Informatie over Groot-Brittannie

Populaire accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Goedkoopste accommodaties

{{result.Accommodation.AccommodationType.Name}} {{result.Accommodation.Chain.Name}} {{result.Accommodation.Name}}
{{result.Accommodation.Place.Region.Country.Name}} {{result.Accommodation.Place.Region.Name}} {{result.Accommodation.Place.Name}}
v.a. {{result.PriceDetails.Price.Value | pytonFormattingDotCurrencyFormatter : result.PriceDetails.Price.Currency : {wholeEuros:true} }}
»

Vakantie Groot-Brittannie

Groot-Brittannië bestaat uit Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Als u hier naar toe gaat kunt u een zeer gevarieerd landschap verwachten. In heel Groot-Brittannië is een flink aantal steden aan te bevelen. U kunt bijvoorbeeld naar London en Liverpool (Engeland), Cardiff (Wales), Glasgow (Schotland) en Belfast (Noord-Ierland). Daarnaast zijn de dorpen in dit gebied ook aan te raden. Met veel historie en cultuur gaat u een unieke vakantie tegemoet!

Prachtige natuurparken

Groot-Brittannië ligt in West-Europa. Het is hier gebruikelijk om links van de weg te rijden. U zult vaak rode dubbeldekkers, zwarte grote taxi’s wanneer u in Londen verblijft. Londen behoort tot de grootste toeristenstad met bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace en Westminster Abbey. Groot-Brittannië heeft prachtige natuurgebieden met groene heuvels, bergen, meren en de prachtige natuurparken verspreid over heel het gebied.

Heerlijk strand

Een strandvakantie is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u aan Groot-Brittannië denkt. Toch beschikt het over een lange kustlijn. Naast kiezelstrandjes vindt u daar ook mooie brede zandstranden. Het zeewater in het noorden en het zuiden verschillen vaak qua temperatuur. In het noorden is het namelijk vaak te koud om te zwemmen. Zuidelijk kunt u genieten van badplaatsen, met modern vermaak. Diverse badplaatsen zijn voorzien van ijscokarretjes, ezeltjes voor de kinderen, een feestelijk verlichte pier en souvenirwinkeltjes. Geweldige stranden met warme temperaturen kunt u op de Kanaaleilanden vinden.

Grote verschillen tussen regio’s

Het klimaat is gematigd. De wind komt vaak vanuit het zuidwesten. In het zuidwesten en aan de zuidkust schijnt de meeste zon. Zomers is het gemiddeld 19°C. 's Winters is de gemiddelde temperatuur 4°C. De verschillen tussen de regio's kunnen groot zijn.

Cultuurrijke steden en dorpen

Groot-Brittannië staat bekend om de historische en vaak cultuurrijke steden en dorpen. Daarnaast heeft elk deel zijn eigen cultuur. Bewoners van Groot-Brittannië voelen zich anders uitgesproken dan de mensen van het vasteland van Europa. Ze zijn namelijk trots op hun koninkrijk. Londen is de grootste stad van het land met ca. zeven miljoen inwoners. The Post Office Tower is een aanrader om te bezoeken in Londen. Dit is één van de hoogste gebouwen van Groot-Brittannië. Bovenin deze toren kunt u eten in het restaurant. U kunt ook naar Liverpool dat bekend staat als havenstad. Vaak wordt deze stad bezocht voor een bezoek aan de Beatles of voor een voetbalwedstrijd aan Anfield Road. In Liverpool kunt u terecht als u houdt van kunst en cultuur. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden. Manchester wordt steeds moderner en het wordt ook steeds meer aangeraden om te bezoeken.

Eten en drinken

Kenmerkend aan Groot-Brittannië is de English breakfast. De basis van het ontbijt bestaat uit geroosterd wit brood met ei en bacon, worstjes en bruine bonen. Vaak wordt hier melk of thee bij gedronken. Engelse tradities zijn de Afternoon tea en de High tea. In restaurants wordt veel lamsvlees, vis, aardappelen en diverse soorten groenten gereserveerd. Fish en Chips is ook populair onder de Britten.

Volop uitgaan in Groot-Brittannië

Vervelen is bijna onmogelijk in Groot-Brittannië. De meeste steden hebben een fantastisch aanbod aan uitgaansmogelijkheden. Londen is hierbij een echte aanrader! Bezoek een populaire musical. Of ga feesten in pubs en clubs. De industriesteden zoals Birmingham zijn ook erg in trek. Met moderne cafébars kunt u hier volop uitgaan. In de pubs is er live muziek en in de 'nightclubs' kunt u tot diep in de nacht dansen op allerlei muziekstijlen.

{{mapsController.name}} op de kaart