Informatie over Zakynthos

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Zakynthos

Geniet van natuur en strand op Zakynthos. Een vakantie naar Zakynthos is perfect na een drukke werkperiode. U zult er genieten van ongerepte natuur en gouden stranden en natuurlijk ook van de Griekse gastvrijheid en gastronomie. Voor de waterratten onder u zijn er vele duik- en snorkelmogelijkheden. Een vakantie op Zakynthos is zeer mooi tijdens de lente, omdat het eiland dan in een kleurrijk bloemenparadijs verandert. In de zomer kunt u zeeschildpadden op de stranden tegenkomen.

Eiland in de Middellandse Zee

Uw vakantie op Zakynthos speelt zich af op het meest zuidelijke Ionische eiland in de Middellandse Zee, dicht bij het vasteland van Griekenland. Het ligt 13 km ten zuiden van Kefalonia en 15 km ten westen van Peloponnesos. Zakynthos is ongeveer 35 km lang en 20 km breed en heeft een totale oppervlakte van 406 km2.

Slechts 3 uur vliegen naar uw vakantie op Zakynthos

Zakynthos kunt u in ongeveer 3 uur bereiken per vlucht vanuit Amsterdam. Als u niet houdt van lange vluchttijden is een vakantie op Zakynthos de perfecte zonbestemming. Tijdens de zomerseizoenen kunt u twee keer per week vliegen naar Zakynthos. U landt op de luchthaven Zakynthos Dionysios Solomos (ZTH) die op ongeveer 6 km van Zakynthos-stad en andere toeristische trekpleisters ligt.

Meerdere mooie stranden voor uw vakantie

Laganas is ongetwijfeld het bekendste strand. Het strand is breed, het water ondiep en langzaam aflopend, waardoor het zeer geschikt is voor kinderen. Het strand dat u tijdens uw vakantie op Zakynthos zeker moet bezoeken is Shipwreck Beach, dat aan de noordwestkust ligt. Het dankt haar naam aan een scheepswrak dat op het strand ligt sinds begin jaren ’80. Het strand bestaat uit steentjes en is 2 km lang. Gerekas is een mooi zandstrand aan de oostkant van het eiland. Ook hier is het water geleidelijk aflopend.

Heerlijk weer tijdens uw vakantie op Zakynthos

Zakynthos heeft een warm mediterraan klimaat. De wintermaanden kennen veel neerslag, maar de lente- en zomermaanden zijn behoorlijk warm. Dit is dan ook de beste periode om uw vakantie op Zakynthos te boeken.

Musea en natuur

Zakynthos-stad is de hoofdstad van het eiland en gekend om zijn Italiaanse invloeden. De stad heeft brede straten, grote pleinen en indrukwekkende gebouwen en huizen. Op het Solomosplein vindt u het museum voor Post-Byzantijnse kunst. Aan de waterkant staat de kerk van de beschermheilige van het eiland, Agios Dionysios. Niet ver daarvandaan ziet u de heuvel, de Lofos Strani, waar Solomos Dionysios het latere Griekse Nationale Volkslied componeerde. Zakynthos is heel bekend om zijn Caretta-Caretta schildpadden. Deze schildpadden vindt u vooral aan de zuidelijke kant van het eiland op beschutte stranden. De Blauwe Grotten zijn eveneens heel bijzonder. Ze worden zo genoemd, doordat de weerkaatsing van het licht op het water een blauwe gloed geeft in de rotsen. De grotten vindt u bij Agios Nikolaos en Skinàri Cape. Een vakantie op Zakynthos mag ook zeker niet voorbijgaan zonder een bezoek aan Laganas, de bekendste trekpleister in het zuiden.

Fietsen, wandelen, sporten en uitgaan op Zakynthos

Het eiland is dankzij haar mooie landschappen een echt fiets- en wandelparadijs. Uiteraard biedt een vakantie op Zakynthos ook voor de watersportliefhebber vele mogelijkheden. Duik- en snorkelspots vindt u rondom Marthonisi, Shipwreck Bay en Blue Caves. Natuurlijk kunt u er ook waterskiën en veel meer. Laganas is gekend om zijn uitgaansleven, terrasjes en restaurants.

Transfertijd

Transfertijd vanaf de luchthaven Zakynthos naar: Agios Sostis: ca. 25 minuten Kalamaki: ca. 20 minuten Laganas: ca. 20 minuten Tsilivi: ca. 30 minuten De transfertijden bij de bestemmingen zijn bij benadering aangegeven. Afhankelijk van het aantal te bezoeken hotels en de drukte in het verkeer, kan dit langer of korter zijn.

{{mapsController.name}} op de kaart