Informatie over Santorini

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Santorini

Vakantie Santorini: uitzicht over zee en eilandjes. Santorini is een eiland van Griekenland en ligt in de Egeïsche Zee. Vanuit de 2 mooiste plaatsen van het eiland (Thira en Ia) heeft u een prachtig uitzicht over de zee en enkele voor de kust gelegen eilandjes.

Santorini: archipel van vulkanische eilanden

Santorini was vroeger een rond vulkanisch eiland en is nu een kleine cirkelvormige archipel van vulkanische eilanden. Het grootste eiland heet Thira met een oppervlakte van 73 km2. Santorini ligt ongeveer 100 kilometer ten noorden van Kreta en heeft de vorm van een halve maan, waarschijnlijk dankzij een gigantische vulkaanuitbarsting rond 1450 voor Christus. In de plaats Ia staan enkele kerkjes met blauwe koepeldaken, die wereldberoemd zijn. De drukst bezochte badplaatsen voor een vakantie op Santorini liggen aan de (zuid)oostkust, te weten Kamari en Perissa.

Vliegen op vakantie naar Santorini

Het eiland Santorini is heel goed per vliegtuig vanuit Nederland te bereiken. Er gaan verschillende chartervluchten die vertrekken van diverse luchthavens in Nederland. Ook per boot is Santorini te bereiken, zowel vanuit Pireaus als vanuit Kreta. Een vlucht vanuit Amsterdam duurt ongeveer 3,5 uur.

Lange en brede stranden

De stranden van Santorini zijn over het algemeen lang en breed en bestaan uit zwart lavazand met meestal (fijn)grind, keien en kiezels. Bij de plaatsen Thira en Ia is vooral de 270 meter hoge, steil uit de zee oprijzende krater en rotswand (Caldera) erg indrukwekkend. Wel liggen Thira en Ia in een vrij kale omgeving en bestaat de bebouwing voornamelijk uit kleinschalige accommodaties en faciliteiten voor toeristen.

Mediterraan klimaat

Santorini heeft een mediterraan klimaat. De temperatuur is in de wintermaanden gemiddeld zo’n 15 graden, in de zomermaanden is het 25 tot 30 graden. De zomers zijn droog en warm, de winters mild en vrij nat. In de zomermaanden kunt u er dus prima terecht voor een vakantie op Santorini!

Typerende bebouwing

De populairste plaatsen zijn Kamari, Perissa, Thira en Ia. De bezoekers van deze plaatsen zijn voornamelijk strandliefhebbers, backpackers en passagiers van cruiseschepen. Met name in de plaatsen Thira en Ia vindt u de typerende bebouwing in Cycladenstijl: witte kubushuisjes met blauwe kozijnen, luiken en deuren. Ook zijn er talrijke kerkjes en kapelletjes met blauwe koepels. De meeste feestdagen en tradities zijn van religieuze aard, met als belangrijkste feest het Paasfeest. De lokale bevolking is vriendelijk, maar wel iets commerciëler ingesteld dan op de andere kleine Griekse eilanden. Verder staat het eiland bekend om zijn traditionele ezeltochten in de hoofdstad en de vele ruïnes die verspreid over het eiland liggen.

Feesteiland Santorini

De Grieken zelf zijn echte feestbeesten en liefhebbers van muziek, uitgaan en drinken. In de zomer verandert Santorini in een regelrecht feesteiland. U vindt er straten vol met bars en clubs die de hele nacht open blijven. De beste mogelijkheden op het eiland Santorini zijn te vinden in de plaatsen Thira en Perissa. U vindt er bars, discotheken, restaurants en een bioscoop. In de andere dorpen op het eiland vindt u wat meer eenvoudige taverna’s en andere barretjes, die overigens ook heel gezellig kunnen zijn. Keus genoeg dus als u op vakantie naar Santorini gaat!

{{mapsController.name}} op de kaart