Informatie over Kokkari

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Kokkari

Pittoreske vakantie in Kokkari.
Kokkari is een pittoresk Grieks plaatsje, met kleine witte huisjes gebouwd tegen de heuvel. De op het eiland Samos gelegen badplaats is een heerlijke bestemming voor een zonnige vakantie. Tijdens de zomermaanden brengt de noordenwind de gewenste verkoeling. De zogenaamde Meltemi zorgt er ook voor dat Kokkari een prima plek is om te gaan windsurfen. Wandelaars kunnen gedurende hun vakantie in Kokkari mooie wandelingen maken in de bosrijke en heuvelachtige omgeving.

Gelegen aan een baai op Samos

De badplaats Kokkari ligt aan de noordkust van het eiland Samos. De hoofdplaats van het eiland, Samos-stad, ligt ten oosten van Kokkari op 10 km afstand. Tussen Samos-stad en Kokkari is het land vlak tot glooiend; ten westen van Kokkari is het landschap heuvelachtig. De kleine baai waaraan Kokkari ligt, vormt de natuurlijke haven van het plaatsje.

Ruim 5 uur vliegen naar uw bestemming

Kokkari ligt op 22 km afstand van het internationale vliegveld van Samos. Vanaf Amsterdam is het ruim 5 uur vliegen naar Samos.

Vijf kiezelstranden

Zowel ten oosten als ten westen van Kokkari liggen vijf kiezelstranden. Het mooie en beschutte Tsamadoustrand ligt aan een kleine baai met pijnbomen. Het Potamistrand heeft ook een grasstrook. Op de meeste van deze stranden staan gratis toegankelijke toiletten en douches, en kunt u strandbedden en parasols huren. Langs het Ooststrand is in het hoogseizoen bewaking aanwezig. Dat maakt uw vakantie in Kokkari een stuk veiliger!

12 uren zon per dag in de zomer

Samos heeft een prima klimaat met temperaturen boven de 20 graden van april tot en met oktober. In juni, juli en augustus kunt u tijdens uw vakantie in Kokkari rekenen op 12 zonne-uren per dag en een temperatuur van rond de dertig graden. In tegenstelling tot veel andere Griekse eilanden kan het ook in de zomermaanden nog regenen op Samos. Het eiland is daarom ook groener dan de meeste eilanden. Voor surfers zijn de maanden juli en vooral augustus het meest geschikt, omdat dit de maanden zijn dat de Meltemi waait. Wilt u wandelen tijdens uw vakantie in Kokkari, dan kunt u dat het beste doen in april, mei, september en oktober.

Musea, stadspark en klooster

Kokkari is een pittoresk havenplaatsje met kleine witte huisjes, trappen, een sfeervol plein en een paar fraaie kerken. Brengt u tijdens uw vakantie in Kokkari zeker een bezoek aan Samos-stad. Het is leuk om hier te kijken naar de veerboten en alle drukte bij aankomst en vertrek. In de stad zijn diverse musea, zoals het wijnmuseum, het archeologisch museum en het Byzantijns Museum. Het fraaie stadspark was tot het begin van de vorige eeuw een paleistuin. Buiten Samos ligt het 18e-eeuwse klooster Zoodochou Pigi (Bron van Leven).

Surfen, wandelen en uitgaan in Kokkari

De meeste uitgaansgelegenheden bevinden zich langs de haven. U kunt hier koffie drinken op een van de vele terrassen, lekker lunchen of aanschuiven aan de bar. In Kokkari is geen discotheek.
Surfliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens hun vakantie in Kokkari. De harde noordenwind voor de kust – de Meltemi – zorgt ervoor dat u hier heerlijk kunt surfen. U kunt materiaal huren en les nemen. Kokkari is ook een prima uitvalsbasis om de omgeving al wandelend te verkennen. In het plaatsje kunt u boekjes krijgen met wandelroutes.

{{mapsController.name}} op de kaart