Informatie over Samos

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Samos

Kies ook voor vakantie op Samos! Samos heeft voor ieder wat wils. Een prachtig eiland waar genoeg te zien is, waar genoeg te doen is en waar u vooral ook heerlijk kunt ontspannen. Na een korte reis waant u zich in een ander soort wereld en zult u de vakantie van uw leven hebben. Als u wilt ontsnappen aan het regenachtige Nederland, dan bent u in Samos aan het perfecte adres!

Met het vliegtuig of de boot op vakantie

Samos ligt in de Egeïsche zee en is officieel een Grieks eiland. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 475km2. De hoofdstad van Samos is Samos-stad. Aangezien het een eiland is, zult u met de boot of het vliegtuig moeten reizen, waarvoor echter wel genoeg mogelijkheden zijn. Binnen het eiland zijn er genoeg verharde wegen die de bereikbaarheid bevorderen. Verder in het binnenland zijn ook minder verharde wegen te vinden, maar deze zullen uw vakantie op Samos niet verhinderen.

3,5 uur vliegen naar Samos

Zoals al eerder vermeld zal men de boot of het vliegtuig moeten pakken om Samos te bereiken. Samos heeft haar eigen vliegveld en is daardoor vanuit genoeg luchthavens in de rest van de wereld goed te bereiken. Voor een vakantie op Samos kunt u gemakkelijk het vliegtuig pakken in Amsterdam. Zonder over te hoeven stappen, bent u in totaal rond de 3,5 uur kwijt aan vluchttijd. Dit is over het algemeen dus gemakkelijk te doen.

Stranden met kiezels, keien of grind

Voor uw vakantie op Samos zult u rekening moeten houden met het type strand dat u daar zult vinden. Dit is namelijk geheel anders dan in Nederland. Op Samos vindt u vooral stranden met kiezels, keien of grind. Het is dus altijd handig om een kussen of stoeltje mee te nemen, wilt u comfortabel op het strand kunnen zitten. Daarnaast zult u moeten opletten als u van plan bent uw kinderen mee te nemen op vakantie op Samos. Door de ongelijke ligging van de zeebodem kan het snel aflopen en is de diepte van de zee moeilijk in te schatten.

300 zonnedagen per jaar op Samos

Samos heeft in de zomer- en wintermaanden warme perioden. Door het mediterrane klimaat zijn er geen regenperioden en jaarlijks kent het eiland dan ook ongeveer 300 zonnedagen. Ideaal dus voor mensen zoals u die graag wat zon meepakken. Door dit klimaat komt de zeetemperatuur ook vrijwel nooit onder de 16 graden. Zo kunt u dus grote delen van het jaar genieten van zon, zee en strand. Mocht u nou echt met zekerheid willen weten dat u daadwerkelijk de zon opzoekt, dan zult u toch in de zomerperiode op vakantie op Samos moeten gaan. Voorwaarde hiervoor is dat u geniet van een temperatuur van rond of boven de 30 graden.

Voor ieder wat wils tijdens een vakantie

Samos wordt vooral bezocht voor het strand en de natuur. Dit is echter niet het enige dat het eiland u kan bieden. Veel pittoreske dorpjes en archeologische bezienswaardigheden zullen u zeker een mooi beeld geven van het eiland. Leuke plaatsen om te bezoeken zijn Samos-stad, Pythagorion, Kokkari en Votsalakia. Hier is voor ieder wel iets wils te vinden. Denk aan een jeepsafari, tempels, watervallen en grotten.

In de steden kunt u uitgaan

Uitgaan tijdens uw vakantie op Samos is vooral leuk in de al genoemde steden. Buiten deze steden is er wat betreft uitgaan een stuk minder te vinden. Wilt u af en toe uit uw accommodatie, dan is het belangrijk hier in de buurt te zitten.

{{mapsController.name}} op de kaart