Informatie over Rhodos

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Rhodos

Al zin in uw vakantie naar Rhodos? Houdt u van stranden, winkelen, culinaire hoogtepunten, de Griekse historie en cultuur; dan is Rhodos één van de vele Griekse vakantie-eilanden waar u heerlijk kunt toeven. Geniet van de Griekse gastvrijheid, het mediterrane klimaat zonder regenseizoen, goede accommodaties om te overnachten en de vele mogelijkheden die een vakantie in Rhodos voor een grote doelgroep aantrekkelijk maakt.

Grootste eiland van de Dodekanesos

Rhodos is een eiland van 1398km² en daarmee het grootste eiland van de eilandengroep Dodekanesos. Dat heeft tijdens een vakantie op Rhodos als voordeel dat u voor een eiland betrekkelijk veel ruimte om u heen heeft. Het eiland ligt in Zuidoost-Griekenland in de Egeïsche Zee. Vanuit Rhodos kunt u ook met de boot Turkije bezoeken, aangezien Rhodos dicht bij de kust van Turkije ligt. Als u houdt van actieve vakanties waarbij u veel wilt ondernemen, kunt u gaan eilandhoppen zodat u meerdere eilanden kunt bezoeken van de Dodekanesos. De belangrijkste en meest toeristische plaatsen zijn de hoofdstad Rhodos-stad en de plaatsen Trianda, Ixia, Faliraki en Lindos.

Relatief kort vliegen naar Rhodos

Op Rhodos is één luchthaven, Diagoras Maritsa. Deze luchthaven ligt op 14 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad bij het dorpje Paradisi. Tijdens een vakantie op Rhodos kunt u vanaf deze luchthaven met bussen naar de steden en plaatsen van het eiland reizen. Natuurlijk is het ook mogelijk een taxi of auto te huren. Vanaf Amsterdam Schiphol is Rhodos ongeveer 3 uur en 45 minuten vliegen. Ook kunt u vanaf Brussel vliegen. Een vakantie naar Rhodos is dus relatief dichtbij.

Stranden met snel aflopende zeebodem

Aangezien Rhodos een Mediterraan klimaat heeft, kunt u vanaf mei tot november genieten van mooi weer en van de vele stranden. Rondom de hoofdstad Rhodos-stad bestaan de stranden uit keien en kiezels. Ook in het zuiden zijn er keien- en kiezelstranden. Het is een tip om waterschoenen mee te nemen. Aan de (zuid)oostkust zijn bredere zandstranden, bijvoorbeeld in Faliraki. De zeebodem loopt snel af waardoor de stranden voor kinderen minder geschikt zijn.

Zomerse temperaturen op vakantie

Tijdens een vakantie op Rhodos bent u verzekerd van zomerse temperaturen. Zelfs in januari is de temperatuur nog rond de 15 graden Celsius. Vanaf mei passeert de temperatuur de 20 graden. In de zomermaanden stijgt het kwik gemiddeld naar tussen de 30 en 40 graden. Vanaf september tot en met oktober heeft u grote kans dat het nog in de twintig graden is. Regenen doet het zelden op Rhodos, alleen de maanden oktober, november, december en januari kunnen nat zijn.

Pittoreske stadsdelen en oude overblijfselen

Het oude deel van Rhodos-stad is pittoresk te noemen en zeker de moeite van het bezichtigen waard als u op Rhodos uw vakantie viert. Een wandeling over de stadsmuren is een aanrader. Daarnaast zijn er een aantal musea te bezichtigen in Rhodos-stad. Overblijfselen van de Griekse oudheid zijn ook te vinden op het eiland, bijvoorbeeld van de Acropolis, Apollotempel, Aphorditetempel. In de plaats Lindos kunt u hier restanten van zien. De bewoners van Rhodos zijn Grieks-orthodox, iets wat u kunt terugvinden in de vele kerkjes op het eiland.

Golfen en uitgaan

Rhodos is geen eiland om te duiken en heeft geen duiktraditie. Wel is het een eiland om te golfen. Bij het Afandou Golf Course of Rhodos kunt u golfen mits u uw GVB heeft. In Rhodos-stad zijn vele restaurants, barretjes, disco’s om te bezoeken en is er een bloeiend uitgaansleven. Kortom: een vakantie op Rhodos zal u zeker niet teleurstellen!

Transfertijd

Transfertijd vanaf de luchthaven Rhodos naar: Ixia: ca. 25 minuten Faliraki: ca. 25 minuten Rhodos-Stad: ca. 30 minuten Trianda: ca. 15 minuten De transfertijden bij de bestemmingen zijn bij benadering aangegeven. Afhankelijk van het aantal te bezoeken hotels en de drukte in het verkeer, kan dit langer of korter zijn.

{{mapsController.name}} op de kaart