaatje meer dan compleet. Het eiland is zeer divers en kent zowel rustige zones als interessante uitgaansgelegenheden. De plaatselijke horeca staat bekend als zeer vriendelijk en culinair gezien is het tevens zeer de moeite waard. Daarbij wordt u tijdens uw vakantie op Naxos getrakteerd op adembenemende uitzichten die door de hoogteverschillen op het eiland erg bijzonder zijn. Ideaal dus voor een heerlijke zonvakantie!

Onderdeel van de Cycladen

Het eiland Naxos ligt midden in de Egeïsche Zee. Dit eiland maakt deel uit van de eilandengroep Cycladen van Griekenland en is het grootste eiland van de groep met een totale oppervlakte van 448 vierkante kilometer . Het ligt op ongeveer 175 kilometer ten noorden van Kreta en eveneens 175 kilometer ten zuidoosten van Athene.

Overstappen voor uw vlucht naar Naxos

Alhoewel Naxos een eigen luchthaven heeft, bestaat er geen directe vluchtverbinding vanuit Nederland. Vanuit Athene kunt u overstappen op een binnenlandse vlucht naar Naxos welke dagelijks vliegt. Deze vlucht duurt ongeveer 45 minuten. Afhankelijk van de geboekte vlucht vanuit Nederland is de totale reistijd van Amsterdam tot Naxos zes uur.

Ideale stranden voor uw vakantie

Door de prachtige stranden krijgt u tijdens uw vakantie op Naxos verkoeling met een gouden randje. Niet alleen door het helder blauw / turquoise water van de Egeïsche Zee. De stranden zelf kenmerken zich door een strook van zeer fijn zand. Hierdoor zijn de stranden heerlijk om daar te genieten van de Griekse horizon, maar zal tevens het maken van een mooie strandwandeling zeker verleidelijk zijn. Voor reisgezelschappen met kinderen kunnen de stranden van Agios Prokopios zeker worden aanbevolen. Wanneer u meer gericht bent op watersport, dan verdient het strand van Agios Georgos ten zuiden van de havenstad Naxos zeker uw aandacht.

Optimale zonzekerheid op Naxos

Vergeleken met het Nederlandse klimaat maakt het klimaat op Naxos een indrukwekkend verschil. Wanneer u geniet van uw vakantie op Naxos, zult u verwend worden met een optimale zonzekerheid en hoge temperaturen. De kans op regen is nihil en zal er zeker voor zorgen dat u de zomer ervaart zoals een zomer hoort te zijn.

Mythologische overblijfselen

Griekenland kent een diepgaande historie van Griekse mythologie. Tijdens uw vakantie op Naxos zult u zeker authentieke overblijfselen aantreffen uit deze goddelijke periode. Een voorbeeld hiervan is de Portára, een volledig uit marmer vervaardigde toegangspoort van de Tempel van Appolon. Naxos in het bijzonder staat bekend om de marmerwinning. Dit vindt u dan ook op zeer veel plaatsen terug en geeft de vele straten van Apíranthos een mooi karakter. Doordat Naxos zo centraal in de Egeïsche Zee is gelegen, zijn dagtripjes per boot naar eilanden zoals Santorini of Koufinissi zeker aan te bevelen.

Volop ontspanning en amusement

Doordat grote delen van het eiland bestaan uit bergachtig en groen natuurgebied, zult u het bruisende leven voornamelijk aan de kustplaatsen vinden. Hier vindt u gezellige restaurants, cafés en tevens enkele discotheken. Doordat er een goede wind staat is het water rondom Naxos zeer geschikt voor watersporten zoals kite- en windsurfen. Kortom, uw zomer vol ontspanning en amusement zijn absoluut gewaarborgd tijdens uw vakantie op Naxos.

{{mapsController.name}} op de kaart