Informatie over Skiathos

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Skiathos

Uw ideale vakantie op Skiathos. Skiathos is een van de prachtigste eilanden van Griekenland als bestemming voor uw vakantie. Het hoort tot de Sporaden-eilandengroep, het ligt ten oosten van Pilion en ten noorden van Evia. Het is een zeer groen eiland met mooie zandstranden en een prachtige hoofdstad. Skiathos staat bekend om zijn mooie zandstranden waar tal van watersporten mogelijk zijn.

Een prachtig klein eiland

Skiathos is een klein eiland van Griekenland ten noorden van Evia en ten oosten van Pilion. Vanuit de havens van de hoofdstad Skiathis-stad (Chora) kunt u per boot naar Evia, Volos, Skopelos, Syros, Tinos, Andros en Thessaloniki. In de zomer varen er snelle boten tussen de eilanden van de Sporaden. Tussen de twee havens van Chora ligt een klein schiereiland Boutzi.

Rechtstreeks vliegen naar Skiathos

Als u op vakantie naar Skiathos wilt, dient u het vliegtuig te nemen. Er zijn rechtstreekse vluchten vanuit Nederland en België naar de hoofdstad Skiathos. De afstand van Amsterdam naar Skiathos is ongeveer 3 uur vliegen.

Prachtige stranden tijdens uw vakantie

De stranden van Skiathos staan bekend om hun pracht en praal. Koukounaries, een strand in het zuidwesten, wordt het mooiste strand van Griekenland genoemd en heeft de vorm van een hoefijzer. Wat denk u er van met uw blote voeten in het goudkleurige zand en om u heen prachtige diepgroene pijnbomen? Er stroomt ook nog een riviertje vlak langs. Een ander mooi strand waar u tijdens uw vakantie op Skiathos van kunt genieten is Mandraki. Dit is een exotisch strand met hoge rotsen en duinen. Daarnaast kunt u hier van veel watersporten genieten.

Goede temperatuur in de zomer

Het eiland heeft zachte winters waarbij veel regen kan vallen. In de zomer is het lekker warm en veel zon, maar niet heel heet. Omdat Skiathos een eiland is heeft deze de zomerbries, dit zorgt ervoor dat de temperatuur goed blijft in de zomer. De lekkerste temperaturen voor de beste tijd om op vakantie te gaan naar Skiathos vindt u in de maanden juni, juli en augustus met een gemiddelde temperatuur tussen de 23 en 26 graden. In de maanden maart en april is het het koudst, namelijk rond de 15 graden.

Eilandhoppen tijdens uw vakantie

Een vakantie op Skiathos betekent vaak met de boot eilandhoppen. Het moet prachtig zijn om alle eilandjes te kunnen bekijken en onderweg heeft u de kans dolfijnen te spotten. Skiathos heeft een aantal lekkere wijnen. De Moschato wijn is volgens kenners de beste, gemaakt van vruchten die een zachte en zoete smaak bevatten. Daarnaast staat Skiathos bekend om zijn olijfolie, groente en fruit en bijzondere vruchten. Het is leuk om tijdens uw vakantie naar Skiathos eens een oud dorpje te bezoeken waar ze dit nog op de ouderwetse manier produceren. Wie fan is van de film ‘Mama Mia’ kan op de plekken eens gaan kijken waar destijds gefilmd is.

Volop mogelijkheden voor uitgaan en sporten

Het avond/nachtleven op Skiathos is erg gezellig. Een goede sfeer, vriendelijke mensen en gezelligheid staan voorop. Vooral in de haven is een leuk nachtleven te vinden. Boulevards voor barretjes en cafeetjes zorgen dat u niets tekort komt ’s avonds. De hoofdstad Skiathos heeft schilderachtige straatjes vol met boetiekjes, terrasjes, restaurantjes en taveernes. De hoofdstad heeft ook kroegen en discotheken die tot in de kleine uurtjes open zijn. Op het schiereiland Bourtzi wordt jaarlijks een groot dansfestival gehouden. Tijdens uw vakantie op Skiathos kunt u kiezen voor een duikcursus. Daarnaast kunt u op verschillende openbare plekken tennissen. Op de stranden zijn tal van watersporten te beoefenen. Heerlijk als u een echte waterrat bent. Op het strand Koukounaris kunt u ook paardrijlessen nemen. Lekker met de paarden door het water galopperen of genieten van een mooie wandeling door de bossen!

{{mapsController.name}} op de kaart