Informatie over Thassos

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Thassos

Een groene vakantie op Thassos. Thassos is een Grieks eiland dat bekend staat om zijn groenheid, de mooie beplanting en de prachtgekleurde zee rondom het eiland. Ideaal dus voor een vakantie! Thassos ligt op slechts acht kilometer afstand van het vasteland van Griekenland, zodat u tijdens uw vakantie op Thassos ook dagtrips naar het vasteland kunt maken. De hoofdstad van Thassos is Limenas, tegenwoordig genoemd Thassos-stad. Vakantie in Thassos betekent genieten van de natuur, de stranden, ruïnes uit de oudheid en de rust. Ook kunt u er wandelen. Kom ook heerlijk tot rust!

Eiland dichtbij de kust

Thassos is onderdeel van de provincie Macedonië en ligt op maar acht kilometer afstand van de kust van Kavala in de Egeïsche zee. Deze plaats ligt op het vasteland van Griekenland. Van daaruit kunt u per boot het eiland bereiken.

Eerst vliegen dan varen naar Thassos

Thassos heeft geen luchthaven. Om vakantie te vieren op Thassos vliegt u via Athene naar Kavala of rechtstreeks naar Kavala. Van daaruit gaan er om de dertig minuten ferryboten naar Limenas (Thassos-stad), de hoofdstad van het eiland. Ook is Thassos bereikbaar via de havens van Nea Peramos en Keramoti. Dat het eiland niet rechtstreeks bereikbaar is, kan een nadeel zijn maar tijdens een vakantie op Thassos wordt dit helemaal goed gemaakt door de prachtige natuur en de azuurblauwe zee die u opwacht.

Heel veel zandstranden

Het grote voordeel van een vakantie op Thassos is dat er vele zandstranden zijn, iets wat niet op alle Griekse eilanden het geval is. De stranden bestaan uit wit zand omringd door dennenbossen of olijfbossen. Het water rondom Thassos is kristalhelder en azuurblauw. Het mooiste strand van Thassos heet Paradise Beach en dit is ook voor kinderen een heel mooi en veilig strand. Tijdens uw vakantie op Thassos krijgt u dan ook regelmatig het gevoel dat u zich op het mooiste plekje van de aarde bevindt.

Heerlijk warme zomers

Thassos heeft een mediterraan klimaat en is uitermate geschikt voor mensen die van warmte houden. De zomers zijn op Thassos droog met temperaturen tussen de 30 en 40 graden. In de winter valt er daarentegen veel regen, wat de grote groenheid van het eiland verklaart. Thassos heeft echter geen specifiek regenseizoen.

Veel oudheid tijdens uw vakantie op Thassos

Als u van cultuur houdt en van de Griekse oudheid kunt u genieten tijdens uw vakantie op Thassos. In Thassos-stad zijn restanten te vinden van een oude angora-markt en er zijn overblijfselen van altaren en tempels. Rondom de stad zijn nog delen van de oude stadsmuur te zien. De stadsmuur was onder meer gemaakt van marmer. Maakt u een eilandtour per jeep, wat een echte aanrader is, dan zult u ook kenmerken uit de oudheid tegenkomen en tevens de culturele gebruiken en tradities van Thassos tegenkomen.  

Niet uitgaan, maar wandelen en rusten

Thassos staat niet bekend als een eiland om uitgebreid uit te gaan of te feesten; het is een eiland om juist tot rust te komen tijdens een vakantie. Thassos staat bekend om zijn wandelsport. U kunt er door groene prachtige gebieden wandelen. Er zijn zowel makkelijkere trajecten als moeilijkere trajecten te bewandelen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook wandelingen maken over rotsachtige gebieden. Voor de duikliefhebbers: helaas kunt u op Thassos niet duiken.

{{mapsController.name}} op de kaart